Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

H+H: Endnu ingen Brexit-effekt på bundlinjen

Linda

lørdag 26. november 2016 kl. 16:30

H+H International indeholder et stort kurspotentiale, men det udløses først, når frygten for Brexit-effekten forsvinder.

H+H Internationals 3. kvartalsregnskab fortsætter den positive linje fra årets første to kvartaler. Omsætningen er ganske vist faldet, men det primære driftsresultat er alligevel steget med 19%.

Det kan virke malplaceret at kalde et fald i omsætningen på næsten 5% for et positivt resultat, men baggrunden for faldet er alene valutakursudviklingen. I 3. kvartal leverede H+H således en organisk vækst på 4% i lokale valutaer, mens konverteringen til danske kroner ændrede fremgangen til et fald på 5%.

Så stor en valutakurseffekt ser man normalt kun i selskaber, som opererer i 3. verdenslande med en meget svag økonomi. På kort sigt har den britiske udmeldelse af EU (”Brexit”) imidlertid lagt et voldsomt pres på det britiske pund, og da Storbritannien er H+H’s hovedmarked, rammer den faldende pris på GBP også H+H’s regnskab.

Netop effekten af Brexit har været det helt store spørgsmål omkring H+H’s omsætning og indtjening. Isoleret set er den aktuelle værdiansættelse af H+H efter vores vurdering alt for lav, og en kurs omkring 100 ville bedre afspejle selskabets værdi. Men pga. H+H’s store engagement på det britiske marked, var denne aktie en af de hårdest ramte i bølgen af kursfald efter Brexit-afstemningen. Og der er ingen tvivl om, at frygten for hvilken effektBrexit får for H+H’s indtjening fremover stadig holder prisen nede.

I den forbindelse er følgende afsnit fra 3. kvartalsregnskabet interessant: ”The market in the UK is in a situation where demand outstrips supply. The referendum in the UK to leave the EU leads to uncertainty for the UK housing market, but we have not seen any negative market impact and the fundamental drivers remain strong.” Dermed stemmer H+H’s oplevelse af det britiske marked med flere andres udmeldinger om, at Brexit-afstemningen slet ikke har fået den negative effekt, som Ja-siden truede med.

Det bør også bemærkes, at det britiske marked trods alt ikke er H+H’s eneste marked. Af fremgangen på 12,1 mio. kr. på bundlinjen i 3. kvartal kommer 13,8 mio. kr. således fra Østeuropa.

Vi fastholder vores vurdering af H+H som en stærkt undervurderet aktie, men erkender at det kræver en større sikkerhed omkring udviklingen på det britiske marked, før aktiens potentiale bliver udløst. Det vil næppe ske før H+H offentliggør forventningerne til 2017 den 17. marts 2017.

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

 

Børskurs på analysetidspunktet: 68                                                   AktieUgebrevets kursmål (3 mdr): 65-75

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank