Overordnet set fulgte Life science porteføljen med markedet ned i den seneste periode, og der var ikke væsentlige negative nyheder fra porteføljen. Vi er dog ikke voldsomt bekymrede for faldet på henved 50.000 DKK siden sidst, eller små 3 %. På den positive side tæller i øvrigt pæne kursstigninger til porteføljens mindste positioner.
Det er aldrig rart når en portefølje falder, men når man har et stærkt fokus på biotekaktier, er det i hovedreglen de store voldsomme dyk, der bør bekymre en, og ikke de mere kortsigtede fluktuationer. De store dyk vil som regel komme fra fejlede studier, fejlede godkendelsesansøgninger eller på ændrede forventninger til fremtiden.
Vi har linet flere selskaber op i porteføljen, hvor 1. halvår 2021 kan blive særdeles afgørende. Det er f.eks. Orphazyme, som må forventes at aflægge 2 sæt meget vigtige kliniske data foruden afgørelsen på FDA-ansøgningen, som har PDUFA-dato i juni måned. Med 3 skud i bøssen forventer vi ikke, at det går vanvittigt galt i Orphazyme, omend vi selvfølgelig er indstillet på det værst tænkelige udfald. Det er en kalkuleret risiko, og dem må man tage, hvis man vil begå sig indenfor biotekinvesteringer. Og på det nuværende kursniveau er det et bet vi stadig gerne vil tage.
Det samme gælder for de næsten-kommercielle selskaber Immunovia og Xspray, som vi har omtalt en hel del gange her i kommentaren på det seneste. Her kan nyhedsstrømmen henover de næste 1-2-3 kvartaler også blive ganske afgørende for kursen, og de seneste 1-2 kvartaler viser med tydelighed, hvor galt det kan gå med kursen, når forventninger til fremtiden ændres – også selvom det i disse tilfælde ser ud som en overreaktion i vores øjne.
Asarina Pharma er et eksempel på et selskab med en næsten binær event lige foran sig. Selskabet vil aflægge vigtige data i 1. halvår fra fase 2a studiet med Sepranolone i menstruel migræne, og den mere præcise timing blev udlagt i torsdagens regnskab. Den sidste patient i det 164 patienter store studie er randomiseret d. 14. januar, og der kan forventes data i juni måned. Det kan blive knald eller fald for aktien, og det er vi positioneret til og indstillet på. Vi håber dog også som nævnt mange gange, at vi ser en spekulativ optur forud for data-fremlæggelsen. Det var tilfældet i foråret 2020, hvor Sepranolone fejlede og aktien faldt fra 45 SEK til under 10 SEK. Faldet kom efter en optur på næsten 100 % på under en måned forud for data.
Nordic Nanovector, som længe har været et kedeligt bekendtskab i porteføljen, aflagde regnskab i sidste uge, og det selskabs investeringscase er også ganske binær. Vi henviser til den mere uddybende analyse på side 4, og vil blot her nævne, at kursudviklingen i vores øjne tydeligt illustrerer det skifte i syn på aktien, der kan komme næsten ud af det blå.
Her er det fordi selskabet endelig har fået gang i indrulleringen af patienter i det vigtige Paradigme-studie, hvilket betyder, at de vigtige data endelig er indenfor rækkevidde. Indrulleringen har tidligere været meget skuffende, og det har gang på gang udskudt det forventede tidspunkt for færdiggørelse af studiet. Det har afholdt investorerne fra at gå ind i aktien og den meget spekulationsdrevne optur, som vi oprindeligt investerede ind i, er blevet udskudt indtil flere gange. Vi håber dog nu, at den kommer henover de næste 2-3 kvartaler, og at vi derigennem vil blive belønnet for vores tålmodighed.
Som vi også har nævnt mange gange, betyder det ikke nødvendigvis, at vi vil holde aktien hele vejen henover det forventede datapunkt. Det er en kalkuleret risiko at gøre det, og vi foretager naturligvis løbende den kalkulation afhængigt af kursudviklingen. På det nuværende niveau er det stadig et go herfra. Med kapitalrejsningen i denne uge er finansieringen også sikret henover datapunktet, og det er mindst ligeså vigtigt fra et investeringssynspunkt.
På den positive side så vi også en flot stigning til Allarity Therapeutics (tidl. Oncology Venture) i denne uge, som nok må anses for at være ganske spekulativ. Selskabet udsendte en fondsbørsmeddelelse, som ikke indeholdt voldsomt meget info. Den handlede dog om covid-19 og fortalte, at selskabets formentlig største aktiv Stenoparib også testes mod de kendte varianter eller mutationer af covid-19. Den store stigning på henved 100% skal nok ses som en funktion af aktiens langvarige deroute og af det potentiale, som aktien rummer på den mere spekulative side.
Vi mangler stadig for alvor bevis for, at selskabet formår at drive et produkt frem til kommercielt salg, og som følge heraf vægter aktien også ganske lidt i porteføljen. Trods den store ændring relativt set, mener vi dog, at bevægelsen i absolutte tal var for lille til at ”handle på” i porteføljen. Vi skal nok op omkring 2 SEK, førend vi vil overveje at skille os af med positionen. Stigningen viser, at der stadig er liv i aktien, og at de spekulative investorer ikke har glemt den. Der ligger stadig flere potentielle nyheder forude, som kan sparke nyt liv i aktien – selvfølgelig med covid-19 opdateringer som de muligvis væsentligste på helt kort sigt. På den negative side ligger det mulige salgspres fra selskabets finansieringsaftaler.
I dag torsdag har flere selskaber fra porteføljen aflagt regnskab, herunder Elekta, Cantargia, InDex Pharmaceuticals, Xspray Pharma og som nævnt Asarina Pharma. I næste udgave af ugebrevet vil vi kigge nærmere på regnskaberne her i modelporteføljekommentaren og i mere uddybende analyser. Derefter udestår der kun regnskaber fra Zealand og Orphazyme blandt de mere betydende selskaber i porteføljen.
Umiddelbart er det kun Elekta, der for alvor skiller sig ud med en negativ reaktion på omtrent 5%, som altså ikke fremgår af tabellen, der er opdateret med lukkekurser onsdag. Udover en mindre skuffelse på tallene var det store fokuspunkt nok, at Elekta, til trods for at der er tale om et 3. kvartalsregnskab, fortsat ikke ønsker at udstikke en guidance for helåret. Det synes noget mærkværdigt og i værste fald et tegn på, at visibiliteten er lav i forretningen her forud for regnskabsårets afslutning ultimo marts.
Der er ikke handlet i porteføljen siden sidst, og efter den seneste periodes fald ligger porteføljens kontantandel på ca. 13,5%. Afkastet år-til-dato ligger på -5,9%, mens de to benchmark er marginalt positive.
Steen Albrechtsen
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.