Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Langers Skarpe Aktietips

Linda

lørdag 22. oktober 2016 kl. 16:22

Ugens positive aktienyhed: Novo Nordisk ser ud til at have fundet bunden. Efter et chokerende kursfald på ca. 30 procent på få måneder, er Novo Nordisk aktien nu ved at finde en bund. Vi har de seneste uger spottet klare tekniske tendenser på dannelsen af en foreløbig bundformation, og dette mønster blev yderligere bekræftet i slutningen af denne uge. Vi konstaterede på Økonomisk Ugebrev Flash News fredag morgen, at aktien lige efter markedets åbning brød op gennem en vigtig modstand i 280-niveau. Det var tydeligvis en nyhed, som blev modtaget med klapsalver af de mange tusinde danskere, som har Novo aktier i porteføljen. På få timer blev netop denne nyhed læst af 2000 besøgende på Økonomisk Ugebrev Flash News.

Velkendt er det da også, at Novo Nordisk gennem nærmest årtier har været en vedvarende kursraket, som er mangedoblet. Mange troede, at aktien kun kunne gå én vej, og at det ville fortsætte og fortsætte. Men ingen fester fortsætter i det uendelige. Heller ikke for Novo Nordisk. Der er dog næppe tvivl om, at bevægelsen nedad har væ-ret betydelig mere hårdhændet, end hvad de fundamentale forhold kan retfærdiggøre. Så det har i høj grad handlet om at iagttage markedets egne signaler. Kortsigtet ser det altså godt ud.

Men vi bliver desværre også nødt til at sige, at alle advarselssignaler endnu ikke er væk. De store udenlandske finanshuse fortsætter nemlig deres nettosalg af Novo-aktier med fuld styrke. Alene for knap en milliard kroner den seneste uge. Når aktien alligevel er steget, skyldes det stigende køberpres fra danske banker, som typisk handler på vegne af danske pensionskasser og selvfølgelig også køber aktier op for Novo Nordisks egen opkøbsprogram. En pæn del af købsinteressen kan altså komme fra Novo selv, og derfor vil aktien nu blive styret af kampen mellem de udenlandske finanshuse og de hjemlige professionelle købere. Fortsætter de udenlandske finanshuses massive nettosalg, er vi bange for, at de igen får overtaget. Som det fremgår af kursgrafikken kan det være tilrådeligt at hjemtage gevinster på Novo-aktien, hvis den kommer i nærheden af 300-310. Forvent ikke, at Novo-aktien igen er på vej ind på den gamle varige vinderkurs. Endnu udestår det amerikanske præsidentvalg, hvor Clinton sikkert vinder, og så er der lagt i kakkelovnen til nedjustering af de medicinpriser som netop er grundlaget for de vigende indtjeningsforventninger i USA.

Vores publikation Økonomisk Ugebrev Nordic Biotech følger Novo Nordisk løbende med grundige analyser af fremtidig overskudsudvikling og en vurdering af pipeline af nye produkter. Grundlæggende er meldingen herfra positiv om Novo Nordisks langsigtede udvikling. Men det kan altså godt være, at vi de kommende måneder skal igennem flere bump på vejen.

Bankaktierne vindere igen efter fortsat positiv udvikling i Deutsche Bank, men pas på: Den tyske storbank skabte indtil for et par uger siden nærmest tumultagtige tilstande i den europæiske banksektor. Bankaktierne dykkede over en bred kam. Og det ramte også de danske storbankaktier. Senest er bankaktierne steget over en bred kam, og stigningerne er dermed fortsat siden bunden i juli. I virkeligheden har der været tale om et forrygende kursridt uden særlig gode begrundelser. Europæisk og dansk økonomi har det ikke specielt godt, med en vækst lige over nul. Udlånsaktiviteten er altså stagnerende, og udlånsmarginalerne er også fortsat under pres.

Vi har tidligere påvist, at der i de fleste banker slet ikke er den nødvendige fokus på effektiviseringer og omkostningsbesparelser, eller i hvert fald beskæring af omkostningerne og en helt nødvendig konsolidering. Eneste positive overraskelse vi ser, er historisk lave udlånstab, som især skyldes tilbageførsel af tidligere tabshensættelser, men der er jo tale om engangsgevinster, som på ingen måde er varige.

Er biotekaktierne ved at finde bunden: Amerikanske biotekaktier er sendt næsten 15% ned over de seneste måneder. Men på det seneste ser det ud til, at de er begyndt at danne en bundformation. Billedet passer godt med at mange investorer igen er ved at søge tilbage til mere risk-on, altså de tager flere risikoaktier på bøgerne, blandt andet fordi de defensive aktier efterhånden er meget gavmildt prissat. Ser man på de amerikanske medicinalaktier er der ikke samme tegn på, at der er ved at danne sig en bund. Og det er måske også forklaringen på, at de udenlandske investorer fortsætter med at reducere i deres medicinalaktier ved et stort nettosalg. Billedet af mere risk-on passer også med de seneste måneders stigninger i amerikanske halvlederaktier (semiconductors), som normalt klarer sig dårligt i tider med en svag makroøkonomi.

læs hele udgivelsen her

Morten W. Langer

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank