Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

C25-regnskaber: Udsigt til svag dansk regnskabssæson

Morten W. Langer

torsdag 26. oktober 2023 kl. 11:25

C25-regnskaber: Udsigt til svag dansk regnskabssæson

Aktieanalytikerne forventer i gennemsnit, at de danske C25 selskaber leverer et fald i overskuddene på to pct. i forhold til samme kvartal sidste år. Det er lidt ringere end Eurozone-gennemsnittet på plus to pct. Særligt ventes industriselskaberne at trække regnskabsresultaterne ned. Seks danske C25-selskaber har analytikerne senest opjusteret deres forventninger til.

Ligesom i seneste kvartal ventes selskaberne i den finansielle sektor at blive de store vindere ved aflæggelsen af regnskaberne for tredje kvartal. For de store finansielle selskaber i Eurozonen venter danske og udenlandske aktieanalytikere en overskudsfremgang på i gennemsnit 22 pct., og for de danske banker bliver det sikkert markant mere på grund af stort gennemslag via udlånsforretningen.

Det danske C25-indeks er tungt vægtet med selskaber inden for health care, og her ser analytikerne en flad udvikling i forhold til samme kvartal sidste år med et næsten usynligt fald på 0,2 pct. i Earning Per Share (EPS).

Ud over et kæmpe fald i de europæiske energiselskabers overskud efter rekordåret 2022, så forventer analytikerne, at industriselskaberne vil levere de største overskudsfald i Q3. I gennemsnit ses industriselskaberne at komme ud med elleve pct. lavere overskud end samme kvartal sidste år. Antageligt på grund af omkostningspres fra højere energipriser, højere lønninger og forhøjede råvarepriser.

Langt de fleste større danske børsselskaber er inde i en solid fremgangsperiode, når man måler på EPS-udviklingen fra 2023 til 2024, som det fremgår af tabellen. Noget af fremgangen kan skyldes aktietilbagekøb, som reducerer antallet af udestående aktier, der skal dele overskuddet.

Analytikerne har over de seneste tre måneder opjusteret deres estimater for årets overskud mest i Vestas, Tryg, Demant og Rockwool. De har altså umiddelbart størst mulighed for at overraske positivt i de kommende regnskaber, hvis man skal tro på analytikernes mere positive syn på disse selskaber.

Moderate opjusteringer har også løftet estimaterne for Novo Nordisk og Ambu.

De absolutte største nedjusteringer fra analytikernes side har ramt Bavarian, A.P. Møller-Mærsk og GN Store Nord. Og disse nedjusteringer ses ikke kun på tre måneders sigt, men også for den seneste måned. Med andre ord er der størst sandsynlighed for, at disse selskaber skuffer i de kommende regnskaber.

Ser man et år frem forventer analytikerne størst procentvækst i EPS i Vestas, FLS, Genmab, Royal Unibrew, Ambu og Ørsted. For både Vestas og Ambu er det vigtigt at nævne, at den store procentvækst er baseret på en meget lille absolut overskudsfremgang.

Den danske Q3-regnskabssæson startede reelt i forrige uge med regnskab fra Tryg, der leverede et forsikringsteknisk resultat på 1513 mio. kr.

Analytikerne havde forventet et forsikringsteknisk resultat på 1588 mio. kr. i kvartalet baseret på en combined ratio på 83,0 pct. og betydeligt større store vejrskader end samme kvartal sidste år.

De næste uger kommer der regnskaber fra Nordea, Topdanmark, DSV, Ringkjøbing Landbobank, NTG, Jyske Bank og Novo Nordisk. Blandt andet DSV, Ringkjøbing Landbobank, NTG og Jyske Bank har endnu ikke offentliggjort konsensusestimater for Q3. Novo Nordisk ser slet ikke ud til at offentliggøre analytikerestimater.

Til gengæld har Danske Bank opdateret analytikerestimater fra Q3 efter sin egen pre-close call, som blev omtalt i forrige udgave af ØU Finans.

I de opdaterede estimater har analytikerne nedjusteret deres forventninger til overskuddet før skat fra 6,3 mia. kr. til 6,0 mia. kr. Nedjusteringen skyldes markant lavere handelsindtægter end tidligere forventet. De ses falde fra 0,7 mia. kr. til nu 0,3 mia.kr.

Til gengæld ses højere nettorenteindtægter end i det tidligere analytikerestimat. Nedskrivninger på udlån ses også lavere end tidligere, og analytikerne ser nu kun nedskrivninger for hele året på knap én mia. kr. mod ledelsens udmeldte forventning på 1,5 mia. kr.

Morten W. Langer

C25 regnskaber 01

C25 regnskaber 02

C25 regnskaber 03

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank