Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Børsnotering af Nykredit vakler: Ikke vedtaget?

Linda

søndag 29. januar 2017 kl. 20:09

Meget tyder på, at børsnoteringen af Nykredit alligevel ikke er så sikker.

Foreningen Nykredits bestyrelsesformand vil ikke svare på konkrete spørgsmål og Foreningen Nykredit fastslår, at repræsentantskabet kun har sagt ok til, at bestyrelsen ”kunne arbejde videre med” børsnoteringsplanerne.

Nykredits ledelse har alene fået grønt lys til at undersøge en eventuel børsnotering af Nykredit, og det bekræftes også af tidligere udmeldinger fra Foreningen Nykredit, fremgår det af foreningens hjemmeside. For elleve måneder siden proklamerede Nykredit for første gang planerne om en børsnotering. Men de seneste måneder er der kommet en stribe sten i vejen for planerne, og stadig mere tyder på, at der enten bliver tale om en foreløbig udskydelse eller, at man helt opgiver børsnoteringsplanerne.

Økonomisk Ugebrev har i en mail stillet spørgsmål til bestyrelsesformand Nina Smidth fra Foreningen Nykredit, som er ejer af Nykredit Holding og dermed Nykredit Realkredit, om hvordan hun ser på de aktuelle børsnoteringsplaner. Men der er ikke kommet svar fra Nina Smith. Tvivlen om den omdiskuterede børsnotering af Nykredit er senest eksploderet, efter flere mulige blokeringer er blevet synlige. For det første skaber det tvivl om børsnoteringen, når foreningens formand ikke vil udtale sig om, hvordan status er omkring børsnoteringen. Det understøttes af forlydender om, at Nykredits ledelse internt er begyndt at vakle og ryste på hånden.

For det andet er der skabt fornyet tvivl om børsnoteringen, fordi repræsentantskabet tilsyneladende kun har givet grønt lys for at undersøge ”en eventuel” børsnotering. Ved offentliggørelsen for næsten et år siden var ordlyden: ”Det vurderes, at Nykredit er klar til en børsnotering indenfor 12-24 måneder, men den endelige timing af noteringen afhænger af markedsforhold, og om der opnås tilstrækkelig klarhed omkring kommende internationale kapitalkrav. Nykredits bestyrelse og koncerndirektion har valgt Rothschild som uafhængig finansiel rådgiver i forbindelse med forberedelserne til den eventuelle børsnoteringsproces.” Her er det væsentlig at hæfte sig ved ordet ”eventuelle” og ved, at der skal ske en afklaring af kommende kapitalkrav, hvilket som bekendt ikke er sket. Det går igen senere i offentliggørelsen: ”Nykredit indleder som en del af forberedelserne til en eventuel børsnotering arbejdet med at forny corporate governance-strukturen.”

At der ikke er tale om en endelig vedtagelse bekræftes også på Foreningen Nykredits hjemmeside : ”Den 10. februar 2016 godkendte repræsentantskabet, at bestyrelsen i Foreningen Nykredit kunne arbejde videre med planerne om en børsnotering af Nykredit.” Altså ”kunne arbejde videre med.” Deri ligger altså næppe en endelig vedtagelse. Men andre steder fastslås, at noteringen er endeligt vedtaget, hvilket kan være en vildledende stramning af de juridiske fakta.

Uklarhed om kapitalkrav
For det tredje er der netop fortsat uklarhed om de fremtidige kapitalkrav, samtidig med, at Nykredits kapitalbuffer kvartal for kvartal styrkes massivt med høje overskud. I begrundelsen for børsnoteringen skrev Nykredit i sin tid: ”Anbefalingen om en børsnotering er begrundet i den udfordring, Nykredit står overfor i form af nye og skærpede kapitalkrav, der er på vej fra internationale myndigheder. Den endelige udformning på de kommende krav ligger ikke fast, men omfanget forventes at være markant.” Nu er situationen her et år efter, at de kommende krav som bekendt er udskudt, så det stadig er uklart, hvad det måtte ende med for danske realkreditinstitutter.

For det fjerde ligger det nu i kortene, at de krav der måtte komme vil blive indfaset langsommere end man forventede for et år siden. Her har de officielle udmeldinger fra ledelsen i Nykredit hele tiden været, at bl.a. ratinginstitutter vil kræve indfasning langt hurtigere end de officielle krav. Det er senest blevet afvist af Standard & Poors. Dermed vil Nykredit reelt have hele overgangsperioden til rådighed til at opbygge den eventuelle ekstra kapital, der måtte blive krævet.

For det femte ligger der en politianmeldelse fra Forbrugeromdbudsmanden mod Totalkredit for vildledende markedsføring. Den er ifølge Forbrugerombudsmanden berammet til maj måned. Derudover er Forbrugerombudsmanden i øjeblikket i tænkeboks om, hvorvidt man skal rejse sager om både varsling og hjemmel til bidragsforhøjelser. Det vil Forbrugerombudsmanden tage stilling til i løbet af de næste to-tre måneder. Dermed giver det også usikkerheder, som eventuelle kommende investorer ikke bryder sig om.

For det sjette er der uklarhed over bankens risikoeksponering. Det har tidligere været omtalt i Økonomisk Ugebrev, at risikoeksponeringen steg langt mere end der ellers var varslet og at der er tale om en fremrykning som Finanstilsynet har krævet.

læs hele udgivelsen her

Ejlif Thomasen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank