Uddrag fra Sydbanks analyse af Chr. Hansen:
Fokuspunkter i årsregnskabet 2019/20
• ’Food Cultures & Enzymes’. Markedsdata for yoghurtproduktionen i USA indikerer fortsat stigende produktionsvolumener i 1. kvartal 2020/21, hvor der især i oktober måned var stigende volumener. Den stigende efterspørgsel på yoghurt ser ikke ud til at ramme osteproduktionen i USA på samme måde. Osteproduktionen ligger umiddelbart på niveau med sidste års produktion i 1. kvartal 2020/21. Vi estimerer, at Chr. Hansen kommer stærkt fra start på 2020/21 med en organisk vækst på 6,4% i 1. kvartal. Vi forventer meldinger om, at yoghurtproduktionen i Kina forsat ikke er på niveau med før COVID-19 og at et større forbrug af frisk mælk lægger pres på yoghurtproduktionen i landet. Vi venter dog stadig, at
salgsvæksten vil være bredt funderet inden for produkter til både yoghurt-, oste- og kødproduktion, og at især bioprotective cultures (forlænger holdbarheden på fødevarer) vil forsætte den stærk udvikling fra 2019/20. Vi modellerer en samlet omsætning på 170,8 mio. EUR i 1. kvartal 2020/21, hvilket svarer til en vækst på 2,8% i forhold til 1. kvartal 2019/20, væsentligt påvirket af valutamodvind fra en svækket dollar. Vi estimerer en EBIT-margin på 30,4% i kvartalet, hvilket er 1,7%-point lavere end samme kvartal sidste år.