Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Analytikerne ser positivt på Danske Bank

Økonomisk ugebrev

mandag 26. juni 2017 kl. 11:45

Regnskabet for 1. kvartal var ligesom de øvrige bankers ganske nydeligt. Analytikerne har hævet deres estimater og er i al overvejende grad positiv på Danske Bank.

Målt på nøgletallene (og efter en kursfremgang på 17,4 procent i år), er Danske Bank endnu ikke eksorbitant dyr, men den begynder at lande i den høje ende.

P/E-multiplen viser f.eks. et ganske overkommeligt niveau på 12,1 for 2017 og 11,4 for 2018. Begge år stikker bestemt ikke ud i forhold til peergruppen, hvor medianen ligger på 12,9 (2017E) og 11,8 (2018E). Målt på den rene indtjening er Danske Bank altså fortsat ikke prissat dyrere end konkurrenterne.

I den forbindelse er det værd at notere sig, at analytikernes EPS-estimater (som udgør den ene del i P/E-brøken) for Danske Bank over de seneste 3 måneder er hævet med 7,3% for 2017 til 20,78 kr per aktie og 4,5% for 2018 til 21,98 kr. per aktie. Det er omtrent dobbelt så meget som de 3 nordiske konkurrenter, hvis estimater kun er hævet med ca. 3% henholdsvis ca. 2%.

EPS-estimaterne bygger på et opdateret estimat på 18,87 mia kr. for nettoresultatet. Danske Bank indsamler og offentliggører selv konsensusestimater i forbindelse med kvartalsregnskaberne, og de seneste data fra 18. april (dvs. forud for regnskabet for 1. kvartal) viser et gennemsnit på 18,57 mia. kr. En mindre opjustering på 300 mio. kr. fra analytikerne efter regnskabet for 1. kvartal er dermed tydelig.

Danske Banks egen og uændrede resultatforventning til 2017 ligger på et nettoresultat 17-19 mia. kr. Analytikernes estimater ligger således helt i toppen af bankens egen udmelding. Vi vurderer, at markedet forventer en opjustering senere på året. Der er 28 analytikere som følger Danske Bank, og dermed er der et ganske stort datagrundlag. Deres anbefalinger fordeler sig således:

Holdningen må altså siges at være ganske positiv. Median kursmålet ligger dog kun omkring 270, og det levner ikke megen upside fra det nuværende kursniveau på 250.

Ser vi på K/I-nøgletallet er billedet straks lidt mere anstrengt. Den senest opgjorte egenkapital per aktie er 158,3 og med en dagskurs på 249 giver det et nøgletal på 1,57. Det er højt, både historisk og i relation til sektoren. Man skal ikke mange år tilbage, førend vi her i disse spalter talte om at K/I på 1 var et udmærket kursmål opad.

Synkrone bankaktier

Det er ikke første gang vi fremfører argumentet om en synkron finanssektor, men det fremgår tydeligt af grafen over Danske Bank og deres 3 store peers (Nordea, SEB og DNB), at de store finansaktier i Skandinavien bliver skåret over en kam. Det tyder på, at markedet som helhed – eller i høj grad de store institutionelle investorer – i stor stil ønsker eksponering mod finanssektoren, og at den enkelte banks kendetegn og præstationer i mindre grad er vigtig.

Vi ser fortsat Danske Bank, som et udmærket valg blandt de nordiske finansaktier, og i lyset af samfundsøkonomien og den seneste kursudvikling i sektoren generelt sætter vi et nyt kursmål på 240-270. Det levner fortsat mulighed for en mindre upside.

Men det er dog også vores vurdering, at banken målt på K/I begynder at nærme sig et ganske højt niveau. Selvom det er et gammelt og til tider svært anvendeligt nøgletal med dagens regnskabspraksis, giver det især i forhold til bankdrift stadigvæk en god indikation af, hvorhenne på værdiansættelsesskalaen vi ligger. Og det er ikke i den billige ende, men de rimelige konjunkturudsigter sænker risikoen på kort sigt.

Investorer bør være opmærksom på, at Danske Bank rapporterer for 1. halvår som en af de første allerede den 20. juli midt i sommerferien.

 

Børskurs på analysetidspunktet: 249,20

AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 240-270

[postviewcount]

Jobannoncer

Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Udløber snart
Business Controller
Region Hovedstaden
Udløber snart
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
Udløber snart
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank