Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

BioPortos vækstestimater for optimistiske

Linda

lørdag 09. april 2016 kl. 13:56

BioPortos årsregnskab for 2015 blev præsenteret den 16. marts og viste en relativt skuffende vækst på toplinjen, men dog en lille fremgang i bundlinjeresultatet drevet af besparelser på driftsudgifterne. Omsætningen landede på 20,4 mio. kr., en fremgang på 9 %, men væsentligt lavere end ledelsens egen udmelding i september 2015, hvor man ventede en omsætning på 22-23 mio. kr.

Driftsresultatet viste et underskud på 12,8 mio. kr., en forbedring på 16 % i forhold til 2014. Fremgangen bæres dels af den moderate vækst på toplinjen samt en samlet reduktion i produktion, salg & marketing og administrationsudgifterne på 2,1 mio. kr. Efter skat viste regnskabet et underskud på 10,7 mio. kr., en forbedring på 17 % over 2014. Såvel det realiserede driftsresultat som underskuddet efter skat, rammer dog også en lille million under ledelsens forventninger.

Et kig på cash flowet viser, at man trods det forbedrede regnskab, ikke kan fremvise en forbedring i cash flowet fra driften. Faktisk er cash flowet fra driften forringet med 0,5 mio. kr. til minus 16,6 mio. kr. Ved udgangen af 2015 havde BioPorto et kapitalberedskab på små 35 mio. kr., hvilket er små 10 mio. kr. mere end ved udgangen af 2014. Dette skyldes, at man hen over sommeren rejste et nettoprovenu på 26,5 mio. kr. fra en rettet emission til først og fremmest private investorer.

For 2016 forventer BioPorto-ledelsen en omsætning i intervallet 27-30 mio. kr., drevet af salgsvækst for The NGAL Test i USA og Sydkorea. Den primære del af vækst ventes at ramme i 2. halvår 2016, når godkendelsen af The NGAL Test i USA er i hus og markedslanceringen er påbegyndt. Desuden venter BioPorto omsætning i 2. halvår 2016 fra den distributionsaftale man indgik med Siemens i januar 2016, som betyder at The NGAL Test vil blive integreret i to af Siemens’ diagnostiske analyseinstrumenter.

BioPorto forventer ikke overraskende at allokere øgede ressourcer til salg og markting i 2016, rettet mod lanceringen af The NGAL Test til udvalgte hospitaler og transplantationscentre i US. Dette betyder at man ikke kan nå sin egen målsætning om at være cash flow positive i 2016. I stedet ventes i år et EBIT-driftsunderskud på 7-9 mio. kr. og et underskud efter skat på 5,5-7,5 mio. kr.

Vi vurderer fortsat at The NGAL Test uden større problemer vil opnå amerikansk godkendelse i løbet af de kommende måneder. Til gengæld er vi stærkt skeptiske over for de relativt rosenrøde forventninger, som BioPorto har til det efterfølgende salg i 2016. Efter vores opfattelse er salget af The NGAL Test på de markeder hvor testen allerede er godkendt fortsat en massiv skuffelse trods nu en årrække på markedet. Som investor bør man derfor have for øje, at det ikke bliver en nem opgave for BioPorto at drive salget af The NGAL Test i USA i gang. På et eller andet tidspunkt skal man også ind og se på, om ledelsen udstikker realistiske finansielle forventninger. De seneste år har budt på en række nedjusteringer hen over året, og der er derfor grund til at være skeptisk i forhold til om BioPorto virkelig kan levere en omsætningsfremgang på 32-47 % i 2016, når man ikke har kunne leve op til forventningerne de foregående år. Likviditetsmæssigt er BioPorto fortsat rimeligt fornuftigt stillet, og vi vurderer, at man har kapital i hvert fald til de næste to års drift. Det er derfor ikke en ny kapitalrejsning, som investorerne skal frygte i første omgang. Vi fastholder at der for den risikovillige investor ligger en spekulativ mulighed i at positionere sig i aktien nu, med henblik på frasalg igen, når The NGAL Test godkendelsen i USA er i hus. Vores spekulative kursmål på 5 er dog nået, så man skal være opmærksom på, at aktien meget hurtigt kan komme under pres, når/hvis The NGAL Test godkendelsen i USA kommer.

For den langsigtede investor (12 måneder) mener vi, at aktien på det nuværende kursleje, som modsvarer en børsværdi på ca. 600 mio. kr. er for farlig, da vi ser betydelig risiko for at omsætningen igen vil skuffe. Vi mener, at det nu er op til BioPorto at bevise, at man over den kommende tid kan levere som lovet på The NGAL Test salget. Vi stiller os stærkt tvivlende herfor. Et grundlæggende problem er også fortsat hvor stærk patentbeskyttelsen omkring The NGAL Test reelt er, og om det overhovedet er muligt effektivt at patentbeskytte en relativt velkendt biomarkør som NGAL. Vi sænker vores 12-måneders anbefaling fra Neutral til Sælg. For de risikovillige investorer kan der ligge en gevinst gemt ved at positionere sig i aktien nu og frasælge i forbindelse med den ventede godkendelse af The NGAL Test i USA.

læs hele udgivelsen her

Peter Aabo, NordicBioInvestor.com

 

AktieUgebrevets kursmål (12 mdr): 1,95-2,05

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Erhvervskonsulent til Erhverv og Iværksætteri i Svendborg Kommune
Region Syd
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
International Sales Manager til Salg & Marketing
Region Syddanmark.
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Medarbejder til vurdering af investeringsejendomme
Region Syd
Business Analyst
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
ØKONOMICHEF TIL GLOSTRUP BOLIGSELSKAB
Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Strategikonsulent søges til Dansk Erhverv
Region Hovedstaden
Direktør – Destination Kystlandet
Region Midt
Vil du være med til at uddanne Finansøkonomer, Au i finansiel rådgivning og P.ba. i Finans?
Region Sjælland.
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank