Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Morgan Stanley: Fem overraskende investeringstemaer i 2024

Morten W. Langer

torsdag 08. februar 2024 kl. 12:01

Novo Nordisk

Uddrag fra Morgan Stanley ( i dansk oversættelse)

 

takeaways

Flyselskaber navigerer i kapacitetsproblemer i 2024, hvilket øger omsætningen.

Bæredygtighedsforbedrende midler giver fortsat langsigtet investeringspotentiale.

Kobberafbrydelse vil sandsynligvis resultere i et underskud snarere end overskud.

Indiens vækst bør for fjerde år i træk være på vej mod Kinas.

Fedmelægemidlers indvirkning på forbrugeradfærd kan give mulighed for nogle fødevarevirksomheder.

Mens investorer starter 2024 midt i usikre markedsudsigter, foreløbig økonomisk vækst og geopolitisk uro, tænker de meget over . Dette støjniveau kan gøre det særligt svært at afdække indsigt i søgen efter afkast. I den seneste iteration af dens årlige “Big Debates”-serie 1 identificerede Morgan Stanley Research snesevis af emner, der svirrer på tværs af en række sektorer og regioner, hvor virksomhedens synspunkter afviger fra markedskonsensus. Her er fem områder, der er vigtige for investorer, hvor vi mener, at markedet måske mangler det fulde billede – og det kan drive aktiemarkederne, påvirke industrier og forme den globale økonomi i 2024.

 

1. Flyselskaber vinder højde
Hævnudgifter var den store historie, når det kom til flyrejser i 2023, men markedet er ikke sikker på, at efterspørgslen kan holde trit i år. I USA ser investorerne ud til at være bekymrede for, at luftfartsselskaberne vil overskride og tilføje for mange sæder og ruter, efterhånden som forbrugere og virksomheder trækker sig tilbage på indenlandske og internationale rejser. Det kan underminere billetpriserne og i sidste ende bundlinjen. Men Ravi Shanker, Morgan Stanleys fragttransport- og luftfartsanalytiker, mener, at fritids- og forretningsrejser vil forblive robuste. Han bemærker, at sådanne faktorer som udstyrsforsinkelser, høje brændstofomkostninger og arbejdsbegrænsninger vil begrænse tilgængelige sæder, hvilket gør det muligt for flyselskaber at fortsætte med at opkræve en præmie.

 

“Investorer er bekymrede for, at flyselskaberne vil tilføje en meningsfuld kapacitetsvækst i 2024,” siger Shanker. “Vores undersøgelser viser dog, at flyselskaberne faktisk forsøger at reducere vækstforventningerne, hvilket burde love godt for indtægterne fra billetpriserne.”

 

I mellemtiden er investorer i Europa også bekymrede over en svag efterspørgsel og virkningerne af kapacitetsbegrænsninger. Morgan Stanley-analytikere forventer dog plads til endnu et solidt år med vækst i omsætningen for rejser på kontinentet på trods af potentiel svaghed i langdistancetransport, hvor yderligere flyvninger kan belaste priserne. Generelt kan disse tendenser favorisere lavprisselskaber, men udgøre en risiko for flagskibsselskaber.

 

2. Dekarbonisering opretholder sit investeringspotentiale
Markederne har et svagt syn på bæredygtige investeringers vækstpotentiale, delvist på grund af, hvad mange ser som langsomme fremskridt i overgangen til vedvarende energi: Priserne er steget, da producenter forsøgte at holde på overskuddet midt i høje renter, og nogle investorer mener dette vil betyde lavere kundeefterspørgsel i 2024. Morgan Stanley Research mener dog, at virkningen af ​​høje rater er indarbejdet i priserne på vedvarende energi, som stadig giver bedre økonomi end f.eks. naturgas. Og virksomheder bør have mere plads i deres budgetter til at investere i ekspansionsplaner, når priserne begynder at falde , forventes i anden halvdel af året. Vi kan godt lide vedvarende energiudviklere af høj kvalitet, som har set uberettigede fald i deres værdiansættelser baseret på markedets negative syn, men tror, ​​at små aktører kan stå over for udfordringer.

 

Mere generelt er dekarbonisering for at nå netto-nul-mål fortsat en prioritet for regeringer over hele kloden. Som følge heraf giver foranstaltninger såsom skattefradrag og subsidier langsigtet støtte til bæredygtighed som et investeringstema. “Vi holder fast på vores ‘rate of change’-skærm for bæredygtig investering , med fokus på virksomheder, der leverer trinvise gevinster i retning af dekarbonisering,” siger Stephen Byrd, Morgan Stanleys globale chef for bæredygtighed og renteknologisk forskning.

 

3. Stram kobberforsyning er det nye normale
Efter nogle turbulente år så afbrydelserne af den globale kobberforsyning ud til at være aftagende sidste år, og forstyrrelserne var stort set begrænset til Chile, hvor tørke og produktionsforsinkelser hæmmede produktionen af ​​det materiale, der var afgørende for energiomstillingen. De fleste investorer ser ud til at tro, at disse begrænsninger er i fortiden, og nogle prognoser krævede en vækst på op til 10 % til produktionen før afbrydelsen, hvilket peger på den forsinkede åbning af en massiv ny mine i Chile samt ramp-ups i Peru og Demokraterne Republikken Congo. Det scenarie ville skubbe kobber ind i overskudsområde for 2024. Men Morgan Stanley Research Commodity Strategist Amy Gower og hendes team har en anden holdning: “Vi tror, ​​at disruption er kommet for at blive. I stedet for en overflod forventer vi et underskud på 340 kilotons i år. Denne forskel skulle vise sig i prissætningen i andet kvartal, hvor priserne i London rammer vores bullish mål på $9.000/ton, eller omkring 8 % højere end 2023.” En minelukning i Panama og betydelige vejledningsnedgraderinger fra nøgleproducenter er to varsel om fremskyndet forstyrrelse forude. Med futurespriser for den fysiske råvare på historisk højere niveauer end spotpriserne, kan investorer se til aktiemuligheder, og specifikt minearbejdere med stærke udsigter til volumenvækst og operationel forbedring.

 

4. Indiens løb fortsætter
Indien er på vej mod et årti med fænomenal vækst drevet af tre megatrends: global offshoring, digitalisering og energiomstilling. Efterhånden som verdens forsyningskæder fortsætter med at tilpasse sig i en ombygget global økonomi , er Indien klar til at blive et attraktivt alternativ til elektronikfremstilling , hvilket kan få sektoren til at udvide med 21 % om året for at nå 604 millioner dollars i 2032, ifølge Morgan Stanley Research prognoser.

 

På trods af dette potentiale er investorerne skeptiske over, at Indien bedst kan peer Kina på regionalt plan for fjerde år i træk. De forventer volatilitet fra et forventet parlamentsvalg i foråret 2024, der falder sammen med en stigning på de kinesiske markeder fra regeringens bestræbelser på at stimulere økonomien. Morgan Stanley Research går dog ind for Indiens vækstbillede og ser BNP-vækst – som de forudser at være over 12 % i 2024 – mere end det dobbelte af Kinas.

 

Dette sætter også virksomheder, der opererer i Indien, i en bedre relativ position til at levere indtjeningsvækst. Derfor kan investorer, der tror, ​​at Indiens udsigter allerede er prissat ind i markedet, overveje at genoverveje, siger Ridham Desai, Morgan Stanleys Chief Equity Strategist for Indien. “Markedet ser ud til at have den opfattelse, at indiske aktier vil falde til undermålsvækst i 2024, men vi tror, ​​at vi kun er halvvejs gennem en overskudscyklus, der vil give 20 %, hvilket vil øge indtjeningsvæksten over de næste fire til fem år.” Desai ser starten på en ny kapitalinvesteringscyklus, et sundt banksystem, lavere selskabsskattesatser og forbedret balance i handel og forbrug blandt faktorer, der understøtter den opadgående tendens.

 

5. Fedmemedicin kan føre til adfærdsændringer
Fedmestoffer har taget verden med storm i løbet af de seneste to år. Brugen af ​​den innovative klasse af sult-undertrykkende medicin vokser, både til vægtkontrol og til behandling af relaterede sygdomme som hjertesygdomme og diabetes. Det anslås, at 24 millioner mennesker i USA, eller 7% af befolkningen, vil tage disse stoffer i 2035, ifølge analytikerestimater.

 

Investorer har erkendt, at ændring af forbrugeradfærd kan udgøre en udfordring for fødevareindustrien, men ser ud til at stille spørgsmålstegn ved, om fedmemidlers potentielle virkning kan være overdrevet. Morgan Stanley Research forventer dog fortsat, at fedmemedicin vil have brede og varige konsekvenser på tværs af fødevarerelaterede sektorer, da forbrugerne spiser mindre og træffer mere nærende valg. “Dette skift kunne tære på efterspørgslen efter konfekture, bagværk, søde og salte snacks, alkohol, læskedrikke og andre usundere retter,” siger Morgan Stanleys tobaks- og emballerede madanalytiker Pamela Kaufman. “På den anden side bør virksomheder med eksisterende sunde muligheder og dem med vægtstyring og energiforstærkende tilbud tilbyde investorer mulighed, efterhånden som de adfærdsmæssige virkninger af fedmemedicin udfolder sig.”

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank