Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Langers Skarpe: Nu kommer 1. kvartalsregnskaberne, og de bliver gode

Morten W. Langer

lørdag 10. april 2021 kl. 15:20

Kommentaren åbnes mandag kl. 11. Læs den for 1 kr.

Langers Skarpe: 1. kvartalsregnskaberne bliver gode I denne uge starter sæsonen for 1. kvartalsregnskaber for de store amerikanske selskaber, og lidt derefter går det løs for de store europæiske regnskaber. Aktuelt er der kommet 1. kvartalsregnskaber fra 21 af de 500 selskaber i det amerikanske S&P 500 indeks, og 81 procent af dem har overrasket positivt i forhold til analytikernes forventninger, viser data fra analysefirmaet Infinitiv. De første positive overraskelser ligger inden for informationsteknologi, industri og forbrugsgoder. På onsdag starter det for alvor med regnskaber fra Goldman Sachs, JP Morgan og Wells Fargo, og dagene efter kommer der blandt andet regnskaber fra Bank of America, Citigroup, Pepsico og Morgan Stanley. I det europæiske Stoxx 600 indeks kommer tre selskaber med regnskaber i denne uge.

Det drejer sig om to danske selskaber, nemlig Chr. Hansen og Tryg, samt polske Polski Koncern. Analytikerne forventer for Chr. Hansen et Earning Per Share (EPS)-overskud på 0,38 Euro, hvilket er 16 procent lavere end samme kvartal sidste år. For Tryg ventes et EPS-overskud på 1,41 kr. mod et minus på 1,14 samme kvartal sidste år. For de fleste europæiske selskaber i Stoxx 600 indeks ventes årets første kvartal at blive bragende godt. Men det skyldes altså mest et katastrofalt ringe 1. kvartal sidste år, hvor alt lukkede i Europa på grund af coronakrisen.

For de danske C25 selskaber venter analytikerne en gennemsnitlig overskudsfremgang på hele 80 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Ifølge analytikernes forventninger ses der størst fremgang i industri, finans og forbrugsvarer. Også inden for teknologi ses solid fremgang i overskuddet i årets første kvartal, mens eneste minussektorer forventes at blive health care med et overskudsfald på 11 procent. Holder dette billede stik, kan vi risikere, at festen går uden om det danske aktieindeks, som har en meget tung vægt af health care og biotech.

For de danske aktier ser vi dog mulighed for en solid præstation alligevel. Især hvis health care aktierne blot kommer lidt bedre ud end ventet. Det europæiske Stoxx 600 health care har på det seneste klaret sig flot. Men dette delindeks står aktuelt ved en afgørende modstand, hvor det ene udfald er et brud op og en ny stærk fremgangsperiode for farma og biotech, eller det modsatte.

En stor del af de danske farmaaktier er særlige aktiehistorier, hvor vi forventer stærke resultater, der alligevel kan trække det danske indeks frem. Blandt andet ser vi pæne resultater i ALK-abelló og ChemoMetec (som allerede har opjusteret i år), Ambu og Novo Nordisk. For Genmab ser vi et teknisk oplæg til en stærk stigningsperiode, hvis blot der er kræfter til yderligere et par procent opad, hvilket vil udløse et bragende købssignal. Har industriaktierne fået nok nu?

Meget af de seneste måneders fremgang på aktiemarkederne har været trukket af industri og banker. Vi ser risiko for, at der i disse sektorer måske ikke er så meget mere kraft de næste måneder. Også fordi den økonomiske vækst måske alligevel ikke trækker så hurtigt opad som tidligere forventet. Samtidig har centralbankerne formået at lægge låg over de stigende obligationsrenter, og det kan meget vel bremse opturen i bankaktierne. Grundlæggende tror vi fortsat på, at det igangværende positive momentum på aktiemarkederne kan fortsætte en rum tid endnu. Men vi ser stigende sandsynlighed for en rotation tilbage til nogle de defensive sektorer.

Vurderingen baserer vi på, at de lange obligationsrenter nu tipper ned igen, Citigroups Economic Surprise indeks indikerer svagere vækst i USA end tidligere venter, og kobberpriserne viser også tegn på udmattelse efter solide stigninger. På den lidt længere bane er vi fortsat ekstremt skeptiske overfor den aktuelle eufori. Vi mener på ingen måde, at det er holdbart, og vi forventer fortsat, at det er et spørgsmål om tid, før vi får en stor nedtur. På den helt korte bane kan vi dog ikke se oplægget til dette, tværtimod.

Men det er vigtigt at nævne, fordi vi er i en historisk aktieboble, og den slags holder ikke i længden. Så vi er fortsat parate med fingeren over salgsknappen. På den korte bane er vi dog fuldt investeret i Økonomisk Ugebrevs portefølje, men vi har på det seneste også omlagt til nogle danske aktier, som allerede har korrigeret en hel del ned, men som vi tror på som stærke langsigtede cases. Vestas og Ørsted er nogle af dem, og de har da også på det seneste vist positive takter, efter en ret markant nedtur i årets første måneder. Morten W. Langer

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Udløber snart
Er du økonom, og drømmer du om at bidrage til et bedre sundhedsvæsen og være tæt på beslutningerne på en af landets største børne- og ungeafdelinger?
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank