Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Samfundsansvar

Nordea: ESG-ejerskab giver bedre afkast og øget bæredygtighed

Hugo Gaarden

fredag 11. december 2020 kl. 13:10

En undersøgelse, som Nordea har lavet af ESG-investeringer, og som omtales i Nordea Private Private Bankings Talk-magasin, viser, at aktivt ESG ejerskab giver forbedrede afkast og øger bæredygtigheden. Nordea understreger, at investorer, der er interesseret i ESG, må udøve et aktivt ejerskab via de institutionell selskaber, der forvalter pensionerne.

Uddrag fra Nordea:

Aktivt ESG-ejerskab giver forbedrede afkast og øget bæredygtighed

I Nordeas seneste publikation om bæredygtige investeringer undersøges, hvor effektiv aktivt ESG-ejerskab er sammenlignet med andre investeringsstrategier, og hvordan kan privatinvestorerne kan gøre en effektiv forskel ved at engagere sig.

ESG er den engelske forkortelse for miljø, sociale forhold og selskabsledelse og er et centralt begreb om bæredygtig investering. En høj ESG-score er medvirkende til at øge selskabets værdi og dermed det langsigtede afkast for investorerne.

Aktivt ESG-ejerskab: En win-win strategi
Nordeas undersøgelse viser, at aktivt ESG-ejerskab er fordelagtigt for både investorer og virksomheder. For virksomhedernes vedkommende åbner aktivt ESG-ejerskab op for et mere langsigtet fokus i virksomhedsledelsen, virksomheden tilføres værdifuld viden fra professionelle investorer eller fra de dygtige medarbejdere, der tiltrækkes af virksomheden, og adgangen til kapital sikres.

For investorernes vedkommende vil et aktiv ESG-ejerskab forbedre både det finansielle langsigtede afkast og ikke mindst bæredygtigheden. Og derfor bliver det at engagere sig både interessant for den investor, der er motiveret af bedre bæredygtighed, men også for den investor, der er motiveret af et bedre finansielt afkast. Markedet vil nemlig på langt sigt belønne værdien af de forandringer, som er resultatet af det aktive ejerskab.

En af konklusionerne i Nordeas undersøgelse er, at aktivt ESG-ejerskab som strategi er – mere effektiv i forhold til mange andre investeringsstrategier, fordi den virkelig ser ud til at rykke på tingenes tilstand, når det kommer til forbedret bæredygtighed.

Hvad kan man gøre som privatinvestor, hvis man ønsker at udøve aktivt ESG-ejerskab?
Som privat investor kan man ikke umiddelbart udøve aktivt ejerskab. Men man kan være med til at sikre, at de institutioner, som forvalter ens midler,  udøver et aktivt ejerskab. I sidste ende er det ikke de institutionelle investorer, der er medejere af virksomhederne, men derimod private investorer. Det er altså ved at forlange, at ens bank, pensionskasse eller forsikringsselskab udøver aktiv ESG-ejerskab som investeringsstrategi, at man som privat investor kan gøre en væsentlig forskel, påpeger Nordea.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Udløber snart
Er du økonom, og drømmer du om at bidrage til et bedre sundhedsvæsen og være tæt på beslutningerne på en af landets største børne- og ungeafdelinger?
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Samfundsansvar

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank