Det har indtil videre ikke været nemt at være ØU Life Science Modelportefølje i år. Orphazyme leverede i påskeugen det seneste slag til afkastet og stillede sig op i rækken af enkeltcases, der har ramt porteføljen på det seneste. Det er der som sådan ikke noget at gøre ved. Vi justerer vores risiko løbende, men det betyder selvfølgelig ikke, at vi kan undgå at støde ind i tab.
Det er nærmest selve naturen i bioteksektoren, at de afkastmæssige udfaldsrum i nogle tilfælde bliver meget binære i sin natur. Indtil videre i år har det kun været negative udfald, der har ramt os, så vi håber, at 2. kvartal bliver bedre. Det byder i hvert fald på vigtige nyheder for flere positioner, som vi også omtalte sidst.
Modelporteføljen ligger nu 12,6% nede for året, mens de to benchmarks ligger med positive afkast på 1,4% henholdsvis 7%. Porteføljen har tabt næsten 40.000 DKK siden sidste opdatering, og her er det oplagt at udnævne én synder, mens der for resten af porteføljen mere er tale om ”gynger og karussellen” henover den mere stille påskeuge.
Vi har mange gange skrevet om Orphazyme, og i den korte påskeuge blev spændingen udløst for den ene af de 3 vigtige events, der var linet up i 1. halvår 2021. Det blev som nævnt en nitte og udløste et kursfald fra 78 DKK ved sidste opgørelse til 57 DKK ved denne opgørelse. Et kursfald som i absolutte tal koster porteføljen ca. 40.000 DKK eller omkring 3% på afkastet.
Det er i sig selv til at leve med, og man fristes til at konstatere, at hvor der handles der spildes. Lars Hatholt har opdateret på Orphazyme andetsteds i denne udgave, og det er tydeligt, at floppet med sIBM-indikationen ikke har gjort ALS fase 3 resultatet mindre vigtigt. Nu ser det ud til, at ALS kommer til at afgøre selskabets fremtid. Et flop betyder, at Orphazyme stort set kun har NPC-indikationen at bygge videre på, og livremmen skal snøres ind på omkostningssiden. NPC er heller ikke godkendt endnu, men sandsynligheden for en godkendelse i juni måned bør være ganske høj. Porteføljen har fortsat 2 lodsedler tilbage i Orphazyme, og vi sætter vores lid til, at de falder positivt ud, uden at vi dog af den grund vil satse yderligere i aktien. En vægt omkring 8% er mere end rigeligt, når udfaldet nu er så binært. Helt tilfældigt er det i det hele taget blevet de binære aktier, der har taget fokus i denne udgave af ugebrevet, og dermed også i Modelporteføljen. Det skyldes bl.a., at de vigtige binære events nærmer sig. Her tænker vi på Asarina, Xspray og Immunovia foruden Orphazyme.
Vi har fortsat tiltro til udfaldet, omend det også er tydeligt, at vi ligger med en lavere vægtning i Xspray og Asarina. Også her henviser vi til omtalen i denne udgave, hvor vi særligt her vil overveje at supplere i Xspray, når data fra det første af de tre bioækvivalensstudier er offentliggjort senere i denne måned. Muligvis allerede inden næste udgave. For Asarina er det endvidere væsentligt at nævne aktiens størrelse og likviditet, som betyder, at vi ikke ønsker en større eksponering, end det er tilfældet lige nu. Vi vil gerne kunne købe og sælge uden at påvirke aktiekursen – lige pt. er det nok ikke tilfældet, og derfor er vi meget varsomme med timingen af vort eventuelle salg af aktien. Investeringsgraden i porteføljen ligger fortsat omkring 85%, og vi har således 15% cash at sætte i spil. Noget vil sandsynligvis blive brugt til Nordic Nanovector, ligesom vi nok også skal reservere lidt kapital til at deltage i emissionen i Allarity Therapeutics. Allarity meddelte i øvrigt i denne uge, at man nu har indsendt en såkaldt premarket approval application (PMA) til FDA om at bruge DRP som en companion diagnostic til dovitinib. Vi bemærker i øvrigt, at selve dovitinib-ansøgningen er forsinket og udskudt til 2. halvår. Eksponeringen til både Nordic Nanovector og Allarity er ganske lav i porteføljen, og det er med fuldt overlæg, at vi endnu ikke har følt os trygge nok i investeringscasen og risikoprofilen til at øge i positionerne. Omvendt er vi som altid på udkig efter en salgsmulighed, hvis der skulle opstå spekulation i de to aktier – hvilket historisk har været tilfældet, omend det efterhånden er ved at være noget tid siden. Nordic Nanovectors reparationsemission udløber d. 9. april og med en aktuel kurs, der ligger næsten 10% over tegningskursen, vælger vi at udnytte muligheden for at tegne til kurs 22,75 NOK, medmindre aktien falder helt sammen i morgen fredag på sidstedagen.
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.