Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Guide: Er dine ansatte klar til forandringer?

Maria

onsdag 21. februar 2024 kl. 17:40

Guide: Er dine ansatte klar til forandringer?

For ledere er det afgørende at forstå, hvor man har sine medarbejdere, og hvor de er på vej hen – herunder deres fremtidspotentiale i forhold til kravene i den nye verden. At hjælpe dem med at nå derhen er ofte første vigtige skridt på vejen til at opbygge en arbejdsstyrke, skriver konsulenthuset PwC.

Med data fra 54.000 virksomhedsansatte i 46 lande har PwC udarbejdet en omfattende global undersøgelse, der kaster lys over medarbejderes forhåbninger og bekymringer, for at få indsigt i deres mindset.

PwC har identificeret fire actionpunkter, som kan give CEO’er og ledere mulighed for bedre at forstå medarbejdernes ønsker og behov. Ved at fokusere på disse områder kan de opbygge en kultur, der er mere forandringsparat.

1) Motivér og inspirér – især dem, der har svært ved at følge med. De fleste på arbejdsmarkedet har endnu ikke forstået, at store forandringer er undervejs på jobmarkedet, og at det også kan påvirke dem selv. Ifølge World Economic Forum vil 44 pct. af medarbejderne indenfor de næste fem år opleve ændringer i de nødvendige færdigheder til at kunne udføre deres job.

Medarbejdere, der hurtigt tilpasser sig og lærer nye færdigheder, vil være bedre rustet til fremtiden, mens dem, der ikke følger med, vil sakke bagud. Det kommer til at hæmme produktivitet og innovation i virksomhederne.

For at forhindre dette bør CEO’er og ledere engagere og inspirere deres medarbejdere til at opkvalificere sig. Det er nemlig op til dem at sørge for, at hele medarbejderstyrken er opdateret. Ledere skal sikre, at de rette kompetencer er til stede for at gennemføre forandringer.

Det er også vigtigt at anerkende, at transformation afhænger af kernemedarbejdere, der kan omsætte strategiske visioner til praktiske handlinger. Dette kræver, at medarbejderne forstår og engagerer sig i virksomhedens forandringsproces, hvor de aktivt stiller spørgsmål, deltager og tager ejerskab over processen.

2) Sørg for at kulturen understøtter innovation og forandring. De fleste ledere er enige i, at medarbejderne udgør den vigtigste ressource i forhold til god energi, idéer og innovation. Alligevel tyder meget på, at mange virksomheder ikke opmuntrer til at eksperimentere, debattere eller udfordre status quo – alle elementer, som er afgørende for en sund og velfungerende virksomhed.

Mange medarbejdere føler, at der ikke er plads til fejl, uenighed eller debat på deres arbejdsplads, hvilket hæmmer fremkomsten af nye innovative idéer, feedback og ansvarstagning. Det resulterer i, at kun omkring halvdelen føler sig tilpas på deres arbejdsplads.

For at fremme kreativitet og innovation på arbejdspladsen er det afgørende, at medarbejderne føler sig trygge ved at eksperimentere og fejle uden frygt. Det er vigtigt at etablere klare grænser mellem små fejl, der naturligt opstår i ethvert projekt, og de større fejl, som kan undgås. Ledere bør gå forrest ved at demonstrere villighed til at prøve nye ting og tage risici, samt tale åbent om fejl over for deres team.

3) Forstå hvordan økonomisk usikkerhed påvirker. Økonomisk usikkerhed og høj inflation har skabt bekymring blandt ansatte i erhvervslivet, der spekulerer på deres privatøkonomi og fremtiden. Det påvirker deres arbejdspræstation og fører til faldende produktivitet samt generelt dårligere trivsel.

Den øgede villighed til at skifte job for en højere løn er en vigtig indsigt for ledere, da det kan føre til tab af top-talenter til bedrebetalende konkurrenter. For at imødegå dette bør ledere sikre konkurrencedygtige kompensationspakker og eventuelt overveje personligt tilpasset kompensation for at maksimere værdien for medarbejderne og begrænse omkostningerne for virksomheden. Desuden kan tilbud om fortrolig rådgivning, herunder gældsrådgivning og finansiel coaching, være en ekstra støtte til håndtering af økonomisk stress.

4) Anspor AI-interesse. Ankomsten af AI vækker både bekymring og begejstring blandt medarbejdere, men der er flere positive tilbagemeldinger end negative. Mange ser fordele ved, at AI kan øge produktiviteten og skabe muligheder for at lære nye færdigheder.

Det er afgørende, at ledelsen sætter tonen for anvendelsen af AI og andre transformative teknologier. Transparens omkring fremtidens arbejde og dens indvirkning på virksomheden og medarbejderne er vigtig for at berolige de bekymrede og skabe tryghed.

MAL

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Bestyrelsesguiden

Få de vigtigste nyheder om praktisk bestyrelsesarbejde, ledelse og strategi i SMV.
Udkommer hver onsdag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank