Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Pensionsporteføljen skruer ned for aktierisiko

Linda

lørdag 25. februar 2017 kl. 1:29

I AktieUgebrevets Pensionsportefølje har vi nu skruet markant ned for risikoen ved at reducere aktieandelen til kun 50%.

Aktuelt har vi 30% af kapitalen kontant, efter salg af Genmab fredag. Det store danske biotekselskab har de seneste år performet helt fantastisk, og vi forventer også, at der er mere energi i aktien på den lange bane. Der er to grunde til, at vi nu for en stund går ud af aktien:

For det første er der på det seneste kommet flere positive meldinger fra selskabet, som ikke har løftet aktien. Med andre ord: forventningerne er allerede bygget op om de positive nyheder.

For det andet er der de seneste dage sket et større udenlandsk nettosalg, for første gang i lang tid. Det kan meget vel være kortsigtet gevinsthjemtagning fra hurtige spekulationsfonde. Men det kan også være starten på et mere massivt nettosalg fra udlandet. Vi afventer situationen, og vil med stor sikkerhed gå ind i aktien igen senere.

Vi vil de kommende uger sætte de 30% af kapitalen i spil, som aktuelt står kontant. Som det fremgår af aktiestrategianalysen under Langers Skarpe Aktietips ser vi et afgørende pejlemærke i 11.650 for DAX Future, idet tyske og europæiske aktier også styrer retningen på danske aktier.

Aktieugebrevets Pensionsportefølje har givet et afkast på 7,4% i år, hvorved porteføljen aktuelt overhales af BIL Danske Aktier og Fundamental Invest af de 34 investeringsforeninger med danske aktier. Deres aktuelle afkast er p.t. godt én procentpoint foran. Vi har dermed valgt at betale en forsikringspræmie for at afdække vores portefølje mod en større nedtur på aktiemarkedet. Det koster naturligvis lidt på afkastet.

Ved fortsat uro på de finansielle markedet planlægge vi at begynde at investere i EFT’er, hvor både de løbende omkostninger og kursspændene er en brøkdel af almindelige investeringsforeninger og certifikater. I næste udgave af AktieUgebrevet introducerer vi en stribe ETF’er, som vi vil tage afsæt i som investeringsunivers fremover.

se Pensionsporteføljen her

læs hele udgivelsen her

Morten W. Langer

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank