Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Pensionsporteføljen har overhalet C20 indeks

Linda

lørdag 18. juni 2016 kl. 14:57

AktieUgebrevets Pensionsportefølje har med den seneste tids defensive strategi halet ind på bench mark indeks. Som bekendt har vi haft 40 % af kapitalen placeret i en bear fond under korrektionen ned. Efter test af den vigtige støtte i 9.500 for DAX Future har vi solgt bearfondene, og øget aktieandelen fra 60 % til 80 % med indkøb af Vestas og Novo Nordisk. Strategien med at være tungt investeret, men med flest forsigtige aktier, har givet pote.

Som bekendt skal englænderne stemme den 23. juni om fortsat EU deltagelse. Vi forventer et ja til fortsat deltagelse, og vi ser at det vil løfte aktiemarkederne kortvarigt mindst 5 %. Et nej vil antageligt koste et generelt kursfald på mindst 10 %.

Vi planlægger at fastholde den aktuelle portefølje over valgdagen den 23. Bliver det et nej med massive kursfald tilfølge, forventer vi at centralbankerne igen vil træde på speederen og løfte aktierne op igen. Men det er også klart, at vi har stop loss punkterne klar, hvis det hele falder sammen med et brag.

En stor del af porteføljen er fortsat ret defensiv, hvor vi ikke forventer store kursfald ved et Brexit. Parken, Mols-Linien, Scandinavian Tobacco og Novozymes er relativt stabile aktier, som ikke vil blive trukket ned af et generelt kursfald på aktiemarkederne. Aktierne har da også klaret sig rimeligt pænt under den seneste tids korrektion.

Umiddelbart står vi altså mere over for yderligere køb end yderligere salg. Vi vil meget gerne ind i Genmab igen, som vi jo skilte os af med under den seneste tids korrektion. Aktien har fået store hug, men langsigtet er det fortsat den mest perspektivrige aktie på det danske aktiemarked. Efter de seneste dages kursstigninger i Genmab, ligger kursen dog fortsat 2 % under vores salgspris.

Vi vil også begynde at kigge fremad, til tiden efter valget den 23. Efter en euforistigning oven på et ja, skal markedet på ny finde ud af, hvor det skal hen. Underliggende er den globale økonomi fortsat under afmatning.

129b3cbaba6a7586a37b

læs hele udgivelsen her

Morten W. Langer

 

Hvad er Pensionsporteføljen?
Pensionsporteføljen er en fiktiv portefølje, som er AktieUgebrevets bud på, hvordan en privat portefølje kan administreres med en tidshorisont på 1-3 år for sine handler. Porteføljens mål er at opnå et højere afkast end markedets gennemsnit over en årrække med både op- og nedturer. Vi anbefaler, at modelporteføljen anvendes som inspiration og ikke til kopiering.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank