Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Lovforslag, bekendtgørelser og rapporter

Linda

søndag 21. maj 2017 kl. 14:14

Nyt center skal modarbejde international skattesvindel: Alle Folketingets partier er med i aftalen om det nye center, meddeler Skatteministeriet: ”Det nye center for bekæmpelse af international skatteunddragelse samler indsatsen, så det f.eks. bliver lettere at samkøre oplysninger og data og dermed identificere nye svindelmønstre. Centret vil samtidig fungere som samlet indgang og udgang for udveksling af oplysninger fra udlandet. (…) Partierne er også enige om at sætte fokus på skatterådgiveres ansvar, når de rådgiver om forretningsmodeller ved brug af skattely i udlandet. Derfor skal Skattelovrådet blandt andet se på muligheden for at indføre en oplysningspligt, så opdagelsesrisikoen øges gennem en højere grad af åbenhed. På internationalt niveau er der de seneste år indgået flere omfattende aftaler om f.eks. informationsudveksling på tværs af lande, og inden for det næste år er flere på vej i regi af EU og OECD.”

Revisorer laver – måske – færre fejl: Erhvervsstyrelsen, der med en ny lov har fået ansvaret for tilsynet med revisorerne, meddeler i sin første redegørelse på området, at der tilsyneladende er fremgang i kvaliteten: ”Erhvervsstyrelsen kan konstatere en generel stigning i andelen af gennemførte kvalitetskontroller, der afsluttes uden en reaktion/sanktion. Dette gælder både på virksomhedsniveau såvel som ved kvalitetskontrollen af enkelte revisorer. Dette anser Erhvervsstyrelsen som værende en positiv udvikling. Det skal imidlertid bemærkes, at udviklingen i tallene også er positivt påvirket af ændringerne til revisorloven, der trådte i kraft den 17. juni 2016, herunder den ændrede praksis ved vurderingen af om der er tale om en alvorlig eller mindre alvorlig forseelse. (…) I de sager, hvor Revisortilsynet/Erhvervsstyrelsen, på baggrund af en kvalitetskontrol, har fundet det relevant at indbringe revisionsvirksomheden eller revisor for Revisornævnet, har Revisornævnet, siden 2011, givet hel eller delvis medhold i ca. 96 pct. af de sager, som er indbragt.”

Mundtlige vurderinger bag DONG-salg: Sådan her kan det, ifølge en beretning fra Rigsrevisionen foregå, når staten skal sælge en af sine virksomheder til et stort, tocifret milliardbeløb: ”I starten af 2013 udarbejdede Danske Bank foreløbig beregninger af værdien af DONG Energy og en mere grundig værdiansættelse i juni 2013. Finansministeriet har oplyst, at ministeriets vurdering af DONG Energy’s værdi var baseret på en samlet vurdering af disse forskellige værdiansættelser. Danske Banks værdiansættelse i juni 2013 viste et bredere interval end Finansministeriets samlede vurdering af intervallet for værdien. (…) Rigsrevisionen kan dog ikke ud fra sagens dokumenter se, hvordan Finansministeriet ud fra beregningerne kom frem til den samlede vurdering af intervallet for værdien af DONG Energy. Det fremgår af Finansministeriets indstilling til Økonomiudvalget, at Danske Bank var enig i den samlede vurdering af værdien af DONG Energy og dermed, at det smallere interval var retvisende. Danske Banks tilkendegivelse heraf fremgår dog ikke eksplicit af sagen. Finansministeriet har oplyst, at det blev tilkendegivet mundtligt på møder med Danske Bank.”

Coop i klemme i ny betalingslov: Coops bonusprogram er truet af en ny lov om betalingsformidling, oplyser selskabet i en henvendelse til Folketingets erhvervsudvalg. ”Coops medlemsprogram er i dag undtaget fra den gældende betalingslov. (…) Når medlemmerne bruger deres opsparede, vedlagsfrit opnåede medlemsbonus, pålægger den nye lovs delvise undtagelsesbestemmelse desværre Coop en lang række tunge, uhåndterlige og i forhold til opsparet medlemsbonus fuldstændigt unødvendige pligter – hentet fra bankverdenens komplicerede betalingsunivers (…) Disse (pligter) kan dårligt forventes opfyldt, hvis man fortsat ønsker at drive et medlemsprogram af den karakter, som Coop gennem 150 år har skabt og udviklet,” skriver Coop, som påpeger, at de tunge byrder ikke er nødvendige efter EU- direktivet – de er opstået i det danske embedsværk.

IMF: Drop understøttelse til nydannede: Den Internationale Valutaform kommer efter sin gennemgang af dansk økonomi med nogle andre bud på at øge arbejdsstyrken end dem, vi er vant til at høre: ”To further promote labor participation among the young and the old, following through on the education and pension reforms in the 2025 plan is key. In addition, eliminating the availability of unemployment benefits to graduates would help promote faster labor market entry. International experience suggests that more training and education for migrants would raise their employment prospects. Also, improving the validation of foreign degrees would help migrants with good qualifications find work faster. Lifting restrictions on work by asylum seekers and starting integration programs earlier would also speed up integration and reduce risks from prolonged inactivity.”

læs hele udgivelsen her

STK

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank