Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Hedge fonde har aldrig været så meget “long”: Her er hvad de professionelle investorer gør nu

Morten W. Langer

torsdag 22. februar 2024 kl. 21:55

Uddrag fra Zerohedge (frit oversat)

Selvfølgelig skete der meget mere i 4. kvartal set fra hedgefondes perspektiv, og for en af ​​de bedre opsummeringer går vi til den seneste kvartalsvise Hedge Fund Trend monitor-rapport fra Goldmans Ben Snider, som bemærker det stærke aktiemomentum – fordi det virkelig var et kvartal, hvor  momentum løftede alle både  – løftede også den gennemsnitlige hedgefond til et 4% YTD-afkast og bankens hedgefonds crowding-indeks til en ny rekordhøj. Men før vi går foran os selv, er her de sammenfattende højdepunkter fra Goldman-rapporten:

1. PERFORMANCE US equity long/short hedgefonde genererede et solidt afkast på +4 % YTD, boostet af alfaen  af ​​populære longs og koncentrerede shorts. Goldman’s Hedge Fund VIP-liste over de mest populære lange positioner (ticker: GSTHHVIP) har givet et afkast på +9 % YTD, hvilket er bedre end S&P 500 (+5 %), S&P 500 (+1 %) og de mest shortede aktier ( GSCBMSAL, -1 %). Selvfølgelig har den bedste præstation af “Magnificent 7”, som har givet +8 % YTD samlet set, understøttet hedgefonds VIP’ers præstation. Populære longs har klaret sig bedre end koncentrerede shorts i alle sektorer undtagen Health Care. Ikke overraskende rangerer “Magnificent 7” (virkelig Magnificent 6 ex. TSLA) som  6 af de 7 bedste aktier på Goldman’s Hedge Fund VIP-  listen over de mest koncentrerede vindere er også de mest populære hedgefondspositioner (så når tech/AI boblen endelig brister, vil der være en dobbelt sår-verden af ​​smerte).

2. MAGNIFICENT 7… eh 6 Og apropos de vigtigste  syv  seks (tidligere TSLA) aktier i verden,  så fortsatte vægten af ​​”Magnificent 7″ i hedgefondsporteføljer med at klatre sammen med en rekordhældning til Momentum og ekstrem trængsel. Aktierne tegner sig for 13 % af den samlede hedgefonds lange portefølje, en rekordhøj, men kun halvdelen af ​​deres samlede vægt i Russell 3000. Hvert medlem af “Magnificent 7” bortset fra TSLA er blandt de 10 bedste medlemmer af vores Hedge Fund VIP liste. Hedgefonde reducerede dog ejerskabet på netto på tværs af aktierne i løbet af 4. kvartal. AMZN var undtagelsen og er dette kvartals bedste VIP.

  • Når det er sagt, trimmede fonde generelt positionerne i disse aktier i løbet af 4. kvartal 2023.  Fonde købte aktierne aggressivt i de første tre kvartaler af 2023, men vendte kursen i 4. kvartal, bortset fra AMZN, hvor fondene fortsatte med at tilføje. Efter at have rangeret som topaktien på GS VIP-listen i sidste kvartal,  oplevede MSFT det største fald i ejerskab af hedgefonde  og kom med på listen over faldende stjerner.

  • Men mens  fonde var nettosælgere af mega-caps, fortsatte udbyttet af de største aktier med at løfte deres vægt i hedgefondsporteføljer. Ikke desto mindre forbliver porteføljevægtene for mega-caps langt under deres vægte på aktiemarkedet. Afdelinger har vedvarende været “undervægtede” store aktieselskaber i forhold til brede aktiemarkedsindekser, og den hældning er vokset særligt stor i de sidste par år, da mega-selskaberne har akkumuleret større aktieindeksvægte.

3. HEDGE FONDS VIPS Mega-cap-aktier fortsætter med at sidde øverst på listen over mest populære hedgefond-lange positioner, men  fonde foretrækker i stigende grad produktionsrelaterede aktier. Industrisektoren udgør nu 18% af VIP-kurven, efter kun Financials (20%) og Info Tech (22%). VIP-listen indeholder de 50 aktier, der oftest optræder blandt de 10 bedste beholdninger af fundamentale hedgefonde. Kurven har klaret sig bedre end S&P 500 i 59 % af kvartalerne siden 2001 med et gennemsnitligt kvartalsvis merafkast på 47 bp. 15 nye bestanddele: APG, AYX, BLDR, BSX, C, DHR, GE, HES, KRTX, NOW, TPX, TSM, UNP, WDAY og WSC.

4. GREEVING OG KORT RENTER : Med populære longs og shorts, der med succes genererede alfa,  er bruttoeksponeringer i hedgefonde fortsat med at registrere nye rekordhøjder. Sidste år løftede fonde bruttoeksponeringerne kraftigt, men holdt nettogearing beskeden, da de balancerede høj overbevisning i deres favoritaktier med usikkerhed om de brede markedsudsigter. Med populære positioner, der fortsætter med at præstere godt, er bruttoeksponeringerne fortsat med at stige. I de sidste par uger er nettogearingen også steget, men forbliver tæt på 5-årige gennemsnitsniveauer og et godt stykke under højdepunkterne i 2021 og 2017

  • Kort rente for den typiske aktie forbliver ekstremt lav i forhold til historien:  Median S&P 500-aktien har en kort rente svarende til 1,7 % af markedsværdien, et godt stykke under gennemsnittet på 2,2 % siden 1995.  Enkeltaktie-kortrente forbliver under gennemsnittet på tværs af alle S&P 500 sektor. I stedet har fonde i stigende grad brugt makroprodukter (ETF’er) på begge sider af deres porteføljer som en hedge.

  • Men mens en enkelt aktie kort rente er lav,  forbliver korte positioner i makroprodukter som aktiefutures og ETF’er høje. Imidlertid steg den udestående korte rente på enkeltaktier med omkring 160 milliarder dollar (27 %) i løbet af 2023, og den korte rente i forhold til float for medianen af ​​S&P 500-aktien er steget en smule fra dens tilsyneladende bund i begyndelsen af ​​2022.

5. SEKTORER :  Hedgefonde  roterede selektivt inden for vækstsektorer og mod cykliske industrier . Fonde skærer deres nettosektortilt til Info Tech, og  sektoren er fortsat den største “undervægtige” i forhold til Russell 3000.  På aktieniveau er MSFT, AAPL og NVDA rangeret blandt Info Tech-aktierne med de største nettofald i hedgefondes popularitet . I modsætning hertil  tilføjede hedgefonde eksponering til Comm Services på tværs af de fleste undersektorer, ledet af DIS, SNAP og RBLX. Hedgefonde øgede også længden i cykliske industrier, herunder finans; PGR, ACGL, KMPR, OWL og MORN screenet blandt dette kvartals Rising Stars.

Et sidste punkt: Mens momentum klart er en vinder i dag efter NVDA’s blowout-indtjening, advarer selv Sniders partner på Goldman-handelsbordet, Rich Privorotsky, om, at momentumeksponeringen begynder at se virkelig strakt ud.

Endelig er her de virksomheder, der udgjorde Goldman-hedgefondens VIP-liste pr. 31. december…

… og her er de mest forkortede navne.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank