Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Valuta: To årsager til, at GBP ligger underdrejet

Økonomisk ugebrev

mandag 29. februar 2016 kl. 8:06

Det engelske pund (GBP) er i løbet af de seneste tre måneder faldet med hele 11 procent i forhold til EUR, og dermed også i forhold til DKK – fra en top i november på 10,64 GBP/ DKK til nu 9,46 GBP/DKK. En meget væsentlig årsag er den usikkerhed, der nu er op til den kommende afstemning om fortsat medlemskab af EU. ”Men det er kun den ene del af forklaringen. Den anden del handler om de relative renteforskelle, og her er forløbet, at markedet nu helt har fjernet indprisningen af stigende renter fra BoE her i 2016,” siger cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank.

Han vurderer, at der vil være udsigt til ganske betydelige udsving i GBP-kursen de kommende måneder, frem til valget i maj. ”Det kommer meget an på meningsmålingerne og i hvilken grad de tegner et klart billede.” siger Jacob Graven. Han peger på, at hvis det ender med, at afstemningen sender England ud af EU, så vil der efter al sandsynlighed komme et ganske markant dyk i GBP-kursen. ”Vi tror, der på helt kort sigt vil komme en voldsom reaktion, men at kursen så vil komme noget tilbage, når markedet har sundet sig. Nogle i markedet gætter på, at vi kan komme til at se et kursfald på helt op til 20-25 procent i tilfælde af et nej til fortsat medlemskab,” siger han.

”Bliver det omvendt et ja til fortsat medlemskab, hvilket vi selv hælder til, så er der udsigt til nogen styrkelse af GBP. Det skal bl.a. ses i lyset af, at vi trods alt tror, der vil komme en enkelt renteforhøjelse i andet halvår, og det regner markedet ikke med i øjeblikket. En styrkelse efter et ”ja” til omkring 10 kr. inden nytår virker meget sandsynlig,” siger Jacob Graven.

EUR/USD træder fortsat vande

EUR/USD holder sig midt i intervallet 1,050-1,144 EUR/ USD og opgav dermed endnu et forsøg på at bryde ud af det nævnte interval. En naturlig fortsættelse på sådan en afvisning vil være en sivende tendens tilbage mod bunden af det nævnte interval, sådan som det skete fra midten af oktober 2015 frem til afslutningen af året.

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank