Uddrag fra Sydbanks analyse af Chr. Hansen før regnskabet torsdag:
Fokuspunkter i 2. kvartalsregnskabet 2020/21
• ’Food Cultures & Enzymes’. Markedsdata for yoghurtproduktionen i USA indikerer en stærk start på 2021 og væsentligt stigende produktionsvolumener i årets første kvartal, hvor der især i januar måned var stigende volumener. Den stigende efterspørgsel på yoghurt ser ikke ud til at ramme osteproduktionen i USA på samme måde. Osteproduktionen ligger umiddelbart på niveau med sidste års produktion i 2. kvartal 2020/21. Vi estimerer, at Chr. Hansen fortsætter den stærke start på 2020/21 med en organisk vækst på 5,3% i 2. kvartal. Vi forventer fortsat, at yoghurtproduktionen i Kina ligger under niveauet fra før COVID-19, som følge af et større forbrug af frisk mælk, samt bekymringer for den generelle økonomiske udvikling. Vi venter dog stadig, at salgsvæksten vil være bredt funderet inden for produkter til både yoghurt-, oste- og kødproduktion, og at især bioprotective cultures (forlænger holdbarheden på fødevarer) vil fortsætte den stærke udvikling fra 1. kvartal 2020/21. Vi modellerer en samlet omsætning på 171,5 mio. EUR i 2. kvartal 2020/21, hvilket svarer til en mindre tilbagegang på 0,6% i forhold til samme kvartal sidste år. Væsentlig valutamodvind fra en svækket dollar mere end modsvarer den organiske vækst og presser den samlede omsætningsvækst. Vi estimerer en EBIT-margin på 28,9%, hvilket er 3,3%-point lavere end samme kvartal sidste år.