Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Store forventninger til NKT i en grøn fremtid

Steen Albrechtsen

mandag 12. september 2022 kl. 13:00

Ny vækstplan: NKT opruster om kap med rivaler

En ulmende energikrise og en acceleration af den grønne omstilling har sendt investorerne i retning af NKT, der har overperformet med en stigning på 22,7 pct. i år. Selvom nøgletallene er mere end anstrengte, så lokker de potentielt mange års vækst forude.

Ser man på NKT’s øjeblikkelige præstationer, kan det være svært at se, hvorfor selskabet skal handles markant højere end sine konkurrenter. I hovedreglen taler vi om tre børsnoterede spillere på kabelmarkedet, og det er foruden NKT franske Nexans og italienske Prysmian.

Der er markant størrelsesforskel på de tre virksomheder, idet Prysmian omsætter for 15 mia. euro, men også har en større og mere bredt favnende kabelforretning. Nexans omsætning ligger omkring 6,5 mia. euro. I det lys blegner NKT ganske betragteligt med en omsætning på kun 15 mia. kr. eller omkring 2 mia. euro.

Målt på det mest åbenlyse nøgletal handler NKT til en forventet Price/Earnings omkring 31 for 2023. For 2022 ventes en indtjening på 5 kr. per aktie svarende til en høj tocifret P/E. Kigger vi frem til 2024 er forventningen en indtjening per aktie på 16,9 kr., hvilket modsvarer en P/E på 22,5.

Ser vi på de tilsvarende konsensusestimater for Nexans og Prysmian, er P/E-niveauet 13-16 for perioden 2022-2024, hvilket må siges at være markant lavere end NKT.

Vi lægger først og fremmest mærke til en ret stor grad af stabilitet i de to forretninger, idet toplinjevæksten forventes at ligge på 1-2 pct. for de kommende år. Både Prysmian og Nexans præsterer en EBIT-margin omkring 6 pct. i perioden.

For NKT er der i langt højere grad tale om et comeback eller en fortsættelse af turnarounden, hvor toplinjen forventes at vokse med 10-18 pct. om året. Følgelig er der udsigt til en solid forbedring på bundlinjen, der ellers har lidt i mange år.

Konsensusestimaterne er ikke en endegyldig sandhed, men de viser med tydelighed hvilken udvikling, der forventes lige nu, og at man på kort sigt er villig til at betale dyrt for den.

Som sådan er værdiansættelsen svær umiddelbart at berettige, fordi konkurrenterne er så markant billigere. Til gengæld har NKT det, som alle investorer efterspørger: vækst på både top- og bundlinje og en helt klar skalaeffekt, når kapaciteten kan udnyttes fuldt ud.

Hvis der er vækst så langt øjet rækker – og den vel at mærke viser sig at holde – er en høj øjeblikkelig P/E sjældent noget stort problem for en aktie. Simpelthen fordi selskabet/aktien meget hurtigt vækster sig ud af den høje værdiansættelse.

Realiseres den grønne omstilling?
NKT bliver af mange udråbt som et oplagt bud på den grønne omstilling. Heftige opgraderinger af den europæiske elektriske infrastruktur er i manges øjne nødvendig for at kunne nå i mål med ambitionerne om grøn omstilling.

Det store spørgsmål er, om NKT – og nok i særlig grad højspændingsmarkedet – kan leve op til de forventninger, der givetvis er blevet skruet ekstra op pga. den ulmende europæiske energikrise og de høje elpriser, som alle er med til at sætte turbo på hele den grønne omstilling?

I forhold til for få år siden, hvor hele offshore markedet var gået i stå, og kabelproducenterne var plaget af overkapacitet, ser verden helt anderledes ud i dag. Kapaciteten er ved at være knap, og NKT kan nu fravælge eller være mere selektive med de projekter, man byder ind på.

I halvårsregnskabet fortalte man, at der netop er igangsat investeringer i ny kapacitet på fabrikken i Karlskrona, som bliver klar til 2024-2025. De påkrævede investeringer er på 90 mio. euro, og det vil sandsynligvis allerede fra 2025 kunne facilitere ny omsætning på 200 mio. euro.

NKT afholder kapitalmarkedsdag d. 22. september, og der vil givetvis være stort fokus på, hvad man kan fortælle om den fremtidige markedsudvikling. Både i forhold til vækst og indtjening, men i ligeså høj grad også hvad der kræves for at nå i mål på produktionssiden. Og i det hele taget hvordan kapaciteten på markedet udvikler sig i forhold til den forventede udvikling i ordrer/udbud/projekter.

Skaleringen i NKT’s forretning forudsætter, at man kan producere de mange nye kabler, og her er produktionskapacitet en knap faktor på sigt.

Hvor længe, der kan forventes vækst, om priserne kan holde, og hvilke investeringer, der kræves for at følge med, bliver vi forhåbentlig klogere på ved NKT’s kapitalmarkedsdag den 22. september. På nuværende tidspunkt kan det blive ganske afgørende for om investorerne – som nu – stadig vil købe sig næsten blindt ind i vækstmulighederne i 20’erne. Eller om en øget usikkerhed om udsigterne vil få investorerne til at finde nej-hatten frem og ikke længere blindt lade tvivlen komme NKT til gode. Sidstnævnte vil givetvis kunne lægge en dæmper på aktiekursen.

Henover sommeren lykkedes det NKT at indgå en salgsaftale på Photonics, som sælges til en gældfri værdi på 205 mio. euro, hvilket vil styrke kapitalstrukturen og fuldende strømliningen af NKT. Halvårsregnskabet viste i øvrigt, at NKT som så mange andre virksomheder også kæmper med at sende inflationen videre til kunderne. Væsentligere var det, at man i løbet af 2. kvartal kunne løfte højspændingsordrebogen med 2 mia. euro til 4,6 mia. euro. Vort seneste kursmål på 350 er nu mere end indfriet. Vi vil slutteligt gerne understrege, at risikoen i aktien synes lettere forhøjet henimod kapitalmarkedsdagen, fordi forventningerne måske er blevet skruet lidt for højt op på kort sigt.

Vi tror dog stadig mest på, at vækstudsigterne er solide nok til, at aktien trods lidt uro på kort sigt vil kunne opretholde sin status som en vækstaktie, hvor man bare skal lukke øjnene og købe. Vi løfter vort kursmål til 400, men holder meget øje med kapitalmarkedsdagen, og hvad den får af betydning.

Steen Albrechtsen

Aktuel kurs 392,60

Kursmål (6 mdr) 400,00

NKT - aktiekurs

NKT - Konkurrentnøgletal

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Udløber snart
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Udløber snart
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank