Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Bankerne de mest populære “pensionsselskaber”

Linda

søndag 12. marts 2017 kl. 20:35

Danske Bank-koncernen sidder på det pensionsselskab, der har færrest utilfredse kunder, ifølge Økonomisk Ugebrevs undersøgelser blandt små 400 pensionskunder.

Desværre for koncernen er det ikke det rigtige pensionsselskab, Danica, der er tale om – det har tværtimod relativt mange utilfredse kunder. Nej, det er banken selv, der – betragtet som facilitator for pensionskunderne – kommer ud med den gode bedømmelse.

Billedet går igen, når man betragter de andre banker over for pensionsselskaberne. Det er den første gruppe, altså bankerne, der klarer sig bedst – på trods af, at deres ydelser mest består af hyldevarer, som investeringsforeninger og som investeringsplatforme tilknyttet netbanker. En oplagt tolkning er, at kunderne, som ikke rigtigt forstår pensionssektoren, og som heller ikke er motiverede til at sætte sig dybt ind i den, foretrækker det ”hands on”, der ligger i, at man selv går ind og køber og sælger aktiver i sin portefølje.

Dorthe Ekmann fra pensionsmægleren Söderberg & Partners påpeger, at pensionsselskaberne i den henseende har forsømt at leve op til kundernes ønske. Med unit link-ordninger forsøgte man at give folk adgang til at styre deres egne pensionsinvesteringer. Men det blev aldrig stort i Danmark. Michael Yde, direktør i Danske Pensionsmæglere, nævner desuden, at bankerne har den fordel, at de – selv om de har skåret ned i den personlige betjening af kunderne – stadig har meget mere af den end pensionsselskaberne, der kun undtagelsesvist kommunikerer med slutkunderne.

Store forskelle
Men der er tydeligvis andre vigtige parametre end personlig servicering og muligheden for at styre egen opsparing, for der er også meget store forskelle mellem tilfredsheden hos de enkelte pensionsselskaber. Bedst ud på den front kommer SEB Pension, hvor det ifølge Økonomisk Ugebrevs undersøgelse er ”kun” 17,1 procent af kunderne, der angiver at være enten utilfredse eller meget utilfredse. I den anden ende af skalaen ligger Nordea Liv & Pension, hvor 32,4 procent af kunderne angiver en større eller mindre grad af utilfredshed. Karakteristisk nok er der dog ingen af disse selskaber, der præcist kan sætte fingeren på, hvad der gør udslaget. I SEB Pension siger afdelingsdirektør Frank Pedersen: ”Jeg tror alle, herunder også os, gør en kæmpe indsats for at få tilfredse kunder. Vi har netop fået en tilsvarende undersøgelse af firmapensionsmarkedet fra Aalund, og der lå vi også nummer et. Men hvad det konkret er – alle har deres gæt, og et af vores er, at vi for ti år siden lavede det, vi kalder Pensionstjek, hvor man på en enkel måde, med et trafiklys, kan forklare kunderne, hvad de har i pensionsopsparing, og hvad de bør spare op. Danica har siden lavet noget tilsvarende. I Nordea Liv & Pension hæfter cheføkonom Jens Christian Nielsen sig ved, at bedømmelsen for selskabets vedkommende er baseret på 37 besvarelser. ”Der er tale om meget få observationer, som ikke kan retfærdiggøres som repræsentative, og det er ikke et billede, vi kan genkende. I 2016 havde vi en rekordlav afgang af eksisterende kunder, og samtidig fik vi en rekordhøj tilgang af nye kunder. Hvis vi alligevel skal forholde os til undersøgelsen, så tror vi, at resultatet skyldes, at vores kunder i 2016 ikke fik det solide afkast i VækstPension Aktiv, som de plejer. Det er vi imidlertid allerede godt i gang med at rette op på,” siger Jens Christian Nielsen.

Hvis man måler omvendt – på andelen af kunder, der udtrykker tilfredshed – ligger AP Pension klart i front, foran SEBog PFA. Mellemgruppen, der hverken udtrykker tilfredshed eller det modsatte, er især for Danicas vedkommende meget stor.

se tabeller her

læs hele udgivelsen 

STK

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Business Controller
Region Hovedstaden
Udløber snart
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Udløber snart
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank