Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Finanshuse: Producentpriser peger i retning af disinflation

Morten W. Langer

fredag 14. juli 2023 kl. 8:33

Uddrag fra Nordea:

Disinflation. Torsdag fortsatte fremgangen på aktie- og obligationsmarkedet, da en anden inflationsrapport, denne gang producentprisindekset, understøttede fortællingen om, at der er en disinflationær bølge undervejs, og at den amerikanske centralbank dermed nærmer sig afslutningen på sin rentecyklus. Med faldende inflation og fortsat høj lønvækst vil investorernes opmærksomhed sandsynligvis rette sig mod virksomhedernes indtjening, som får rampelyset senere i dag, når regnskabssæson for andet kvartal så småt bliver skudt i gang.

Stigende aktier. Torsdag steg de ledende europæiske aktieindeks, da faldende inflation fortsatte med at skabe optimisme på finansmarkederne. Det brede Stoxx Europe 600 indeks steg med 0,6 % og det tyske Dax indeks steg med 0,7 %. Det er femte dag i træk med stigninger på de ledende europæiske indeks. Det opmuntrende humør fortsatte på de amerikanske børser, hvor det brede S&P 500 indeks steg med 0,9 %, og det teknologitunge Nasdaq 100 indeks steg med 1,7 %. Her til morgen stiger aktier i Fjernøsten, og de europæiske aktiefutures peger på en grøn åbning. Således er globale aktier på vej til deres bedste uge siden november.

Renter tumler ned. Disinflation er blevet et tema på finansmarkederne, og det sætter et kraftigt nedadgående pres på renterne. I denne uge er den toneangivende 10-årige amerikanske statsrente faldet fra 4,06 % til 3,76 % samtidig med, at den 2-årige statsrente, som er mere følsom over for pengepolitikken, er faldet fra 4,95 % til 4,63 %. Samme bevægelse gjorde sig gældende på rentemarkedet i euroområdet. I denne uge er den 10-årige tyske statsrente faldet fra 2,64 % til 2,47 % samtidig med, at den 2-årige statsrente er faldet fra 3,28 % til 3,14 %.

Kraftig dollar fald. I denne uge er dollaren blevet svækket med 2,4 % mod den danske krone. Det er en kraftig indsnævring af renteforskellen mellem amerikanske og europæiske renter, som presser dollaren. Derudover har den opmuntrende stemning og voksende risikoappetit også medvirkede til en svækkelse af dollaren. Her til morgen handler USD/DKK i kurs 6,63.

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank