Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Lifescience Modelporteføljen: Nyt dybt stød fra Orphazyme

Steen Albrechtsen

lørdag 22. maj 2021 kl. 11:46

Det går stadigvæk ikke porteføljens vej, og synderen var igen Orphazyme, der skuffede fælt for 2. gang. Vi afventer nu sidste kurstrigger, førend vi tager beslutning om positionens skæbne i modelporteføljen. I den øvrige del af porteføljen var der ikke de store bevægelser. Men lige rundt om hjørnet venter der nye kurspåvirkende nyheder, som vi håber falder bedre ud end Orphazyme, selvom de fleste af dem bør være mindre binære. Vi har også intensiveret jagten på nye kandidater til porteføljen, så vi kan forbedre afkastet.

Porteføljens afkast år-til-dato ligger nu lige omkring -20%, og det er naturligvis langt fra tilfredsstillende. De to benchmark ligger stort set uændret i forhold til sidste opdatering med afkast omkring 10% for året. Vi har selvfølgelig stadig stor tiltro til især de mere tunge, langsigtede positioner i porteføljen, som har det svært i øjeblikket. Det er positioner, som vi ikke er så nervøse for på langt sigt, for dele af de store risici er taget ud af selskaberne allerede, eller også er aktiekursen blevet risikokorrigeret i stor stil. Det er f.eks. Zealand, Calliditas, Lundbeck, Elekta, Immunovia og i nogen grad Cantargia. Lidt i samme kategori, men længere ude på risikoskalaen, finder vi IRRAS, InDex, Xspray og egentlig også Orphazyme. Faldet i Orphazyme kostede isoleret set 44.000 DKK, og det udgør næsten hele tilbagegangen siden seneste opdatering. Også den 2. vigtige kurstrigger (ALS-indikationen) i Orphazyme skuffede, og det kostede naturligvis dyrt på kursen, at det mest værdifulde, tilbageværende projekt også fejlede. Endda stort, hvor hverken primære eller sekundære endpoints blev mødt – ligesom det var tilfældet for IBM-indikationen, der aflagde data ultimo marts.

Af de 3 kurstriggere, vi længe har omtalt i aktien, er der derfor nu kun én tilbage, og det er den mindst betydende, selvom det også er en stor præstation i sig selv at få godkendt et lægemiddel hos de amerikanske myndigheder efter mange års udvikling. Fremtiden for selskabet er lige nu ganske uvis, selvom en godkendelse af NPC selvfølgelig bør åbne for en vis værdiskabelse på sigt. Som det også fremgår af Lars Hatholts analyse i denne udgave, afhænger meget dog af, hvordan den fremtidige omkostningssituation ser ud.

Vi må forvente, at der sker drastiske ting på omkostningssiden, når der er klarhed over fremtiden, og de fejlede studier er lukket helt ned. Der er dog stadig ikke meldt noget ud fra selskabet endnu om det fremtidige setup. Selskabet har en lille joker tilbage i Gauchers Disease, hvor vi stadig afventer at høre udfaldet af diskussionen med FDA om de seneste kliniske resultater, som ikke var entydigt positive. Vi afventer nu udfaldet af den sidste kurstrigger (godkendelsen af NPC), førend vi tager stilling til positions fremtid i porteføljen.

Blandt porteføljens øvrige positioner var der ikke mange nævneværdige nyheder eller fremskridt. Det har været lidt en stille periode med svag tilbagegang på tværs af de fleste positioner. En af de tungere aktier Zealand Pharma faldt yderligere 5%, mens porteføljens lidt falmede stjerne Cantargia har rettet sig en lille smule. Selskabet afholder i dag torsdag R&D-dag, hvor der opdateres på de forskellige udviklingsprogrammer og fremlægges nye data.

Det bliver spændende at følge, og det har indtil videre givet lidt medvind. Vi skal dog heller ikke glemme, at aktien kommer oppe fra kurs 70 SEK sidste efterår, så der er et stykke vej endnu. Vor reduktion i positionen ad 2 omgange på kurs 50 SEK og 66 SEK fremgår af tabellen, og ser lige nu ganske fornuftige ud.

Der var også fremgang til Nordic Nanovector, men positionen vægter stadig så lidt, så det ikke for alvor slår igennem på afkastet. Selskabet er aktuelt med regnskab for 1. kvartal d. 26. maj, og her vil fokus naturligvis være på rekrutteringsraten til det vigtige pivotale kliniske studie.

Allarity Therapeutics har netop offentliggjort prospekt i forbindelse med fortegningsemissionen på kurs 0,85 SEK. Aktiekursen ligger nu lige i underkanten af dette kursniveau, og vi forventer derfor ikke, at tegningsretter vil have nogen synderlig værdi. Vi afventer naturligvis en beslutning om, hvorvidt vi tegner eller ej, til vi har nærlæst prospektet og er kommet tættere på tegningsperiodens udløb. Det skal heller ikke afvises, at selskabet kan fremlægge en positiv nyhed undervejs, som givetvis vil hjælpe emissionen igennem. Denne er dog fuldt garanteret allerede, så fra selskabets side er man sikret den nye kapital.

På nuværende tidspunkt er vores primære scenarie, at vi indenfor et par måneder vil få en mere attraktiv salgsmulighed end den aktuelle. Det har historien tidligere vist i netop denne meget spekulative aktie, og det er selvfølgelig også en mulighed denne gang. Der er stadig et stort potentiale i selskabets projekt-pipeline, og der skal ikke ske nogen stor ændring i markedets syn på værdierne, førend det kan medføre betydelige stigninger. Omvendt skræmmer historien også, og det er svært at argumentere imod den negative stemning hos investorerne. Brændt barn skyer ilden, og det er fuldt forståeligt.

Inden næste opdatering får vi også kvartalsregnskab fra Elekta, og her håber vi selvfølgelig på en positiv overraskelse eller positive kommentarer til fremtiden, nu hvor hospitalerne så småt begynder at vende tilbage til en mere normal driftssituation. Vi har siden sidst tilskrevet et mindre udbytte i Elekta på 0,90 SEK per aktie før skat.

Blandt de næste større begivenheder i porteføljen, kigger vi nu frem mod Asarinas afgørende kliniske data, som også kan være meget binær i sin natur. Derudover kigger vi også efter nyt fra Immunovia, som kan indikere, hvordan den kommercielle lancering løber af stablen.

Investeringsgraden ligger fortsat omkring 85%, og udsvingene heri opstår i øjeblikket kun som følge af udsving i selve porteføljeværdien og naturligvis marginalt af det tilskrevne udbytte.

Kandidatlisten
I forhold til nye positioner, er vi – inspireret af analysen i sidste udgave af ØU Life Science – begyndt at kigge lidt mere intenst på en tidligere kending i porteføljen, nemlig Infant Bacterial Therapeutics. Som analysen viste, er der små tegn på, at der kan være en vending undervejs i rekrutteringshastigheden til fase 3 studiet, og så behøver vi blot at kigge til Nordic Nanovector for at se hvad det kan betyde for kursen. Derudover så vi også insiderkøb i bestyrelsen.

Vi har tidligere solgt IBT på kurs 142 SEK og 104 SEK, som det også fremgår af tabellen over de seneste handler. Uagtet at salget på 142 SEK på salgstidspunktet var ganske uheldigt timet (få dage efter steg den voldsomt på baggrund af nye analyser og kursmål fra svenske banker), så ser salget lige nu ganske fornuftigt ud med tanke på, at vi muligvis kan komme tilbage i positionen til en kurs lige over 100 SEK.

En anden aktie, vi holder særligt øje med, er emissionsaktuelle Isofol Medical, som havde en vanvittig flot kursudvikling oven på sidste emission for omtrent et år siden. Tiden er en anden nu, men det er tydeligt af kurschartet, at aktiekursen er blevet straffet betydeligt for fortegningsemissionsplanerne. Vi holder øje med prospektet og tager en beslutning, når vi nærmer os tegningsperiodens udløb.

Steen Albrechtsen

6e94dc2e144d7901989b

Bbec4c293450b40131d6

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank