Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Brev fra Chefredaktøren: Nvidia – det var ikke bare et rigtigt godt regnskab

Morten W. Langer

mandag 26. februar 2024 kl. 9:00

Brev fra chefredaktøren
Kære Læser

I dansk erhvervsliv er der normalt ikke den store interesse for, hvordan det går de store amerikanske børselskaber, medmindre man selv har aktier i dem. Men onsdagens overraskende gode Q4-regnskab fra den amerikanske tech-gigant Nvidia var, set gennem investorbriller, langt mere end ”et superregnskab”.

Det var et regnskab, som slår en tyk streg under, at kunstig intelligens (AI) bliver en kæmpe drivkraft i sam­fundsudviklingen de kommende årtier. AI er ikke et kort­sigtet modefænomen, men den fjerde store industrirevo­lution, som vil påvirke erhvervslivet, samfundet og os alle sammen årtier frem.

Tallene fra Nvidia taler deres tydelige sprog. Det var ikke den store overraskelse, at investorerne efter regnskabsaf­læggelse onsdag aften efter amerikansk lukketid flokkedes om aktien og løftede den 10 pct. på kort tid. Det var mere overraskende, at Nvidias regnskab satte sig positivt i alle globale tech-aktier dagen efter. Det brede Nasdaq-indeks steg 3 pct., og herhjemme fik også Netcompany, cBrain og Trifork et ordentligt løft på samme historiefortælling.

De seneste dages begivenheder er et wake up call til alle de erhvervsvirksomheder, som endnu ikke er be­gyndt at tænke kunstig intelligens ind i deres forretning. Det bliver stort, kæmpestort. Mulighederne er uanede, og vi har endnu slet ikke set, hvilke forandringer intelligent brug af AI kan udløse.

På Økonomisk Ugebrevs redaktion eksperimenterer vi med mulighederne. Men vi er langt fra afklarede med, hvordan vi anvender eksempelvis ChatGPT på en måde, som forbedrer eller effektiviserer vores forretning og den redaktionelle produktion. Det er oplagt, at der i mere ba­sale arbejdsprocesser kan være meget at hente. Men når det gælder den skarpe og dybe indsamling og forædling af informationer til vores artikler, så er nytteværdien for os endnu begrænset.

Til gengæld er der masser af opgaver og processer i erhvervslivet, hvor AI kan gøre stor nytte. Vi har i vores udgivelse ØU Ledelse kørt en artikelserie med mere end 30 artikler det seneste halve år med fokus på, hvordan generativ Ai kan anvendes i forskellige dele af virksomhe­den, og hvordan bestyrelsen og den daglige ledelse kan arbejde operationelt med de nye muligheder.

Den artikelserie vil vi fortsætte med, fordi der kommer ny viden om muligheder og begrænsninger næsten hver uge. Vi formidler først og fremmest guides og ny viden fra de store globale ledelseskonsulenter og de internationale finanshuse, som vi scanner løbende. På den måde søger vi at give vores læsere et hurtigt og overskueligt overblik over, hvordan man som virksomhedsleder kan tackle de nye muligheder, og om tendenserne og nye erfaringer in­den for dette område.

God læselyst.

Med venlig hilsen

Morten W. Langer

Chefredaktør

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank