Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

TEMA: Q1-regnskaber, forsikring – Tryg Q1: hårdt ramt af uvejr, men flere RSA-synergier forude

Morten W. Langer

torsdag 25. april 2024 kl. 11:25

TEMA: Q1-regnskaber, forsikring – Tryg Q1: hårdt ramt af uvejr, men flere RSA-synergier forude

Modsat Topdanmark lykkedes det ikke Tryg at drible sig udenom analytikerforventningen til øgede storm-, vand- og sneskader. Præmieindtægterne blev i Q1 lidt højere end forventet af analytikerne, og det forsikringstekniske resultat blev godt 5 pct. højere end forventet. Særligt sne- og stormskader i Sverige og Norge synes at belaste resultatet.

CEO Johan Brammer skriver om Q1-resultatet, (oversat) at ”Resultatet var påvirket af en vækst i forsikringsomsætningen på 4,8 % målt i lokale valutaer og primært drevet af prisjusteringer i segmenterne Private og Commercial for at afbøde inflationen. Resultatet for forsikringsaktiviteten var negativt påvirket af markant højere vejr- og store skader, sammenlignet med sidste år og også højere end det forventede niveau for første kvartal.”

Videre hedder det, at ”talrige vejrskader relateret til kraftig regn, især i Danmark, blev rapporteret sammen med en meget kold vinter med høj snenedbør i Norge og i dele af Sverige. De samlede vejrskader udgjorde ca. DKK 380 mio. (Q1 normaliseret forventning om DKK 320 mio. eller 40 % af de samlede årlige forventninger), mens de samlede store skader udgjorde ca. DKK 320 mio. (Q1 normaliseret forventning om DKK 200 mio.). Resultatet for forsikringsydelsen var positivt påvirket af en forbedring af koncernens underliggende skadeprocent.”

Henter synergier

Finansanalytiker Per Grønborg har i Økonomisk Ugebrev tidligere påpeget, at Tryg generelt ser ud til at være mere udsat for vejrlig-skader end Topdanmark, på grund af en forskellig geografisk eksponering. Tryg er også stor i Sverige og Norge, hvor der er mere sne og vand, men til gengæld er man der også mere vant til at håndtere den slags situationer. Det ser dog ud til, at vintervejret i Sverige og Norge denne gang har givet Tryg relativt flere skader, end man ser hos Topdanmark.

Tryg er fortsat i færd med at hente synergier fra integrationen af RSA’s forretning i Sverige og Norge. Ledelsen oplyser herom i regnskabet (oversat), at ”den underliggende skadesprocent i Private forværredes med 0,5 procentpoint, primært drevet af en stigning i antallet af motorskadeanmeldelser på tværs af landene. Resultatet blev understøttet af realiseringen af synergier relateret til RSA Scandinavia-købet på DKK 43 mio. for dette kvartal og i alt DKK 754 mio. siden integrationens begyndelse, mod et mål på DKK 900 mio. ved udgangen af 2024.”

Videre oplyses det om synergierne, at ”i 1. kvartal var de vigtigste synergidrivere fortsat omkostningsinitiativer, hvor indkøb drev den største effekt. Synergier på DKK 5 mio. stammer fra, at Administration & Distribution, som nærmer sig de afsluttende faser med mindre nye effekter fra kontrakter, DKK 16 mio. stammer fra Procurement-gearing på lavpriskontrakter, DKK 12 mio. kommer fra Claims understøttet af forbedrede effekter fra optimering af processer for svindel og regres i Norge, og DKK 10 mio. blev knyttet til Commercial påvirket af nicheprodukter i både Private og Commercial.”

Trygs ledelse har en målsætning om at nå i alt 900 mio. kr. i synergier ved udgangen af 2024 på RSA-overtagelsen. Ved udgangen af Q1 er der hentet 754 mio. kr., oplyses det. Hovedparten af de forventede synergier på administration og distribution er hentet, mens der udestår mest på procurement og skadesbehandling. De sidste synergier kan vise sig at blive de sværeste at høste, mens omkostningsbesparelser på administration nok har været de lavest hængende frugter.

Det oplyses, at Tryg fortsat foretager prisjusteringer for at imødegå inflationen, som dog de fleste steder i samfundet er bremset en del op. Særligt i Norge ses større prisstigninger.

Tryg forventer et forsikringsteknisk resultat i år på mellem 7,2 mia. kr. og 7,6 mia. kr. Før Q1-regnskabet forventede analytikerne 7,35 mia. kr., altså lige midt i intervallet.

Morten W. Langer

Analytikernes forventninger til Tryg - 2024

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank