Efter en veloverstået ASCO-konference og en spændende EHA-konference har Genmab været gennem en nyhedsrig periode. Vi gennemgår her højdepunkterne for Epcoritamab.
Under det fornemme præsidentsymposium på den europæiske EHA-konference præsenterede Genmab, hvad der siden er betegnet som potentielle praksisændrende pivotale fase I/II-resultater fra EPCORE NHL-1 i senstadie R/R DLBCL.
For de 157 studiedeltagere, der i gennemsnit har været gennem tre tidligere behandlinger, og hvoriblandt 38,9 % var refraktære efter CAR-T-behandling, blev der opnået en overordnet responsrate (ORR) på 63 % ved en medianopfølgningsperiode på 10,7 måneder. Epcoritamab-resultaterne på EHA kom kun en uge efter, at Roche præsenterede sammenlignelige Glofitamab-data på ASCO.
Det er naturligvis altid svært at sammenligne direkte på tværs af studier, men det er alligevel værd at notere, at Glofitamab opnåede en lidt lavere overordnet responsrate (ORR) på 58 %. Dette til trods for, at kun 33 % af studiedeltagerne var behandlet med CAR-T og derfor retfærdigvis kan karakteriseres som værende gennemsnitligt mindre syge end deltagerne i Epcoritamab-studiet.
Både Epcoritamab og Glofitamab leverer indtil videre en komplet responsrate (CR) på 39 %, og heraf følger at de to bi-specfikke konkurrenter trods alt forekommer meget ens.
Specifikt for Epcoritamab har vi set tidlige data fra førstelinje-behandlingsregimet i højrisiko DL-BCL (diffust storcellet B-lymfom). Her har tilføjelsen af det bispecifikke antistof til standardbehandlingen R-CHOP ved 6,9 måneders median opfølgning resulteret i en overordnet responsrate (ORR) på 100 %. Blandt de 33 studiedeltagere har 77 % foreløbigt opnået det mere stringent definerede komplette metaboliske respons (CMR).
Resultaterne er opløftende, da patienter i højrisiko DLBCL-gruppen (defineret som faktor 3-5) generelt har en dårlig prognose med kun 55 % overlevelsesrate (OS) målt efter fire år. Det giver et relativt stort udækket behandlingsbehov, som betyder, at vejen til markedet og dermed førstelinje-behandlingsregimet kan blive relativt kort i lige netop denne specifikke indikation.
Vi mener samlet set, at Epcoritamab har formået at konsolidere sig i rollen som den potentielt bedste kandidat i CD3/CD20-klassen. Konsensus er nu, at Epcoritamab har en marginalt bedre effekt end Glofitamab, som igen er markant bedre end Mosunetuzumab (også fra Roche), der markedsføres under navnet Lunsumio efter at være blevet godkendt af EU-kommissionen den 8/6-22 til behandlingen af relapset/refraktær follikulært lymfom (R/R FL).
Effektforskellen mellem Epcoritamab og Glofitamab er så lille, at resultater fra større fase III-studier kan vende effektbilledet. Alligevel betyder Epcoritamabs mere skånsomme bivirkningsprofil samt højere bekvemmelighed (qua den subkutane administration), at stoffet efter vores opfattelse nu samlet set fremstår som klart stærkest i CD3/ CD20-kategorien.
Værdien af førerskabet i CD3/CD20-klassen understreges af, at den tidligere FDA-chef Scott Gottlieb betegnede resultaterne fra denne lægemiddelkategori som værende et af højdepunkterne på ASCO-konferencen.
David Mygind
Aktuel kurs 2361,00
Kursmål (6 mdr.) 2926,00
DM og/eller dennes nærmeste ejer aktier i Genmab
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.