Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Vi reducerer mere i toppen og bogfører 541 % gevinst

Steen Albrechtsen

mandag 25. marts 2024 kl. 11:40

Modelportefølje 01

I en faktisk ganske nyhedsfattig periode er det glædeligt at kunne reducere i Modelporteføljens største position og hjemtage en flot 3-cifret procentuel gevinst. Det var med til at holde porteføljen over 1 mio. DKK og sikre dele af årets pæne afkast. Kontantandelen nærmer sig 25 %, men den bliver snart nedbragt igen.

Modelporteføljen har leveret en marginal fremgang siden sidst på 0,6 % og fastholder dermed værdien over 1 mio. DKK og et afkast på 11,7 % siden årets start. Det er lidt bedre end det brede Nordic-40 referenceindeks, men stadig et stykke fra det Novo-tunge Nordic Healthcare, som er 21,8 % oppe siden nytår.

Det er altid svært at hoppe af et tog i høj fart fremad. Ikke desto mindre er det, hvad vi forsøger at gøre stille og roligt med den tungeste aktie i porteføljen. En aktie, som i den grad har leveret et godt afkast til Modelporteføljen de seneste 2 år. Faktisk nåede aktien bunden for omkring 2 år siden og er næsten 10-doblet siden da. Ikke overraskende er det Zealand Pharma vi taler om, og helt som lovet i sidste udgave, reducerede vi yderligere i aktien om fredagen, da den nåede en porteføljevægt klart over 20 %.

Således solgte vi 100 stk. til kurs 738 DKK svarende til 1/3 af den tilbageværende beholdning på 300 stk. Det betyder, at vægten aktuelt kan opgøres til 13,7 %, men aktien er, som et blik på kursgrafen også afslører, blevet ganske volatil. Efter vort salg på kurs 738 har aktien været både i kurs 661 og retur i 730. Med salget realiserer vi en gevinst på 541,6 % på den solgte position.

I bagklogskabens lys er de pæne gevinster på 300 % og 75 % på vore tidligere salg af Zealand Pharma ikke så pæne længere, men vi har fulgt vores politik og strategi og solgt ud, hver gang aktien har vægtet for meget.

Hot markets crave hot data

Vi er som sådan ikke i tvivl om, at potentialet indenfor fedme er voldsomt og til stede, men vi erkender også med åbne øjne, at jo højere kursen bliver, jo højere bliver forventningerne også. Alt andet lige.

Og her kan vi viderebringe et citat; ”Hot markets crave hot data”, der faldt under vort eget første indlæg på ØU Investor Konferencen onsdag d. 20. marts i forbindelse med omtale af et andet fedme-play, Structure Therapeutics, der faldt med 50 % kort før jul oven på fremlæggelsen af fase 2 data.

Det forventes, at Zealand i 2. kvartal fremlægger vigtige data for det næste fedmeprojekt i pipelinen, og med kursudviklingen i baghovedet er det selvsagt en nyhed, vi er opmærksomme på.

Ingen nyheder, små udsving

Ser vi på oversigten over ændringer, er det faktisk ganske småt med væsentlige udsving denne gang. Det hænger sammen med en ganske sporadisk nyhedsstrøm siden sidst.

Vi lægger mærke til, at der igen er kommet lidt spekulativ optur i Ascelia Pharma, hvilket er en aktie, vi holder et vågent øje med forud for den vigtige fremlæggelse af de genberegnede fase 3 data i maj måned. Som tidligere nævnt er det ikke sikkert, at vi har lyst til at beholde aktien hen over fremlæggelsen, men det afhænger selvsagt af kursudviklingen jo tættere vi kommer på.

Cantargia er også kravlet lidt op, men uden at vi kan pege på den konkrete faktor bag stigningen. Det er dog værd at lægge mærke til, at selskabets næste stof i pipelinen netop har fremlagt prækliniske data, der understøtter tesen om aktivitet i systemisk sclerose. Stoffet (CAN10) er pt. i fase 1 studier, og som sådan er det umuligt for os at tillægge dette stof noget værdi på nuværende tidspunkt.

Vi noterer også, at Camurus igen har krydset 500 SEK den rigtige vej og dermed er ved at have rystet sidste måneds skuffelse af sig. Med en vægt på 10 % er det en af de vigtige aktier i porteføljen.

Ellers er det relativt små bevægelser vi ser ned over kurslisten.

Kontantbeholdning på 24 %

Vi har endnu ikke besluttet os for, hvad den stigende kontantbeholdning skal placeres i, men vi har bestemt flere idéer, udover den oplagte mulighed at supplere i enkelte af porteføljens eksisterende positioner. For øje har vi også, at fortegningsemissionen i Alligator Bioscience netop er skudt i gang, og den vil også kræve ca. 1 % af vores kontantbeholdning. Vi vil formentlig udnytte vores tegningsretter og tegne nye aktier i Alligator – alternativt kan vi lige nu købe aktierne billigere i markedet, men i det tilfælde må vi opgive at få en tegningsoption med. Vi overvejer situationen og sender en handelsmail ud, når vi har besluttet os.

Hold øje med handelsmails, som udsendes hver gang, vi handler.

Steen Albrechtsen

Modelportefølje 02

Modelportefølje 03

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank