Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Lovforslag, bekendtgørelser og rapporter

Linda

søndag 26. marts 2017 kl. 17:57

Digitalisering lemper ikke byrder: Over de seneste fem år har de samlede byrder ved indberetninger til det offentlige været stigende – på trods af, at digitaliseringen skulle have gjort det nemmere. Det mener otte ud af 10 revisorer i en ny undersøgelse fra FSR – danske revisorer: ”Mens det offentlige løbende har digitaliseret en række indberetningsløsninger – eksempelvis skatteindberetninger for selskaber og indsendelse af årsrapporter – så har digitaliseringen ifølge revisorerne endnu ikke haft positiv effekt på virksomhedernes tidsforbrug, når de indberetter. ”Faktisk vurderer to tredjedele af revisorerne, at digitaliseringen har resulteret i, at indberetningerne er blevet mere tidskrævende. Det koster naturligvis kræfter at lære nye løsninger at kende, men set i forhold til de kræfter, der er lagt i digitaliseringen, er det en lidt bekymrende tendens,” siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer Tom Vile Jensen. Revisorerne vurderer blandt andet, at der i dag skal indberettes flere oplysninger end tidligere. Samtidig oplever de, at virksomhederne i stort omfang har brug for hjælp til indberetningerne.”

Nyt skattecenter mod grænseoverskridende snyd: Også Skatteministeriet reagerede på Moldova-sagen – eller offentliggjorde i hvert fald i kølvandet på den en planlagt organisationsændring: ”Indsatsen mod international skattekriminalitet og skatteunddragelse skal styrkes hos skattemyndighederne. Derfor vil regeringen samle de forskellige projekter, der arbejder med blandt andet skattely, hvidvask af penge og ulovlige pengestrømme, i et nyt og permanent center. (…) Ved at samle alle skattemyndighedernes kompetencer og erfaringer på området i ét center vil indsatsen fremover blive mere sammenhængende, målrettet og analysebaseret. Centret får blandt andet til opgave at styrke kontrolindsatsen i forbindelse med konkrete sager.”

Ulemper ved gennemsigtigt obligationsmarked:
Finanstilsynet skal som følge af ny EU-lovgivning senere i år vurdere, om der skal slækkes på kravene til transparens på obligationsmarkedet. Dette kan faktisk styrke markedet, vurderer tilsynet i et diskussionspapir : ”Høj grad af gennemsigtighed (kan) have negative konsekvenser for markedet, særligt fordi det kan mindske likviditeten. Det vil sige, at det kan blive vanskeligere for markedsdeltagerne at gennemføre større handler hurtigt og til lave omkostninger og med en beskeden effekt på priserne. Risikoen for lavere likviditet skyldes, at ved høj handelsgennemsigtighed kan det være sværere at gennemføre store handler, ligesom det kan være mindre attraktivt at være market maker. Hvis f.eks. en market maker vil sælge en stor mængde værdipapirer og med det samme skal offentliggøre detaljerede oplysninger om dette, så kan de andre markedsdeltagere udnytte denne information og straks sætte deres købspriser ned.”

Vækstkapital betaler Nordsø-aftale: Det bliver i høj grad mindre og mellemstore virksomheder, der kommer til at betale for den nye Nordsø-aftale. Det fremgår af Finansministeriets p ressemeddelelse , der også indeholder andre interessante detaljer: ”For at fremme investeringer i olieudvinding i Nordsøen sænkes skatten på olie- og gasudvinding i et vindue fra 2017-2025. Aftalen sikrer dog også, at hvis olieprisen stiger, som staten forventer, så starter en tilbagebetaling af skatterabatten. Staten baserer sine forventninger til olieprisen på bl.a. prognoser fra det Internationale Energiagentur IEA. Regeringen har samtidig indgået aftale med DUC om en fuld genopbygning af Tyra-anlæggene. DUC vil endvidere bakke op om en række initiativer, der skal forbedre tredjepartsadgangen til infrastrukturen i den danske del af Nordsøen. Dette vil gøre det mere attraktivt at udvikle mindre oliefund. (…) Den politiske aftale finansieres ved at afskaffe forskudsmoms-ordningen, samt ved at indføre udbyttebetaling for Vækstfonden og Eksportkreditfonden.”

Eksportstøtte til energiteknologi: Regeringen vil fordoble eksporten af energiteknologi frem mod 2030. Strategien , som planen bliver kaldt, består af en række konkrete tiltag: ”* Initiativ i Bruxelles: DK – EU Energy Alliance. * Styrket bemanding til varetagelse af arbejdet med energiunionen i Bruxelles. *Eksportordning for Tyskland, Storbritannien og USA. * Vækstrådgiver på energiområdet i Indien. *Rådgivningsydelse fra Energistyrelsen via Udenrigsministeriet. * Projektudviklingsfacilitet målrettet offentlig infrastruktur under Danida Business Finance. *Forlængelse af støtten til State of Green. * Forlængelse af bilaterale energi- og klimasamarbejder med Kina, Mexico, Sydafrika, Vietnam og nyt samarbejde med Etiopien. * Fortsættelse af energieffektivitets hub’en i FN-byen i København. * Styrkelse af EUDP-forskningsprogrammet som led i Danmarks deltagelse i ”Mission Innovation.”

læs hele udgivelsen her

STK

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Udløber snart
Business Controller
Region Hovedstaden
Udløber snart
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
Udløber snart
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank