Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Nordisk Healthcare indeks fortsætter fremgangen

Økonomisk ugebrev

torsdag 15. juni 2017 kl. 14:23

RSI’en indikerer udmattelse
Med en stigning på 1,9% over de seneste to uger fik vi endnu en fremgang i det nordiske Healthcare indeks. Det samlede afkast for 2017 er nu oppe på ganske flotte 21,1%.

Dermed er indekset fortsat ”on track” til at teste all-time-high kursniveauet oppe omkring 2800, hvilket i et stykke tid har været vores basis scenarie. De glidende gennemsnit viser samtidig et billede af et indeks i meget solid langsigtet uptrend. MA20 (2706) er således fortsat klart stigende og det samme gør sig gældende for MA50 (2608). I løbet af de seneste dage har indekset dog testet både MA5 (2747) og MA10 (2749), men indtil videre med positivt resultat. Indekset ramte MA10, men er lynhurtigt steget igen.

Vi påpegede dog i seneste udgave, at der så småt begynder at være optræk til negativ divergens i indekset illustreret ved, at RSI’en ikke længere følger med op, når indekset stiger. Denne trend er nu forstærket, da RSI’en befinder sig i 67 (75 for to uger siden), hvilket fortæller os at markedet begynder at være ”udmattet” og stigende grad har brug for en pause. Vores vurdering er fortsat, at vi kan få en test af 2800 inden udgangen af juni måned, dvs. et luk over kurs 2800. Herfra kan der meget vel komme et mindre tilbagefald af nogle ugers varighed.

Overraskende stor stigning i NBI
Det amerikanske Nasdaq Biotechnology Index (NBI) er fortsat vanskeligt at blive klog på og er steget med 3,6% de seneste 14 dage til kurs 3098,56. Det totale afkast for 2017 er nu oppe på 11,7%.

For 14 dage siden lukkede NBI under kurs 3000 og det så vi som et tegn på at yderligere kursfald kunne være under opsejling. I stedet har vi fået en brat stigning, som betyder, at NBI nu nærmer sig modstandsområdet oppe omkring kurs 3150. RSI’en er steget til 60 (36 for to uger siden), og følger således fint med indekset op.

Det er dog værd at bemærke, at de lange glidende gennemsnit MA20 og MA50 fortsat ligger og fletter sig ind og ud af hinanden. Dette indikerer, at markedet fortsat ikke har fundet sine ben at stå på og ikke ved i hvilken retning det skal bevæge sig. Et brud af 3150 vil kunne skabe et større kursrally, men vi tror ikke det kommer til at ske i løbet af de kommende to uger.

Peter Aabo

Læs hele udgivelsen her 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank