De største danske virksomheder skal i forbindelse med deres årsrapport redegøre for virksomhedens arbejde med samfundsansvar. Opdateringen indeholder en række præciseringer, blandt andet med henvisning til det dobbelte væsentlighedsprincip, ligesom der er kommet flere eksempler med i vejledningen. Vejledningen henviser nu også til EU-Kommissionens ikke-bindende retningslinjer og initiativet TCFD (Task Force on Climate-related Financial Disclosures), som Danmark støtter, hvor der kan findes masser af inspiration til redegørelsen for samfundsansvar.
Som noget nyt er der desuden tilføjet et afsnit om frivillig redegørelse for samfundsansvar for de virksomheder, der ikke er omfattet af lovkravet.
Reglerne følger af årsregnskabslovens § 99 a og omfatter alle store virksomheder i regnskabsklasse C og alle virksomheder i regnskabsklasse D.
Siden 2009 har de største virksomheder i Danmark været forpligtet til at redegøre for deres arbejde med samfundsansvar. Det er frivilligt for danske virksomheder, om de ønsker at udarbejde politikker for samfundsansvar. Lovkravene i årsregnskabsloven betyder imidlertid, at de største danske virksomheder har pligt til at offentliggøre en redegørelse for samfundsansvar og i den forbindelse give en række oplysninger. Virksomhederne er ikke forpligtet til at udarbejde politikker for samfundsansvar, men redegørelsen skal indeholde en klar og begrundet forklaring på de områder, hvor virksomheden har valgt ikke at have en politik. Virksomhederne skal dog give en række oplysninger, uanset om de har politikker for samfundsansvar. Disse oplysninger omfatter fx beskrivelse af forretningsmodel, risici og ikke-finansielle nøgletal.