Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Danske Bank: Endnu en centralbank sætter renten op

Hugo Gaarden

torsdag 07. oktober 2021 kl. 9:05

Danske Bank skriver om renteforhøjelser i centralbanker. Der er dog ikke udsigt til en snarlig europæisk renteforhøjelse.

Uddrag fra Danske Bank:

Central banker: Reserve Bank of New Zealand (RBNZ) sluttede sig til gruppen af central-banker, som nu forlader den lempelige pengepolitik. Således forhøjede RBNZ renten med 25bp i går. Centralbanken signalerede samtidig, at der sandsynligvis vil blive behov for flere renteforhøjelser for at dæmme op for inflationen, men de planlagte stramninger kan blive forstyrret af fortsatte udbrud af delta-varianten i Auckland, som skader erhvervstilliden og begrænser vækstudsigterne. Markedsreaktionen var afdæmpet, eftersom en renteforhøjelse stort set var blevet indpriset. NZD/USD steg umiddelbart på meddelelsen, men ændrede siden kurs.

Energipriser og ECB: Den kraftige stigning i de globale energipriser fortsatte med uformindsket styrke i går. Gaspriserne i Europa steg med yderligere 23% til et nyt rekord-niveau på grund af frygt for manglende forsyninger op til varmesæsonen på den nordlige halvkugle. Oliepriserne forblev ligeledes på høje niveauer over 82 dollar per tønde, efter at OPEC+ ikke som forventet besluttede at øge produktionen, og højere gaspriser udløser nu et endnu større “brændstof-skifte”.

De kraftigt stigende energipriser bidrog til højere globale obligationsrenter. Den 10-årige amerikanske rente er nu tilbage over 1,55%, mens den tyske 10-årige Bund-rente er brudt gennem niveauet -20bp. Chefen for ECB, Christine Lagarde, gentog i går, at ECB ikke bør overreagere på forsyningsmanglen eller de stigende energipriser, eftersom pengepolitikken ikke direkte går ind og påvirker disse faktorer. Men høgene i ECB’s styrelsesråd er mindre optimistiske, og Østrigs Robert Holzmann advarede om, at ECB “klamrer sig til håbet om, at den aktuelle stigning i inflationen vil være midlertidig”.

Diskussionen om, hvorvidt inflationen bliver mere vedvarende, vil formentlig tage til frem mod det næste møde i centralbanken senere på måneden, og markedet indpriser nu en første renteforhøjelse fra ECB i 3. kvartal 2023 – efter vores mening er det for tidligt (læs mere i Euro Area Macro Monitor – The tide is turning, 5. oktober).

 

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Finance Manager
Region Nordjylland
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank