Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Erhvervslivets resultatskabere: Topchefer, vi lagde mærke til

Morten Sørensen

mandag 20. september 2021 kl. 11:30

Økonomisk Ugebrev Ledelse fremhæver i hver udgave erhvervsledere, som vi senest har lagt mærke til, og som vi synes fortjener en bemærkning med på vejen. Fagredaktør Morten A. Sørensen udpeger her ugens topchefer.

Annette Zeipel, tysk CEO for Toms Gruppen, vil rette op på den stagnerende slik-virksomhed ved at slanke den, koncentrere indsatsen om færre mærker og produkter, og satse mere internationalt. Ifølge flere erhvervsmedier skal Toms i en turnaround-proces især satse på Anthon Berg og GaJol. Det er internationalt samarbejde mellem koncernens forskellige landeorganisationer, der skal frigøre potentialet i koncernen, mener hun.

Søren Skou, CEO for A.P. Møller-Mærsk, kunne endnu en gang opjustere forventningen til 2021-resultatet. Nu ventes et underliggende EBIT-driftsresultat på 18-19 mia. USD, hvor forventningen var 4,3 – 6,3 mia. USD i begyndelsen af året. Med den seneste opjustering kan Mærsk måske i 2021 blive blandt de ti mest profitable virksomheder i Europa. Opjusteringen skyldes en ekstraordinær markedssituation, der har ført til yderligere stigninger i fragtraterne i tredje kvartal. Stadig flere fragtkunder giver offentligt udtryk for, at de er ”not amused” over et kaotisk marked og rederiernes prisforhøjelser, men for eksempel Deutsche Bank–analytiker Andy Chu mener, at fragt- og logistikbranchen er inde i en ”supercyklus”, der måske først topper i 2022, og at der også for 2023 er et ”stort overraskelsespotentiale”.

Michael Larsen, CEO for for den hastigt voksende logistikvirksomhed Nordic Transport Group (NTG), har opjusteret forventningerne til 2021, både som følge af et opkøb og som følge af et tredje kvartal, der hidtil er gået bedre end forventet. Der ventes nu en omsætning på 6,7-7 mia. kr. i år mod en tidligere forventning på 6,3-6,7 mia. kr. og en EBIT-driftsindtjening på 490-520 mio. kr. mod tidligere 450-490 mio. kr.

Steen Søndergaard, CEO for ChemoMetec, kunne melde om en vækst i omsætningen på 31 procent til 281 mio. kr. i 2020/21 og en vækst i EBITDA-driftsresultatet på 46 procent til 136 mio. kr. I 2021/22 ventes omsætningen at stige til 316-326 mio. kr. og EBITDA til 150-155 mio. kr.

ChemoMetec producerer medicinske analyseinstrumenter og –materialer og har især fremgang for sine serviceog installationsaktiviteter. Aktien er over det seneste år steget 152 procent.

Susanne Mørch Koch, CEO for Tivoli, kan overraske med en opjustering af forventningerne. Forlystelseshaven, der tidligere har været hårdt ramt af den Coronabetingede lockdown, har i sommeren 2021 haft flere gæster end forventet, der ”har taget godt imod de mange nye aktiviteter”. Der ventes nu en omsætning på 650-700 mio. kr. for 2021 mod tidligere 600 mio. kr. og et underskud før skat på 65 mio. kr. mod tidligere 75-100 mio. kr. Tivoli-aktien steg et par procent på nyheden.

Lasse Bolander, formand for Coop, vil sætte mere gang i Coop Invest. Udviklingsselskabet, der fremover skal foretage aktive investeringer i start up-virksomheder, der kan drage fordel af Coop-koncernens kompetencer indenfor blandt andet fødevarer. Tidligere direktør for Coop Danmark, Jan Madsen, bliver direktør i Coop Invest, og i bestyrelsen får han og Lasse Bolander hjælp af erfarne erhvervsfolk som Stine Bosse, Tine Thygesen og Morten Windfeldt.

Knud Erik Andersen, CEO for European Energy, har sikret sig ny likviditet gennem et grønt obligationslån på 2,2 mia. kr., der skal gå til udvikling af nye projekter. Knud Erik Andersen forudser investeringer i milliardklassen på basis af en pipeline af projekter i næsten 20 lande.

Ole Wamsler, CEO for Ajos – et datterselskab af MT Højgaard – vil satse mere grønt og frasælger derfor alle aktiviteter indenfor skure og byggepladsindregning for 167 mio. kr. I stedet skal Ajos investere mere i svanemærkede (særligt bæredygtige) pavillonløsninger, der anvendes som midlertidige skoler, institutioner, kontorer og boliger.

Kristian Hundebøll, CEO for DLG, lægger DLG’s to tyske datterselskaber Hage og Team sammen, for at skabe, hvad der ifølge Børsen bliver det største danskejede selskab i Tyskland med 5000 medarbejdere og en omsætning på 32 mia. kr. I løbet af få år skal det blive til 40 mia. kr., og dermed vil Tyskland kunne fylde endnu mere i DLG-koncernen, der sidste år omsatte for i alt godt 51 mia. kr.

Neil O’Donovan bliver ny koncerndirektør for Ørsteds hurtigt voksende onshore-forretning og får dermed ansvaret for et af de største investeringsprogrammer i dansk erhvervsliv.

Morten A. Sørensen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank