Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

På vej mod 3. verdenskrig ? // New York Times: Zelensky beder NATO om soldater til at træne ukrainske rekrutter

Morten W. Langer

fredag 17. maj 2024 kl. 17:48

Uddrag NY Times/ (frit oversat)

NATO-allierede rykker tættere på at sende tropper ind i Ukraine for at træne ukrainske styrker , et skridt, der ville være  endnu en udviskning af en tidligere rød linje  og kunne trække USA og Europa mere direkte ind i krigen,”  skrev NY Times  torsdag. Hvad har ændret sig? Zelensky-regeringen anmoder nu direkte om det, tilsyneladende på et formelt niveau for første gang af konflikten, ifølge embedsmænd.

The  Times  bekræfter “ukrainske embedsmænd har  bedt deres amerikanske og NATO-kolleger om at hjælpe med at træne 150.000 nye rekrutter tættere på frontlinjen for hurtigere udsendelse .”

Illustrativt: US Army-billede

Rapporten forsikrer, at USA alligevel på nuværende tidspunkt stadig siger “nej”; dog har formanden for de fælles stabschefer, general Charles Q. Brown Jr. sagt, at en eventuel indsættelse af trænere i Ukraine ser uundgåelig ud.  “Vi når dertil med tiden,”  sagde han.

Joint Chiefs formand sagde dette, mens han i næste åndedrag indrømmede, at amerikanske og NATO-trænere placeret i Ukraine i det væsentlige ville sidde ænder under bomberne fra den overlegne  russiske luftmagt :

For nu, sagde han,  vil en indsats inde i Ukraine sætte “en flok NATO-trænere i fare”  og vil højst sandsynligt betyde,  at man beslutter sig for, om man vil bruge dyrebare luftforsvar  til at beskytte trænerne i stedet for kritisk ukrainsk infrastruktur nær slagmarken. General Brown orienterede journalister om sit fly på vej til et NATO-møde i Bruxelles.

Rapporten blev offentliggjort samme dag, som Ukraines præsident Zelenskij i sin natlige tale udsendte en desperat appel til vestlige allierede og sagde, at “Rusland forsøger at  udvide krigen “, og at  “vi skal tvinge Rusland til en ægte, retfærdig fred med alle midler. “

Tidligere på ugen meddelte Zelensky brat, at han har aflyst alle planlagte udlandsrejser, da krisen i Kharkiv forværres på grund af Moskvas udvidede grænseoverskridende offensiv, der søger at skubbe frontlinjerne væsentligt dybere ind i ukrainsk territorium, hvor Kreml ønsker at se en buffer. zone for at beskytte dens Belgorod-region mod beskydning.

Selvom der  længe har været indikatorer  (inklusive en  lækket Pentagon-fil ) på, at  op til snesevis af specialstyrker fra forskellige vestlige lande sandsynligvis allerede er på jorden  i Ukraine, ville det helt sikkert markere en kolossal eskalering at sende NATO-trænere. Allerede russiske styrker har været aktivt målrettet mod lagerhuse med vestlige våben, og Putin har selv lovet at få vestforsynede kampvogne og udstyr til at “brænde”.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank