Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Finanshus: Q2 regnskaber i dag efter US-lukketid fra Tesla og Google vil sætte stemningen

Morten W. Langer

tirsdag 23. juli 2024 kl. 10:12

Boganmeldelse – Elon Musk: Skal milliardærer spille geopolitik?

Uddrag fra Swissquote (frit oversat):

Ugen startede med en bullish tone i Europa og USA, da Joe Bidens beslutning om at forlade præsidentvalget ikke påvirkede markedsstemningen. S&P500 vendte tilbage med 1 % efter den værste uge siden april på et Big Tech-salg og på stigende bekymringer om, at en anden periode for Donald Trump i Det Hvide Hus ville forværre de globale handelsforbindelser. Nasdaq 100 steg mere end 1,50 %, da Magnificent 7 klatrede 2,5 % ledet af et spring på næsten 5 % i Nvidia og et spring på mere end 5 % i Tesla.

Tesla og Google skal rapportere indtjening i dag efter slutklokken, og deres resultater – eller reaktionen på deres resultater – kan flytte stemningen i begge retninger. På trods af en næsten fordobling af aktiekursen mellem april og juli, ser Tesla appetit på sine biler og markedsandele under pres, og selskabets driftsresultat forventes at skrumpe i 2. kvartal for 6. kvartal i træk. Det, der holder optimismen i live for Tesla, er robotaxi-planen. Men robotaxis vil koste virksomheden, før den kan generere overskud. Derfor finder de seneste gevinster muligvis ikke et solidt grundlag for at lade aktiekursen forlænge gevinsterne. Nøglestøtten til det robotakse-ledede rally ligger på $220 per aktie, den største 38,2% Fibonacci-retracement på april til juli-rebound.

For Google vil investorer nøje overvåge cloud-indtægterne, og om AI-udgifterne gør en forskel for annonceindtægterne. For dette kvartal forventer analytikere imponerende tal: Googles indtjening pr. aktie forventes at være steget fra $1,44 til $1,85 og dets omsætning fra $74,6 til $84,35 milliarder. Dette vil markere en betydelig stigning i forhold til samme periode sidste år og give håb om, at AI-handlen endnu ikke er udtømt. Risikoen er, givet de skyhøje Big Tech-vurderinger, at enhver forsinkelse i AI-indtægter, enhver ubehagelig detalje eller ethvert fejltrin kan have en sektordækkende negativ indvirkning og føre til et hurtigt salg af AI-relaterede aktier.

I Europa steg Stoxx 600 mere end 1 % i mandags. Indtjeningssæsonen startede relativt positivt med omkring 30 % af virksomhederne, der slog overskudsforventningerne, men luksus- og flyselskaber ser ikke ud til at være i god form. Ryanair-aktien faldt med 15 %, efter at selskabet sænkede sin sommerprisprognose på grund af ‘væsentligt lavere’ billetpriser på grund af stigende modvilje fra forbrugere til at bære vægten af ​​højere priser.

Det er dårlige nyheder for virksomhedens overskud, men det er klart gode nyheder for inflationsforventningerne. Det betyder, at virksomhederne synligt mister deres prissætningskraft og bør stoppe med at hæve priserne, hvis de ønsker at sælge deres varer og tjenester til mennesker, der fortsat kæmper med en igangværende leveomkostningskrise. I samme sammenhæng søger Mc Donald’s også at udvide sit måltid til en værdi af $5 på de fleste amerikanske markeder, da de mener, at aftalen øger trafikken i dets butikker. Alt sammen opmuntrende nyheder til dine centralbanker.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank