Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Glunz & Jensen presses af strukturel krise

Linda

lørdag 03. september 2016 kl. 14:54

Glunz & Jensen presses både af et svagt marked og stigende konkurrence.

Selskabet fortsætter kampen for at standse tilbagegangen i både omsætning og indtjening, men det er et åbent spørgsmål om det nogensinde vil lykkes.

Glunz & Jensens årsregnskab 2015/16 indledes med en konstatering af, at driftsresultatet ikke levede op til forventningerne. Det er bestemt ikke nogen overdrivelse.

Hvis vi ser tilbage på selskabets forventninger til 2015/16 i årsregnskabet 2014/15, så meldte man dengang om en forventet omsætning på 300-320 mio. kr. (realiseret: 293 mio. kr) og et EBITDA-resultat i niveauet 25-30 mio. kr. (realiseret: 10,2 mio. kr). Den store forskel på forventninger og det realiserede resultat skaber en vis skepsis i forhold til dette års udmelding om en omsætning i 2016/17 på samme niveau som i 2015/16 og en fremgang i driftsresultatet (EBITDA) til ”minimum 15 mio. kr”. Selskabets udmeldinger er præget af en erklæ-ret tro på at hårdt arbejde vil vende udviklingen og løfte selskabets resultater. Men tallene taler et andet sprog. Glunz & Jensens omsætning har været stabilt faldende i adskillige år, og det samme gælder indtjeningen. Dette er sket på trods af en ukuelig optimisme i udmeldingerne.

I 2014/15-regnskabet forventede man således en fremgang i EBITDA-resultatet fra 20 mio. kr. til niveauet 25-30 mio. kr, og fortalte samtidig at det var vigtigt at sikre indtjeningskraften af hensyn til ”strukturelle ændringer og konkurrence”. I stedet for en forventet fremgang i EBITDA-resultatet på 5-10 mio. kr. blev EBITDA halveret i 2015/16. Man nåede altså ikke det mål, man selv betegnede som vigtigt for fremtiden.

Glunz & Jensen opererer på et marked som både præges af tiltagende konkurrence og en faldende efterspørgsel. Det har man delvist kompenseret for gennem effektiviseringer og en optimering af kapacitetsudnyttelsen. Men grundlæggende er der tale om et strukturelt problem, som man i længden ikke kan effektivisere sig ud af. Og eftersom man allerede er globalt førende indenfor sine produktområder, er der også kun begrænsede muligheder for vækst gennem en forøgelse af markedsandelen.

Tilbagegang og nedjusteringer
Glunz & Jensens regnskabsmeddelelser har gennem lang tid været præget af tilbagegang og nedjusteringer, og i 2014/15 nedjusterede man hel-årsforventningerne allerede i 1. kvartalsregnskabet, og så igen tre måneder senere i halvårsregnskabet. Så hurtige nedjusteringer er ødelæggende for tilliden til selskabets udmeldinger, og det er måske årsagen til at målet for omsætning og indtjening er sat forholdsvis lavt i år.

På lang sigt er det ledelsens målsætning at øge EBITDA-marginen til niveauet 11-12 %, og hvis det lykkes vil der være en betydelig gevinst til aktionærerne i Glunz & Jensen-aktien. Men inden man bliver for begejstret bør det bemærkes, at EBITDA-marginen i 2015/16 kun var 3,5 %. Sidst indtjeningen var på dette niveau var i 2012/13, og siden da er næsten en fjerdedel af omsætningen forsvundet, og bundlinjeresultatet vendt fra et overskud på 22 mio. kr. til et underskud på 12 mio. kr.

På kort sigt bør man afvente halvårsregnskabet, før Glunz & Jensen overvejes som en spekulativ investeringsmulighed. Hvis selskabet endnu engang har nedjusteret forventningerne på det tidspunkt, er det stadig for tidligt at lægge aktien i porteføljen.

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

 

Børskurs på analysetidspunktet: 43,90                                             AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 40-45

Læs tidligere analyser af Glunz & Jensen her. Password er abonnent email, og med emailen kan adgangskode hentes her .

Cdbb06683e23102ec0e2Dca1876791029c272da4

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank