Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Ugens stærkeste og svageste erhvervsdækning

Linda

søndag 29. januar 2017 kl. 20:26

Mærsk og oplysningsforpligtigelserne: Børsen bragte forrige torsdag en lille nyhed på side 8: Ifølge et interview med Mærsk-topchef Søren Skou hælder koncernen nu til en børsnotering af sine energidivisioner. Vi konstaterer, at en sådan oplysning naturligvis er børsfølsom, og selv om de børsnoterede selskaber har fået adgang til at give oplysninger til markedet gennem medierne – en naturlig ændring, fordi nyhederne nok kommer bredere og hurtigere ud på den måde – kan det ikke omfatte Bloomberg. Kun en mikroskopisk del af investorerne abonnerer på denne tjeneste. Tidligere i forløbet har især Berlingske Business, på basis af anonyme kilder, kunne oplyse sine læsere om Mærsk-bestyrelsens overvejelser for og imod koncernens strukturændringer. Også dette er en tvivlsom praksis.

Semioffentligt: Det hører til sjældenhederne, at store virksomheder, der står i et kunde/leverandør-forhold til hinanden, geråder ud i offentlige skænderier. Så meget mere spektakulært er det naturligvis, når det endelig sker. Især Berlingske Business har skrevet om, hvordan ATP og KL sender kaskader af hån og trusler mod KMD, der er forsinket med nogle meget store it-projekter. Onsdag fik KMD’s topchef Eva Berneke lejlighed til at svare igen . Vi skal ikke gøre os til dommer over, hvad der er op og ned i sagen. Måske har ATP og KL ret i, at KMD bevidst trækker projekter for samtidig at få indtægter på de gamle systemer, som de selv har udviklet. Men det kan også være omvendt, og så får historien en større værdi for investorer i Danmark end blot at være underholdende: Både ATP og KL er offentlige organisationer, og det samme er Skatteministeriet, som også ved lejlighed giver sit besyv med. Måske – bare måske – er sagen, at disse organisationer, der jo er vant til at tænke og agere politisk, ser deres snit til at tørre et ansvar af på en privat virksomhed. Sophie Løhde, der har det ministerielle ansvar for offentlig innovation, vil ifølge Businessoverlade det til domstolene at finde ud af, hvad der er op og ned. Sådan en retssag vil også være særdeles interessant for os andre.

De svære tal: Mere harmløs underholdning ligger der i en meningsudveksling mellem debatredaktør Thomas Bernt Henriksen og den tidligere statsministerielle spindoktor Michael Kristiansen i Dagbladet Børsen. Sidstnævnte har markedsført det synspunkt, at Danmarks Statistiks opjustering af tidligere BNP-tal, der har fået disse tal til at stige en smule, og som har givet medier anledning til at skrive, at væksten har været dobbelt så høj som antaget, er en demokratisk skandale. Dette fordi væksttallene ganske rigtigt spillede en betydelig rolle i den seneste valgkamp. Men når det ikke er lykkedes Thomas Bernt at forklare Michael Kristiansen, at man dels skal være forsigtig med procentregning på små tal, og dels at BNP-tal ikke er noget, som Moses har taget med ned fra bjerget – ja, så opgiver vi også.

Økonom i Dagbladet Børsen: Trump er ikke alt. I en tid, hvor man ikke kan åbne for en nyheds-site, for et tv eller slå tilfældigt op i en avis uden at blive konfronteret med Donald Trump, ville vi gerne være anderledes og indrette en slags frizone. Men desværre: Først er der grund til at rose cheføkonom Thomas Thygesen, der i Børsen gør op med forestillingen om, at aktuel opgang på markederne og det globale opsving er afhængigt af Donald Trump. Medierne har for dovent vænnet sig til at forbinde alle udsving på markederne med den nye amerikanske præsident. Men hvorfor vil Børsen stadig ikke fortælle, at Thomas Thygesen er cheføkonom i SEB. En eventuel frygt for, at banken får gratis reklame bør overskygges af læsernes ret til at få at vide, hvem Thygesen repræsenterer – der er jo snart ikke den interesseorganisation, det politiske parti eller den finansinstitution, der ikke har en cheføkonom.

læs hele udgivelsen her

Sten Thorup Kristensen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Udløber snart
Business Controller
Region Hovedstaden
Udløber snart
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Udløber snart
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank