Med vedtagelsen af den nye revisorlov dette forår er der lagt op til, at revisionsudvalgene for de børsnoterede selskaber og andre virksomheder under PIE definitionen (Public Interest Enterprises) – og andre selskaber, der gerne vil flage høj troværdighed i revisionen og regnskabsaflæggelsen – kommer på overarbejde.
Økonomisk Ugebrev har tidligere påvist at en stor andel af de større danske selskaber køber ”anden rådgivning” hos den lovpligtige revisor, som overstiger den kommende 70 procent grænse. Revisionsudvalget skal altså overveje, hvordan det skal indrette sig fremover, og om man vil satse på samme lovpligtige revisor med mindre anden rådgivning, eller lade den nuværende lovpligtige revisor fortsætte alene med ”anden rådgivning” og indsætte en ny lovpligtig revisor.
Økonomisk Ugebrevs undersøgelse viser, at 55 af de 100 største danske erhvervsvirksomheder sidste år overskred 70 procentgrænsen. En lang række selskaber ligger langt over grænsen, og de kan få udfordringer med at udvikle en ny strategi for, hvordan de skal tackle deres rådgivningsbehov. Eksempelvis Grundfos har en rådgivningsandel i forhold til revisionshonoraret på 190 procent hos Deloitte, Arla Foods en andel på 225 procent hos EY, og Haldor Topsøe en andel på 200 procent hos PWC.
Hele artiklen blev udgivet i Økonomisk Ugebrev Ledelse nr. 18.
- Er du abonnent kan du tilgå udgivelsen og læse hele artiklen. (Hent adgangskode)
- Er du ikke abonnent kan du prøve 3 uger gratis nedenfor, hvorefter du får adgang til hele udgivelsen.