Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Trygs utvetydige investeringscase

Linda

lørdag 16. april 2016 kl. 14:18

Forsikringskoncernen Trygs regnskab for 1. kvartal og den efterfølgende telefonkonference understregede med tydelighed den præcise og enkle investeringscase, som en aktieinvestering i koncernen er p.t. En stabil og obligationslignende investering med et gradvist stigende udbytte.

Det store spørgsmål er naturligvis hvor længe denne strategi holder, for det simple spørgsmål melder sig om effektiviseringerne kan fortsætte, og mere overordnet om forsikringsbranchens gyldne tider kan fortsætte uendeligt.2x”ja” er næppe sandsynligt, men som udsigterne er p.t. vurderer vi, at man kan sætte sin lid til et godt udbytte de næste par år på omkring 5 % p.a. Den største risiko vil være en udskiftning på ledelsesplan og efterfølgende strategiændring.

Tryg fokuserer ikke på forretningsvækst, men på stabil og stigende indtjening, som kan fordre et nominelt stigende udbytte. Og særligt i forhold til udbyttet blev det sagt på telefonkonferencen, at ”Pay-out is extremely important” samtidig med at et citat af John D. Rockefeller blev vist og omtalt som ”vores nye favoritcitat”: ”Do you know the only thing that gives me pleasure? It’s to see my dividends coming in”. Så kan det vist ikke siges tydeligere, at ledelsen har investeret al troværdighed i udbyttecasen.

1. kvartal bedre end forventningerne Regnskabet for 1. kvartal var flot, og bedre end analytikernes forventninger på både forsikrings- og investeringsafkastet. Kvartalet bar præg af godt vejrlig, få storskader og store afløbsgevinster, hvilket alt andet lige også peger i retning af gode resultater for konkurrenterne.

Der var tilbagegang på bundlinjen, men det skyldes, at investeringsafkastet med 17 mio. kr. ikke kunne leve op til det voldsomme afkast på 261 mio. kr. i 1. kvartal 2015, hvor de finansielle markeder steg over en bred kam. Det primære er dog, at der var fremgang på den egentlige forsikringsdrift, som udtrykt i det forsikringstekniske resultat viste en fremgang til 562 mio. kr. fra 429 mio. kr. året før. Det var også over forventningen på 523 mio. kr.

Omkostningsprocenten, som er en særdeles vigtig driver i Trygs overskudsvækst, faldt til 15,1 fra 15,6 i 2015. Det kan synes højt i forhold til både den realiserede omkostningsprocent på 14,9 i 2015 (excl. engangsomkostninger), og målsætningen om en omkostningsprocent under 14 i 2017. Forklaringen er at Q1 normalt har en lidt omkostningsprocent end de øvrige kvartaler. Effektiviseringsprogrammet følger planen, og der blev i 1. kvartal realiseret besparelser på 45 mio. kr.

Det eneste lidt skuffende var toplinjen, som nok engang udviste negativ vækst, som følge af tab af et par store kunder og generelle markedsudfordringer i Norge, hvor økonomien er presset af den lave oliepris.

Vækst rundt om hjørnet?CEO Morten Hübbe sagde tydeligt på telefonkonferencen, at vækst ikke er vigtig for Tryg. ”Growth is not a priority for us as a company”. Ikke desto mindre er man begyndt at fokusere på de områder, som måske ikke skal skabe vækst overordnet set, men i hvert fald erstatte den tabte omsætning fra de områder, der er i nominel tilbagegang, f.eks. auto, hvor bilerne bliver mindre, billigere og mere sikre med faldende præmier tilfølge. De nye ”vækstområder” er børne-, kæledyrsog især elektronikforsikringer. Endvidere har koncernen gennemført en præmieforhøjelse på gennemsnitlig 3 % på tværs af porteføljen. De kommende kvartaler vil prisforhøjelserne altså begynde at slå igennem på omsætningen. Indenfor områderne rejse- og ejendomsforsikringer, som har set (for) store erstatningsudbetalinger på det seneste, er præmieforhøjelserne endnu højere.

Men ingen vækstcase Det gør ikke Tryg til nogen vækstcase, men det betyder, at omsætningstilbagegangen sandsynligvis er midlertidigt stoppet. Sammen med den stabile forsikringsdrift betyder det, at downsiden i vores øjne er minimeret over de næste 6-12 måneder. Der er netop iværksat et tilbagekøbsprogram på 1 mia. kr. og der udbetales halvårsudbytte i forbindelse med regnskabet for 2. kvartal den 12. juli.

P/E-2016 er på 17,0, mens P/E-2017 er på 15,3 ved dagens kurs. Det er bestemt ikke billigt, hvilket betyder, at vi heller ikke ser en voldsom stor upside. Vi vurderer dog, at kurs 135-140 er indenfor rækkevidde på 6 måneders sigt.

læs hele udgivelsen her 

Steen Albrechtsen

 

Aktuel aktiekurs: 127,60                                                                     AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 135-140

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank