Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

USA: Markedets tro på rentesænkninger smuldrer

Morten W. Langer

fredag 24. maj 2024 kl. 8:23

Chefredaktøren har ordet – Hvorfor skal Centralbankerne sætte renten ned?

ØU: Nu ser markedet een rentesænkning i år. Efter stærke PMI data for amerikansk økonomi torsdag.

Uddrag fra Swissquote (frit oversat)

Ugen har ikke været behagelig for the bulls.

I onsdags viste FOMC-protokollen den foruroligende sandhed, at ‘mange’ Fed-medlemmer spekulerede på, om det var tilstrækkeligt restriktivt at holde renterne ‘høje i længere tid’ til at tæmme inflationen, og hvis renteforhøjelser ikke ville være en bedre idé. Derefter annoncerede den britiske premierminister Sunak et parlamentsvalg i begyndelsen af ​​juli – langt tidligere end mange havde forventet – hvilket mindskede det mindste glimt af håb om at se Bank of England (BoE) sænke sine renter i juni.

I mellemtiden kom de seneste britiske CPI-data alligevel varmere end forventet og advarede om, at den politiske lempelse ikke nødvendigvis ville være på vej i juni. På tværs af kanalen viste data, der blev frigivet i denne uge, at lønvæksten i euroområdet steg med 4,7 % i 1. kvartal – et rødt flag for embedsmænd, der har satset på en afmatning for at holde inflationen i skak. Og endelig gav et sæt for stærke-til-at-være-behagelige data fra USA et sidste slag til tyrene.

Det amerikanske PMI for serviceydelser accelererede langt hurtigere end forventet i maj, ifølge S&P’s foreløbige PMI-data, blev produktionsaktiviteten også forbedret, mens arbejdsløshedsansøgningerne faldt. Den amerikanske 2-årige rente – som fanger renteforventningerne – steg til 4,95%, den 10-årige forgyldte rente nåede 4,25%, den 10-årige Bund-rente ramte 2,60%, S&P500 og Nasdaq solgte fra en rekord, Stoxx 600 formåede at opnå en lille gevinst, men FTSE 100 er faldet med mere end 1,50% siden sidste uges top, også ramt af et pænt fald i energipriserne.

Faldende reflationsappetit?

Amerikansk råolie udvidede tabene under 100-DMA for en tredje session og er indstillet på et yderligere fald mod $75pb-niveauet. Kobberfutures gav næsten 10 % tilbage siden toppen i mandags, og guld tabte mere end $100 per ounce siden rekorden i mandags. Hvis reflationshandlen mister momentum på grund af et høgeagtigt skift i de store centralbanksforventninger, vil vi se en periode med tilbagetrækning og overskudstagning i risikoaktiver og en yderligere dollarappreciering over for store modparter.

US-dollar-indekset styrkede sig forbi 50-DMA efter den høgagtige Federal Reserve (Fed) minutter og gårsdagens stærke økonomiske data, EURUSD skred under sine 100-DMA og forbereder sig på at teste 1,08-støtten. Kabel faldt til under 1,27 og kunne med rimelighed forventes at forlænge tabene på baggrund af aftagende appetit før parlamentsvalget, mens USDJPY nu er tilbage over 157. Inflationsdata ude i morges viste en opbremsning i kerne-CPI til 2,2 %, hvilket udelukker evt. nødsituation for BoJ til at fortsætte med at hæve renterne. Og AUDUSD tippede en tå under 66 cents-mærket i morges og kunne miste det seneste positive momentum, hvis parret glider under 0,6580, den største 38,2% Fibonacci-retracement på den seneste rebound.

Klar himmel

Nvidia forbliver en godt beskyttet havn fra de stigende høgagtige vinde. Nvidia steg mere end 9% efter at have slået omsætningsforventningerne for 1. kvartal og overgået prognosen for indeværende kvartal. Nvidia er slynget til det overkøbte markedsterritorium efter gårsdagens rally, men intet tyder på, at virksomhedens held eller efterspørgsel efter kunstig intelligens er ved at vende. Derfor er der en god chance for, at niveauet på $1000 per aktie bliver det nye dyk for dem, der er villige til at hoppe på ryggen af ​​en tyr.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank