Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Vildledte Hellerup Finans ved aktiesalg for 20 mio.?

Linda

fredag 09. juni 2017 kl. 14:54

Kritiske investorer mistænker nu Hellerup Finans for at sminke kendsgerningerne ved salg af sin aktiepost i porteføljeselskabet Cembrane for 20 mio. kr. til private investorer.

Ifølge prospektet skulle en udenlandsk køber stå på spring til at give bud på Cembrane, men det afviser Cembranes hovedaktionær. Investorer har opfattet det sådan, at Hellerup Finans nærmest har garanteret tilbagekøb med 20 procent gevinst til september.

Teknologivirksomheden Cembrane med hovedaktionær Lasse Andreassen i spidsen har succes med at udvikle og sælge højteknologiske membraner til vandrensning. I det tredje leveår er selskabet på vej til at overgå tidligere fastsatte budgetter på både top- og bundlinje.
Hellerup Finans har med et tidligere kapitalindskud og en ejerandel på knap 30 procent været med til at fremme selskabet.

Men knaphed på likviditet i Hellerup Finans har fået investeringsselskabet til at haste et salg af sin aktiepost igennem dette forår, hvor 130 private investorer har betalt 20 mio. kr. for aktierne, svarende til en værdi på 80 mio. kr. for hele selskabet. Hellerup Finans har næsten femdoblet værdien af sin investering på knap tre år. Der er da heller ingen tvivl om, at Cembrane er blevet mere værd. Men hvor meget mere?

ER CASEN SOLGT FOR HÅRDT?

For kort tid siden er der imidlertid opstået tvivl om, hvorvidt Hellerup Finans har solgt casen Cembrane for hårdt, og om der er givet vildledende oplysninger i dels prospekt og dels af Hellerup Finans’ sælgere for at gøre casen bedre, end den i virkeligheden er. I kommunikationen med de nye aktionærer i Cembrane fremgår det klart, at en stribe investorer synes, at de ikke har fået klar besked, og at de muligvis er blevet vildledt. Kritikken afvises af direktør Torben Jensen fra Hellerup Finans.

”Vi kan afvise, at vores aktiepost er ”oversolgt”. Tallene i udbudsmaterialet er oprindeligt udarbejdet af Lasse Andreassen, som også har haft materialet til gennemsyn uden kommentarer. Det er beklageligt hvis der er enkelte aktionærer, der har misforstået salgspligten – den står 100% entydig i udbudsmaterialet og kan efter vores opfattelse ikke misforstås overhovedet.” Siger han.

SPØRGSMÅL TIL DIREKTØREN

Adm. direktør og hovedaktionær i Cembrane, Lasse Andreassen, har fået flere henvendelser fra de nye aktionærer, som har spurgt ind til oplysninger omkring deres køb af aktierne af Hellerup Finans. På den baggrund har Lasse Andreassen følt sig nødsaget til at præcisere nogle oplysninger om Cembranes aktuelle situation. I et generelt velkomstbrev til de nye aktionærer skriver han:

”I forbindelse med Hellerup Finans salg af deres aktier i Cembrane A/S, er vi fra en potentiel aktionær for nylig blevet spurgt, om det var rigtigt, at Cembrane havde en køber til aktier i Cembrane til kurs 6, samt om vi havde indgået kontrakter for dkk 40.000.000 svarende til det kommende finansårs omsætning. For god ordens skyld kan vi oplyse at vi ikke har, eller har haft, en køber til kurs 6 samt at vi ikke har indgået kontrakter svarende til kommende finansårs budget.”

PROSPEKTET

I prospektet, udarbejdet af Hellerup Finans, som Økonomisk Ugebrev er i besiddelse af, oplyses det, at ”af hensyn til Cembranes forhandlinger med potentielle strategiske partnere, gælder i perioden til og med den 30. september 2017 en salgspligt på Aktierne. Det betyder, at investorer som erhverver Aktier i forbindelse med Udbuddet, er forpligtet til at sælge deres Aktier, såfremt en køber fremsætter tilbud om at erhverve alle eller en del af aktierne i Cembrane. Salgspligten gælder kun, såfremt den tilbudte pris pr. Aktie overstiger kurs 600, svarende til en pris pr. Aktie på DKK 6.”

Økonomisk Ugebrev har dokumentation for, at Hellerup Finans over for flere investorer har oplyst, at de havde salgspligt til en kurs på lige præcis seks kroner, hvis et salg ville blive eksekveret inden for seks måneder. Flere investorer har forstået det sådan, at de helt sikkert ville få købt deres aktier tilbage med tyve procent fortjeneste, idet man – som Hellerup Finans har oplyst – ”er tvunget til at sælge sine aktier tilbage inden 30. september 2017.”

Investorer har opfattet det som om, at de senest dette efterår ville kunne sælge deres aktier tilbage med tyve procents gevinst. I realiteten ville det også betyde, at Hellerup Finans ved et købstilbud på Cembrane svarende til eksempelvis ti kroner, kunne genkøbe de private aktionærers Cembrane aktier for seks kroner, og selv score gevinsten på fire kroner pr. aktier.

”Vi har solgt en stor del af vores aktiepost af nød, da vi har manglet likviditet, men vi er stadig aktionær i Cembrane og vi har absolut mod på at blive en større aktionær igen hvis vores likviditet tillader dette. Jeg sidder stadig i bestyrelsen for Cembrane og kan se et kæmpe potentiale i virksomheden som vi godt vil være en del af.” Oplyser Torben Jensen.
En af de utilfredse aktionærer, som Økonomisk Ugebrev har talt med, men som ønsker at være anonym siger, at han synes, at sælgerne har oplyst noget andet end det, der nu viser sig at være realiteten. ”Hvis det hele er opdigtet, kan salget af aktierne da ikke være lovligt,” spørger han.

læs hele udgivelsen her

Morten W. Langer

FORTSAT FRA SIDE 6 ”KÆMPE ARBITRAGE GEVINSTER FORUDE PÅ BOLIGMARKEDET”
Bundlinjen er altså, at boligejere med ejendomme med en markedsværdi på 7-8 mio. kr. hvor den aktuelle ejendomsvurdering nogenlunde svarer til markedsværdien, og beskatningsgrundlaget er højt, ikke skal sælge til de gældende aktuelle markedspriser. De skal vente nogle år med at sælge og alt andet lige score flere millioner i ekstra gevinst ved salget. For de store Hellerupvillaer, hvor den offentlige vurdering er alt for lav, forholder det sig markant anderledes. Enten skal de skynde sig at sælge nu eller i morgen, og håbe på, at de kan sælge til de i forvejen meget høje priser, uden at den nye boligkøber opdager, hvad der ligger forude af sandsynlige prisfald.
Muligheden er også at blive boende meget længe og undlade at sælge, eftersom boligskatterne stiger og prisen presses. Beholder boligejeren sin bolig vil de stigende ejendomsskatter blive indefrosset, men skal betales engang, når boligen sælges. Uanset hvad bliver det alt andet lige vanskeligt at undgå et værditab på den højere boligskat.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank