Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Solide danske Q4-regnskaber slår det øvrige Europa

Morten W. Langer

mandag 05. februar 2024 kl. 11:00

Solide danske Q4-regnskaber slår det øvrige Europa
Kære læser

Vi er nu godt i gang med regnskabssæsonen for sidste kvartal 2023: De foreløbige resultater viser rigtig gode tak­ter for de danske C25-selskaber. I den ugentlige opgørelse fra I/B/E/S af resultater og estimater fra aktieanalytikerne er det stort set kun de danske selskaber, der holder stand i forhold til forventningerne for en måned siden.

Samlet set forventes nu overskudsfremgang for de danske selskaber på tre pct. i gennemsnit i forhold til 4. kvartal 2022. Og det er den fjerdebedste performance blandt 17 EU-lande. De danske C25-selskaber overgås kun af Tyskland, Sverige og Portugal. Det skyldes natur­ligvis den store vægt i stabile health care og health tech.

Billedet er for de europæiske Stoxx 600 selskaber langt værre end for blot en måned siden. Her var analytikernes gennemsnitsforventning et overskudsfald på fem pct., og efter fire ugers styrtdyk hedder forventningen til Q4 nu minus ti pct.

Når det ikke har sat sig nævneværdigt i aktiemarkeder­ne, skyldes det, at de amerikanske S&P 500 selskaber fort­sætter med at overlevere, og det sætter også tonen på det europæiske aktiemarked.

Til gengæld bliver den negative udvikling nok vanskelig at komme udenom, fordi analytikerne nu også i rasende fart nedjusterer deres forventninger til resultaterne i før­ste kvartal 2024.

Her ser det mest negativt ud for finans, health care og tech, mens cykliske forbrugsvarer fortsætter med at klare sig godt med fortsatte opjusteringer.

Men kan godt tillade sig at konkludere, at de seneste kvartalers nulvækst i europæisk økonomi nu begynder at sætte sig i de børsnoterede selskabers resultater. Og det ser ikke meget bedre ud fremadrettet.

Så det bliver for alvor nu, at ledelserne skal vise deres kvalitet og evne til at navigere i usikre og svære vande.

Som det fremgår af denne udgave af ØU Ledelse har flere af de danske selskaber leveret indikationer på turn arounds i Q4, blandt andet Netcompany og Ambu, hvor vi denne udgave ser på de seneste kvartalsregnskaber.

Vi kigger også nærmere på Novo Nordisk og DSV, som jo er nogle af de store danske succes-selskaber, men vi gennemgår også en stribe udfordringer for begge selska­ber i det nye år.

Næste uge fortsætter regnskaberne med at vælte ind: Mandag forventer analytikerne, at Nordea leverer plus tre pct. i EPS-vækst. Carlsberg ventes onsdag at komme med 10,5 kr. i overskud per aktie, Vestas med plus 0,11 euro mod minus 0,54 for samme kvartal 2022, og Rockwool med plus fire pct.

Torsdag ses Mærsk at levere et underskud per aktie på 34 USD mod plus 277 USD i fjerde kvartal 2022. Altså et ekstremt skifte i resultatmønsteret.

Endelig ses Coloplast fredag at komme med over­skudsvækst på syv pct. per aktie til 5,7 kr.

Vi følger naturligvis op på regnskaberne fra både finan­sielle og ikke-finansielle selskaber.

God læselyst

Morten W. Langer

Chefredaktør

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Bestyrelsesguiden

Få de vigtigste nyheder om praktisk bestyrelsesarbejde, ledelse og strategi i SMV.
Udkommer hver onsdag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank