Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

FLS: Tilbage til vækst og opkøb i balancegang

Linda

lørdag 12. august 2017 kl. 15:55

Med kraftige vækstsignaler og ny åbenhed over for opkøb signalerer FLSmidths ledelse, at koncernen er klar til en ny epoke.

Forventningerne er skruet op. Kursreaktionen på halvårsmeddelelsen viser, at det kan være vanskeligt at styre kommunikationen.

For CEO Thomas Schulz og CFO Lars Vestergaard er det igen et spørgsmål om timing.

Siden de blev ansat i 2013 og 2014, har de to topchefer for FLSmidth igen og igen skullet forklare, at virksomhedens markeder befinder sig i en cyklisk betinget nedtur. I år har de endelig kunnet varsle optur. Men i den forgangne uge måtte de alligevel skuffe markedet.

På godt og ondt leverer de et lærestykke i kunsten at time og styre forventninger. Thomas Schulz kunne på en kapitalmarkedsdag i juni meddele, at koncernens markeder nu klart er på vej ind i et ”cyclical recovery,” og at FLSmidth nu efter fire års forberedelse, besparelser, strukturtilpasninger og frasalg er klar til stabil, profitabel vækst.

FLS køber igen op
Signalet blev forstærket, da FLSmidth-ledelsen kort efter – i sommerferien og forholdsvist ubemærket – købte en stor del af Sandvik Mining Systems, en division med en omsætning på 2,9 mia. SEK i den svenske Sandvik-koncern. FLSmidth overtager al teknologi og alle rettigheder og kunderelationer i de opkøbte aktiviteter, men kun en mindre del af medarbejdere og ordrebeholdning. På længere sigt kan opkøbet skønsmæssigt tilføre FLSmidth en omsætning på et milliardbeløb.

”Vi ser først og fremmest et strategisk rationale for opkøbet. Vi vurderer samtidig, at timingen er god, da alt tyder på, at vi er på vej ind i et cyklisk opsving,” siger Lars Vestergaard til Økonomisk Ugebrev.

Det er tænkeligt, at den engang så opkøbslystne koncern fremover igen vil overtage andre virksomheder, efter at der ikke er købt væsentligt ind siden 2012. Koncernen vil nu være indstillet på, at ”foretage opkøb, såfremt vi ikke selv kan udvikle teknologien eller kompetencerne hurtigt nok eller i tilstrækkeligt omfang,” som Lars Vestergaard siger. Vækstsignalerne har alt i alt overbevist markedet om, at FLSmidth står over for et nyt opsving. Derfor er selskabet nu blandt de højt værdisatte på børsen i København. Price/Earning er, målt ud fra resultatet i de seneste 12 måneder, i niveauet 27-28 og ligger dermed væsentligt over andre ingeniør- og teknologivirksomheder, f.eks. Vestas med

16 samt Aarsleff og SKAKO, begge med 15.

FLSmidth-aktien er over det seneste år steget 43 procent og er dermed bedst i en gruppe af rivaler, som finske Metso og Outotec, der ligesom svenske Sandvik og Atlas Copco er leverandør af udstyr til mineindustrien, samt tyske KHD Humboldt Wedag og kinesiske Sinoma, der begge konkurrerer med FLSmidth på markedet for leverancer af cementteknologi.

Skuffelse over halvårsregnskab
Men Thomas Schulz og Lars Vestergaard må nu også konstatere, at de signaler, de har udsendt om markedernes aktuelle tilstand, efter investorernes mening ikke helt passer med virksomhedens resultater. Halvårsmeddelelsen kom ganske vist på en dag, hvor markederne, og ikke mindst FLS-midths peers, faldt, ikke mindst på grund af den højspændte situation i Korea. Alligevel kan kursfaldet på godt 5 procent over et par dage også ses som et udtryk for investorernes skuffelse.

FLSmidth kunne melde om bedre markeder, og omsætningen steg ganske vist med 11 procent i andet kvartal. Men ordreindgangen skuffede og bundlinjen faldt, især som følge af kursreguleringer af værdipapirer, om end FLSmidth fastholdt forventningerne om en omsætning på 17-19 mia. kr. i 2017 og en EBITA-margin på 7-9 procent.

Der er stadig indbygget store uindfriede forventninger i FLSmidth-aktien. For Thomas Schulz og Lars Vestergaard kan det vise sig, at det – ikke mindst i en geopolitisk anspændt periode – kan blive mindst lige så vanskeligt at afgive optimistiske signaler i de rette doser, som det har været at styre den afdæmpede stemning i en lang periode med stagnation, rationaliseringer og frasalg.

læs hele udgivelsen her

Morten A. Sørensen

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Udløber snart
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank