Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Waturu ejere forsøger ny børsnotering, denne gang i Norge

Morten W. Langer

torsdag 07. januar 2021 kl. 19:48

Det nødlidende børsnoterede First North-selskab, Waturu, som for tiden har fået stoppet handel med selskabets aktier på det danske aktiemarked, vil nu forsøge at få et af sine datterselskaber, Aquaturu, børsnoteret i Norge. Der er udsendt et brev til investorer med opfordring til at deltage i en pre-IPO kapitalforhøjelse. Datterselskabets revisor er netop fratrådt, og der er ikke tiltrådt og registreret en ny revisor.

Økonomisk Ugebrev erfarer, at selskabet har sendt mail til sine investorer om, at de nu har mulighed for at deltage i en såkaldt pre-IPO, med henblik på at rejse 6-8 mio. kr. før den endelige notering på  den norske vækstbørs, Oslo Børs Euro Next Growth marked, som er en international konkurrent til de andre Nasdaq-ejede børser i Norden.

I brevet til investorerne skriver Waturus CEO Toke Reedtz: ”En pre-IPO investering gennemføres for at sikre, at selskabet står stærkere frem mod den planlagte IPO. Selskabet forventer at kapitalforhøjelsen maksimalt vil udgøre mellem 6 og 8 MDKK baseret på en pre-IPO værdisætning på 40 MDKK. I forbindelse med den tidligere fortegningsrunde, var der solgt for ca. 12 MDKK til en værdisætning på 170 MDKK. Når værdisætningen er markant lavere, skyldes det, at der er tale om en pre-IPO investering og ikke en investering i et udbud i forbindelse med en børsnotering.”

Waturu havde tidligere varslet en notering af datterselskabet Aquaturu, der vil fremstille og sælge udstyr til vandrensning for fiskedambrug. Som bekendt blev den danske børsnotering opgivet, og om den udskudte IPO skriver Toke Reedtz, at ”hovedårsagen var, produkt lancerings forsinkelser i Waturu og den efterfølgende pressedækning, som fik markedsværdien af Waturu Holding A/S til at falde i perioden, hvorfor det ikke var muligt at gennemføre transaktionen som oprindeligt planlagt.”

Aquaturu, som er ejet af børsnoterede Waturu Holding, har ifølge Toke Reedtz ”skabt ny bæredygtig teknologi til bekæmpelse af bakterier, alger og parasitter i landbaseret ferskvandsopdræt af fisk, et marked i vækst, som har behov for grønne intelligente teknologiløsninger”. Aquaturu, som for tiden er uden revisor efter Beierholm fratrådte den 18. december 2020, blev etableret i juni 2020.

I brevet til investorerne oplyses, at ”Der er indgået LOI (letter of intent, som er uforpligtende, red) aftale med Musholm A/S, som er Danmarks største dambrugsaktør og er ejet af japanske Okamura Foods Co. Ltd. Der er ligeledes indgået LOI aftale med Aquabounty Inc. – en stor amerikansk Nasdaq noteret aktør indenfor landbaseret ferskvandsopdræt af laks.”

Fiskemester Klaus Kristensen fra Musholm bekræfter overfor Økonomisk Ugebrev, at man har aftalt med Aquaturu, at man skal teste anlægget, som man vurderer lyder interessant. ”Test af Aquaturus anlæg er blevet udskudt flere gange. Men vi håber på at komme i gang i løbet af foråret. Derefter må vi vurdere, om det er noget vi vil gå videre med”, siger han. Fra Løvlund Dambrug, som har testet teknologien i et lille år, siger fiskemester Jesper Skou, at de foreløbige resultater har været positive, men at man nu skal i gang med test af et justeret projekt.

Videre hedder det i investorbrevet, at ”valideringen af selskabets teknologi, til bekæmpelsen af bakterier og parasitter, er veldokumenteret via specialiserede eksterne test-laboratorier (Højvang Laboratorier A/S samt Bioneer A/S), hvor der er gennemført en række test på produktionsvand fra dambrug samt på vand tilført en model parasit (cryptosporidium).”

Økonomisk Ugebrev har spurgt Toke Reedtz om Økonomisk Ugebrev kan få lov til at se valideringsrapporterne fra de to testlaboratorier. Vi har endnu ikke modtaget svar fra Waturu på følgende spørgsmål:

>Hvad er tidsplanen for en IPO på Oslo Børs Euronext Growth marked?

>Er I gået i gang med pre IPO, og hvor mange af de ønskede 6-8 mio. kr. har I fået bindende tilsagn om?

>Foreligger der en egentlig skriftlig valideringsrapport fra Højvang laboratorier og/eller Bioneer, som bekræfter teknologiens effektivitet i et dambrug med store vandmængder gennemstrømning?

>Kan I udlevere denne/ disse rapporter?

Når – og hvis Økonomisk Ugebrev – får svar på disse spørgsmål, vil artiklen blive opdateret.

 

 

—————————————————————————————————–

Brevet fra Waturu til investorer:

“Som du ved, måtte vi rykke børsnoteringen af Aquaturu A/S, hvor du var skrevet op som fortegner.

Hovedårsagen var, produkt lancerings forsinkelser i Waturu og den efterfølgende pressedækning, som fik markedsværdien af Waturu Holding A/S til at falde i perioden, hvorfor det ikke var muligt at gennemføre transaktionen, som oprindeligt planlagt.

Aquaturu A/S er et spændende selskab, som har skabt ny, bæredygtig teknologi til bekæmpelse af bakterier, alger og parasitter i landbaseret ferskvandsopdræt af fisk, et marked i vækst, som har behov for grønne intelligente teknologiløsninger.

Bestyrelsen har derfor valgt, at selskabet skal afsøge muligheden for en børsnotering (IPO) på Oslo Børs Euronext Growth marked, der i forvejen har flere selskaber noteret, som arbejder med Akvakultur.

Akvakultur branchen er i dag en af de største bidragsydere til Norges BNP og det norske marked er kendetegnet ved at være verdens største børsmarked indenfor Akvakultur.

Som tidligere fortegner, får du derfor nu mulighed for at deltage i en pre-IPO investering i selskabet. Min. investering er på 25.000 DKK.

En pre-IPO investering gennemføres for at sikre, at selskabet står stærkere frem mod den planlagte IPO.

Selskabet forventer at kapitalforhøjelsen maksimalt vil udgøre mellem 6 og 8 MDKK baseret på en pre-IPO værdisætning på 40 MDKK.

I forbindelse med den tidligere fortegningsrunde, var der solgt for ca. 12 MDKK til en værdisætning på 170 MDKK. Når værdisætningen er markant lavere, skyldes det, at der er tale om en pre-IPO investering og ikke en investering i et udbud i forbindelse med en børsnotering.

Der er indgået LOI aftale med Musholm A/S, som er Danmarks største dambrugsaktør og er ejet af japanske; Okamura Foods Co. Ltd. Der er ligeledes indgået LOI aftale med Aquabounty Inc. -en stor amerikansk Nasdaq noteret aktør indenfor landbaseret ferskvandsopdræt af laks.

Valideringen af selskabets teknologi, til bekæmpelsen af bakterier og parasitter, er veldokumenteret via specialiserede eksterne test-laboratorier (Højvang Laboratorier A/S samt Bioneer A/S), hvor der er gennemført en række test på produktionsvand fra dambrug samt på vand tilført en model parasit (cryptosporidium).

Selskabet har fået udarbejdet en film, som viser hvorledes selskabets løsning fungerer i drift: https://youtu.be/ZGab8eA69gw

Teknologien er i dag i drift på et dansk dambrug og forventes ligeledes at være i drift hos bl.a. Musholm A/S og Aquabounty Inc. i første halvår 2021.

For at tiltrække flere investorer og markedsaktører, er Aquaturu nu at finde i det internationale magasin Fish Farmer https://issuu.com/fishfarmermag…/docs/fish_farmer_dec_2020

Som pre-investor er det muligt, at få adgang til en specialudgave af virksomhedens præsentation og virksomhedsbeskrivelse, inden du investerer.

Transaktionen gennemføres i samarbejde med selskabets advokat og forventes gennemført inden årets udgang.

Vi kontakter dig på baggrund af ovenstående én af de nærmeste dage.

Ved du allerede nu, at du ønsker at investere, så send en mail med investeringsbeløb og kontaktinformationer til [email protected] – Først til mølle princippet er gældende!

Med venlig hilsen

Toke Reedtz

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank