Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Regnskab 2023: Økonomisk Ugebrev går i offensiven med ny partnerstrategi, efter års oprydning

Morten W. Langer

onsdag 03. juli 2024 kl. 13:42

 

Regnskab 2023: Årets omsætning endte på 8,8 mio. kr., ned fra 9,8 mio. kr. i 2022 og 10,2 mio. kr. i 2021. Omsætningstilbagegangen på én mio. kr. skyldes alene fald i annonceindtægter på 1,3 mio. kr., mens abonnementsindtægterne steg med 0,3 mio. kr.

ØU har reduceret driftsunderskuddet (ebitda) til minus 314.000 kr. fra minus 1,8 mio. kr. i 2022. Den tidligere forventning om plus på bundlinjen i 2023 blev ikke realiseret, fordi nogle af de gennemførte omkostningsbesparelser har haft en længere indtrængningseffekt end forventet.

Siden efteråret 2022 har ledelsen gennemført en hårdhændet effektiviseringsplan for at skabe bedre balance mellem indtægter og omkostninger, hvilket markant forbedrede vores bundlinje i 2023. Dette effektiviseringsprojekt, som først er afsluttet i foråret 2024, har beskåret omkostningerne med op mod tre mio. kr., hvilket har genskabt plusser på bundlinjen fra starten af 2024.

Forventninger til 2024:

Med de gennemførte omkostningsbesparelser er ØU nu nok Danmarks mest lean medievirksomhed, baseret på en meget fleksibel forretningsmodel, hvor omkostningerne kan skrues yderligere ned. På baggrund af resultaterne i årets første måneder, forventer vi et solidt driftsoverskud i 2024 med en uændret abonnementsbase.

En ny partnerskabsstrategi blev vedtaget omkring årsskiftet med målet om at styrke vores distribution og abonnementssalg til et bredere publikum. Denne strategi er baseret på samarbejde/medejerskab for en større dansk eller nordisk medie- eller tech-virksomhed for at benytte deres allerede etablerede salgs- og marketingplatforme, med henblik på at øge vores salgspotentiale gennem synliggørelse over for et større publikum.

Vi mener, at der er et meget stort uforløst potentiale i salg af ØU’s redaktionelle produkter og den store produktion af artikler, analyser og kortlægninger af meget høj kvalitet, som også kan anvendes i andre kanaler, overfor andre målgrupper og i nye formater.

Med den nye partnerskabsstrategi erkendes det, at det vil være meget ressourcekrævende, både økonomisk og mht. personalressourcer, hvis ØU selv offensivt skal opbygge en effektiv, velfungerende digital medie- og abonnementsplatform med best-in-class funktioner omkring dataindsamling, kundeforståelse og -oplevelse, personificeret automatisering, og høj CLTV/loyalitet.

Forventningen er, at en stor medie- eller techvirksomhed vil kunne løfte salget og reach af ØU’s produkter ved at anvende allerede udviklede og velafprøvede systemer og platforme. Dette vil også give mulighed for at udvikle nye annonceformater, som i højere grad lever op til annoncekundernes krav om at ramme de relevante målgrupper og forventninger til data og måling af trafik.

Med henblik på at udfolde denne partnerskabsstrategi, som kan indebære medejerskab/salg af ØU, planlægger ledelsen at gennemføre drøftelser med relevante større danske og nordiske medie/tech virksomheder over sommeren og efteråret.

Året 2023 har generelt været præget af fortsat makroøkonomisk usikkerhed og et vanskeligt annoncemarked, hvilket har ført til indtægtstab på tværs af hele mediebranchen, hvor de fleste medievirksomheder har været gennem store fyringsrunder. På trods af disse udfordringer oplevede vi fremgang i abonnementsindtægterne.

Vi ser dette som et udslag af vores styrke som nichemedie for erhverv og finans samt vores solide fodfæste hos erfarne private investorer. Vores læsere køber grundlæggende ind på vores dybdeborende journalistik, analyser, kortlægninger og ratings – med fokus på at inspirere erhvervsledere, finansfolk og investorer med ny viden, så de kan træffe mere velinformerede beslutninger.

ØU’s B-t-B udgivelser har især fokus på at give inspiration til erhvervsledere om, hvordan de kan navigere i en stadig mere usikker og uforudsigelig verden. Det sker i høj grad ved at beskrive, hvordan succesfulde virksomheder lykkes med deres strategier.

Særligt har der været stor interesse for vores databaserede kortlægninger, ratings og brancheanalyser. Blandt andet trækker vores ratings af de store virksomheders klimarapportering og tax governance meget stor interesse.

For investorprodukterne ses en mindre tilbagegang i 2023. Det skyldes antageligt stigende indlånsrenter, et formuetræk over mod billige ETF’er og øget konkurrence inden for investeringsstoffet.

I slutningen af 2023 relancerede vi derfor ØU Formue, som er vores flagskib mod private investorer, med en stribe tværgående data-baseret analyse elementer, som identificerer potentielle vindere og tabere i det danske aktieunivers. Vi arbejder også med en mere pædagogisk formidling, så indholdet kan forstås af en bredere målgruppe.

I 2022 blev omkostningerne øget markant for at gennemføre en offensiv salgsstrategi, med henblik på at løfte abonnementssalget. Der blev investeret massivt i ansættelsen af en adm. direktør, flere ansatte til IT og digitalt salg, øget markedsførings-spend og større lokaler.

Da den offensive slagsstrategi ikke gav de ønskede resultater, er omkostningerne blevet rullet tilbage i 2023. Den fulde effekt af disse besparelser ses først i 2024.

Vi har de seneste år også investeret massivt i nye IT-systemer, blandt andet med henblik på bedre at kunne forstå kunderne og deres præferencer. I denne proces har vi udskiftet leverandører af ITsystemer til systemintegration, artikeldatabase, mailudsendelse (Active Campaign) og SMSudsendelse, så vi samlet set nu har topmoderne systemer, som en bedre og billigere end de gamle.

Under effektiviseringsplanen har vi arbejdet videre med vores digitaliseringsprojektet for salg- og marketingprocesser med henblik på at øge abonnementssalget. Dette projekt arbejdes der fortsat på, men udviklingstempoet er skruet ned.

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank