Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Væksten tilbage i Solar

Josephine Daniel

mandag 14. august 2017 kl. 13:16

Solar presses på kort sigt af svag grøn omstilling

Den organiske vækst i Solar synes at være på vej tilbage, og det styrker troen på en pæn resultatvækst i de kommende år. På helt kort sigt skal meget gå galt i 2. halvår, hvis ikke man skal præstere noget bedre end den forventede minimmsomsætning på 10,4 mia. kr.

Solars halvårsregnskab viste en omsætning på 5.857 mio. kr. for halvåret og 2.861 mio. kr. for 2. kvartal. I forhold til 2. kvartal 2016 var der tale om en beskeden fremgang fra 2.811 mio. kr, mens fremgangen for halvåret var noget større, da 2. halvår 2016 viste en omsætning på 5.467 mio. kr. Solar har lavet flere flere opkøb de senere år, hvilket slører billedet af den rene organiske vækst lidt. Selv oplyser Solar den organiske vækst justeret for antal arbejdsdage, og den kunne for 2. kvartal opgøres til hele 7,4%. I korrektionen for antal arbejdsdage har påsken stor betydning, og den lå i 2. kvartal i år. Derfor var den underliggende organiske vækst i kvartalet væsentlig højere end regnskabstallene umiddelbart afslørede.

Regnskab indeholdt en mindre justering af omsætningsforventningen, da man præciserede forventningen til ”over 11,4 mia. kr.” fra ”ca. 11,4 mia. kr”. På telefonkonferencen uddybede CFO Michael H. Jeppesen, at der i den hidtidige forventning var et implicit udfaldsrum på flere 100 mio. kr, og at man på baggrund af resultatet for 1. halvår og den efterfølgende periode føler sig ganske komfortable med guidance.

For at nå 11,4 mia. kr. kræves der kun en organisk vækst omkring 1% i 2. halvår, og i lyset heraf er det oplagt, at der ligger en oppræcisering eller opjustering mere ved 3. kvartalsresultatet, hvis vækstbilledet fra 1. halvår holder. Det er vores vurdering, at det bliver tilfældet, da væksten var meget bredt funderet på tværs af divisioner og geografi. Den største division ”Installation” voksede således med 7%, mens væksten i ”Industri” var på 10% i 2. kvartal.

Solar laver fortsat langsigtede opkøb af teknologier, platforme og nærliggende forretninger, som skal hjælpe med at skabe vækst, digitalisere og transformere virksomheden fra en klassisk grossistvirksomhed til en digital sourching- og servicevirksomhed. I år har Solar investeret over 200 mio. SEK i en 20% aktiepost i den svenske First North-noterede virksomhed BIMobject AB, som har verdens førende platform indenfor BIM-indhold. BygningsInformationsModellering driver en digitalisering af byggebranchen, og det forventes, at BIM fremadrettet vil have en væsentlig indvirkning på produktvalg, materialeflow, etc., da brugerne typisk er arkitekter, specifikationsansvarlige og entreprenører.

Solar betalte omkring 22,4 SEK per aktie og med dagens kurs på 28 SEK har det fra et finansielt synspunkt indtil videre været en fornuftig investering. Det fulde omsætnings- og indtjeningspotentiale fra de mange forskellige (men små) opkøb ligger stadig flere år ude i fremtiden, ligsom vi også forventer flere tilkøb fremover.

Peer-grafen viser, at både Solar og Sanistål har et solidt efterslæb i forhold til sektorvinderen Brdr. A&O Johansen, hvilket bør betyde at downsiderisikoen i aktien er begrænset.

Med en P/E for de kommende år på et lavt 2-cifret niveau ser vi fortsat positivt på aktien med det nylige vækstbillede i baghovedet. Vi ser endnu ingen ændringer til vort hidtidige kursmål på 390-400, som er nået 2 gange både i marts og i maj. Der er således lagt op til en upside på knap 10% fra dagens kurs på 370, og på sigt ser vi fortsat et større potentiale, hvis den underliggende vækst, som vi så i regnskabet, viser sig holdbar.

Børskurs på analysetidspunktet: 370,00

AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 390-410

Steen Albrechtsen 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Udløber snart
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank