Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Lange renter holdes nede af lav inflation

Økonomisk ugebrev

tirsdag 13. juni 2017 kl. 8:04

Lange renter: Det er stadig ikke lykkedes de lange statsrenter for alvor at bryde ud af det handelsinterval på 0,5-0,7 procent, som har været gældende længe. Jyske Bank vurderer, at først når afslutningen af ECB’s obligationsopkøb bliver indregnet vil renterne stige.

Der er udbredt enighed mellem finanshusene om, at de lange renterskal højere op. Der er også forholdsvis stor enighed om, at det ikke er voldsomme bevægelser vi kommer til at se. Men foreløbig er der ikke kommet et klart brud på en langvarigt handelsinterval. Her spiller det utvivlsomt ind, at inflationen i EUR-zonen i maj igen faldt lidt tilbage.

Jyske Bank peger i deres seneste renteprognose på, at kun hvis inflationen falder mere tilbage kan det udskyde rentestigningerne yderligere. Ellers er det, der ifølge denne prognose skal til før vi ser højere renter, at markederne begynder at indregne den forventede udfasning af ECB’s obligationsopkøb. Det blev ikke nævnt på det seneste rentemøde, men det behøver heller ikke nødvendigvis være sådan, at der skal ligge en offentliggjort plan fra ECB om, hvordan udfasningen – tapering – skal foregå. Bare det, at markederne begynder at indprise det vil ifølge Jyske Bank være nok til, at vi kommer til at se højere renter. De forventer, at det vil ske i løbet af de kommende måneder, og at vi allerede i løbet af de næste tre måneder vil se et brud på de 0,70 procent for de tiårige statsobligationer. Herefter vil vi stille og roligt se de tiårige statsrenter stige med omkring 20 basispoint pr. kvartal hen gemme resten af i år og hele 2018 vurderer Jyske Bank.

 

FAST_langRente

 

Både Danske Bank og Handelsbanken forventer et lidt mere afdæmpet forløb med mindre rentestigninger, men alle er enige om at retningen fra nu af er opad. Om et år forventer Danske Bank og Handelsbanken et niveau på 1,10-1,15 procent, mens Jyske Bank forventer 1,30 procent. Statsrenter: Renten svinger stadig i snævert interval Renten er nu faldet til bunden i intervallet 0,50-0,70 procent, og dermed er det mest sandsynlige en snarlig rentestigning tilbage til loftet i dette interval.
Ejlif Thomasen

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank