Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

MobilePay bryder helt med Nets

Linda

søndag 26. februar 2017 kl. 12:55

Forhandlingerne mellem MobilePay og Nets er definitivt brudt sammen. Bruddet er langt mere markant end det hidtil har været fremme.

De danske banker går nu via MobilePay enegang og de vil helt droppe Nets – ved at overføre betalingerne uden om Dankortet – og i stedet overføre fra konto-til-konto mellem brugerne og fysiske butikker. Læs hvad det kommer til at betyde for konkurrencebilledet.

Bruddet mellem MobilePay og Nets tegner nu til at blive totalt. De mange banker med blandt andet Danske BankNordeaJyske Bank samt sammenslutningerne af landsdækkende og lokale banker vil lave deres egen konto-til-konto overførsel af penge uden om Nets. En sådan konto-til-konto overførsel er indtil nu kun sket, hvis overførslen var mellem to kunder i Danske Bank, der stod bag udviklingen af MobilePay. Det har været forventningen, at det også ville blive udstrakt til at gælde kunderne i de mange pengeinstitutter, der nu har tilsluttet sig MobilePay, men at det stadig var Nets, der skulle gennemføre overførslen. Men bankerne vil altså lave deres eget system til direkte overførsel af penge fra konto-til-konto, bekræfter direktør Jesper Nielsen fra Danske Bank. ”Det er muligt for bankerne selv at køre konto-til-konto fuldt ud og altså helt uden om Nets”, siger Jesper Nielsen, der dog holder en dør åben for at Nets fortsat kan håndtere disse overførsler, hvis de vil reducere prisen.

Men for Nets er der ikke meget at give af. I forvejen tjener Nets kun knap 10 øre på en konto-til-konto overførsel, hvis den sker straks. Kan overførslen ske om natten er indtægten under det halve.

Men skal MobilePay for alvor få succes med denne strategi skal de selv ud og have aftaler med mange flere af landets butikker og forretninger. Var der landet en aftale med Nets, havde Mobilepay automatisk fået adgang til alle de forretninger, der i forvejen tager imod Dankortet.

MobilePays fordel i denne situation er, at de nu bakkes op af langt flere pengeinstitutter end dengang, Danske Bank alene drev MobilePay. Og at de kan hjælpe til med at lande aftaler med deres kunder blandt butikkerne.

”Vi er ikke tilfredse med den brugeroplevelse, forbrugerne får med Dankort på mobilen. Det bliver forvirrende, når kunder skal forholde sig til, hvilken terminal, der er i forretningen, og hvilken telefon de selv har,”, siger Jesper Nielsen om bag-

grunden for sammenbruddet i forhandlingerne. Mere afgørende for Danske Bank var, at Nets stod fast på at skulle godkende udviklingen af alle fremtidige nye funktionaliteter i det mobile Dankort. Og hvis Dankortet blev lagt ind i MobilePay ville det låse Danske Bank, der hver gang ville blive nødt til at vente på Nets, før de kunne introducere nye funktioner.

Nets går på sin side nu i gang med at udvikle Dankortet til mobiltelefonen.

”Det har været et stort ønske fra detailhandelen, at vi udvikler Dankortet både til digitale tegnebøger men også at vi laver en app, der kan fungere på en smidig og simpel måde”, fortæller vicedirektør i Nets, Jeppe Juul-Andersen.

Men Dankortet til mobilen kommer altså ikke til at ligge i den wallet, som MobilePay er. Og Mobile-Pay får ikke automatisk adgang til de butikker, der allerede tager imod Dankortet. Det fik i denne uge MobilePay til at sænke priserne dramatisk for at lokke kunderne ind i MobilePay-forretningen. Fra 1. april sænkes prisen for brug af MobilePay i fysiske butikker til maksimalt 75 øre. Tidligere var den maksimale pris for en forretning helt oppe på fem kroner.

Og jo flere transaktioner med MobilePay en forretning har, jo billigere bliver hver transaktion, helt ned til 30 øre per transaktion, hvis butikken har over 100.000 transaktioner årligt. Dette er konkurrencedygtigt med de priser, det koster forretningerne når kunderne betaler med et Nets Dankort, hvor der også skal betales en særskilt årsafgift for terminaler.

læs hele udgivelsen her

Henrik Denta

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Udløber snart
Business Controller
Region Hovedstaden
Udløber snart
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
Udløber snart
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank