Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Ugens stærkeste og svageste erhvervsdækning

Linda

søndag 11. juni 2017 kl. 16:29

Ukritiske medier stille spalteplads til rådighed: Dækning af boligmarked kører friløb: Igen i denne uge er artikler om boligmarkedet blandt de absolut mest læste i danske erhvervsmedier, hvis man skal dømme efter internet-sidernes oversigter over ”mest læste.” Og igen i denne uge er erhvervsmediernes dækning af boligmarkedet en temmelig imødekommende, for ikke at sige ukritisk, gengivelse af public relations materiale fra de store aktører på dette marked. Dette materiale er ofte interessant og ind i mellem endda nuanceret.

Finans.dk konstaterer i en artikel, der bygger på information og vurderinger fra ejendomsmæglerkæden Nybolig, at brandudsalget på boligmarkedet er forbi. Det vil sige, at det ikke længere er så let at presse sælgerne ned i pris. Det kan sikkert være rigtigt, men det er jo påfaldende, at kilden må have en stærk interesse i at få dette budskab ud.

TV2 kunne via en analyse fra Boligsiden.dk forleden berette, at der nu sker langt flere skuffesalg end tidligere, altså hvor boligerne bliver solgt uden den normale forudgå-ende annoncering. Sikkert rigtigt i det aktuelle boligmarked. Budskab: Nu skal køberne altså skynde sig med at slå hurtigt til, fordi deres hus ellers sælges til anden side. Og konklusionen var også, at det er godt for sælgerne. Ok? Måske kunne boligen så have været solgt til en højere pris ved annoncering. Blot et gæt.

En anden ejendomsmæglerkæde Home får sammen med Realkredit Danmark udspredt budskabet om, at kvinder går glip af gevinster på boligmarkedet, fordi færre kvinder end mænd aktuelt planlægger at købe bolig. Berlingske Business forsøger som et af få medier (eller måske det eneste medie) at sætte denne konstatering ind i et bredere perspektiv .

Netop i en situation, hvor risikoen for boble-dannelse tilsyneladende er stigende, kan den kvindelige skepsis jo være sund og berettiget. Det er påfaldende, at de store medier i så ringe grad betjener deres kunder med uafhængig analyse af og kommentar til dette vigtige stofområde, men i den grad kører friløb på pressemeddelelser. De journalister, der har skrevet ovenstående artikler er, når de får lov og tid, sikkert i stand til at levere en glimrende selvstændig behandling af området.

Groft sagt: Krab-Johansen til Berlingske er godt for det danske demokrati: Som bekendt skifter Anders Krab-Johansen, tidligere chefredaktør på dagbladet Børsen, nu til posten som adm. direktør for Berlingske Media. Vi kan godt forstå hans ønske om at skifte:

For det første er det antageligt et spørgsmål om tid, før JP/ Politiken overtager Dagbladet Børsen. Og man kan da heller ikke udelukke, at der allerede er sket en vis koordinering af det redaktionelle, og at markedsføringsindsatsen mellem de to bladhuse – i hvert fald uformelt, efter at JP/politiken har overtaget 49 procent af Børsen.

For det andet er det klart og tydeligt, at Berlingske Media står overfor enorme økonomiske udfordringer, hvis huset skal vendes til at blive en lønsom forretning. Det kræver en bladmand, med dyb indsigt i mediebranchen og med forståelse for fremtidens mediebillede. Det tvivler vi på, at afgående CEO Mette Maix havde. Hun er helt sikkert en superdygtig købmand, men det er ikke nok for Berlingske. Krab-Johansen har leveret varen til sine ejere på Børsen, og han har givetvis den kompromisløshed, der skal til for at gøre en forskel også på Berlingske. Et økonomisk stærkt Berlingske er ikke mindst vigtigt for vores mediebillede.

læs hele udgivelsen her

MWL/MOS

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank