Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Q2 Alphabet overgik forventning, men ingen aktiekurs eufori af den grund

Morten W. Langer

onsdag 24. juli 2024 kl. 8:14

Tesla driver markedets optur

Fra Swissquote (frit oversat):

Det første tjek på Big Tech-indtjening var ikke inspirerende. Teslas indtjening missede analytikernes estimater for 4. kvartal i træk, da omsætningen fra bilsalget faldt 7 %. Virksomhedens energiproduktion og lageromsætning fordobledes, og serviceomsætningen steg 21 %, men sidstnævnte kunne ikke kompensere for faldet i salget af elbiler. Som følge heraf tjente Tesla 1,48 mia. USD i 2. kvartal, et fald fra 2,7 mia. USD året før, og lavere end forventningen på 1,69 mia. Aktien faldt næsten 8% i den efterfølgende handel, og vil sandsynligvis sidde lige på en vigtig Fibonacci-støtte, den store 38,2% retracement på april til juli-rebound. Et skred under dette niveau vil teknisk set sende aktiekursen ind i en bearish konsolideringszone og øge chancerne for et dybere nedadgående pres, medmindre Elon Musk kommer med nye og spændende ideer/opdateringer om robotakse, humanoide robotter mv.

Hos Google klarede moderselskabet Alphabet det godt sidste kvartal. Virksomhedens omsætning i andet kvartal oversteg estimaterne, og cloud-computing-salget steg med 29 % bedre end forventet. Men tallet så magert ud sammenlignet med Amazon Web Services’ 38%. Søgemaskinen udskrev en vækst i omsætningen på 14 % – menes delvis at skyldes kunstig intelligens – men det var ikke nok. Google rapporterede det mindste indtjeningslag siden begyndelsen af ​​2023, og aktiekursen faldt 2 % i efterhandelen.

Som sådan lykkedes det ikke for to af Magnificent 7-aktierne at skabe eufori, da de rapporterede deres Q2-resultater i går. Det mindre end ideelle sæt indtjening kommer på et tidspunkt, hvor investorer stiller spørgsmålstegn ved, om AI-rallyet er kommet sig selv foran. Andre steder faldt UPS 12 % til det laveste siden juli 2020, da dets indtjening gik glip af estimater. Løninflation og efterspørgsel efter bløde pakker tyngede resultaterne for 2. kvartal, GM faldt mere end 6 % på trods af et overskudsslag og på trods af at have hævet sine profitudsigter for efterspørgsel efter lastbiler. Endnu en forsinkelse i dets elektriske pickup-anlæg behagede ikke investorerne.

Spotify var det eneste lyspunkt i indtjeningsmængden, da deres aktier steg 12%, da de betalte abonnementer voksede mere end forventet. Men det var ikke nok. S&P500 og Nasdaq lukkede begge gårsdagens session med små tab, og futures er begge i negativ her til morgen. Nasdaq futures er faldet med næsten 1 % på det tidspunkt, jeg taler her.

I Europa var nyhederne ikke meget bedre. LVMH så sine ADR’er falde næsten 5% efter at have annonceret, at omsætningen i Kina-regionen faldt 14% i 2. kvartal – på linje med en bredt funderet svaghed i andre luksushuse i hele Europa.

Situationen i Kina fortryller heller ikke råvarehandlere. Kobberfutures er faldet med 20 % siden toppen i maj, mens amerikansk råolie klarede 200-DMA uden større problemer på trods af et fald på 3,9 mio. i de amerikanske olielagre i sidste uge – det kunne have bremset salget, men det gjorde det ikke. Det næste mål for bjørnene er tæt på $77pb, den sidste store Fibonacci-retracement fra juni til juli-rebound – som blev testet, men ikke brudt i går. Trend- og momentumindikatorer er behageligt negative, hvilket tyder på, at $77pb-støtten kunne brydes for at bane vejen for et dybere salg til $75pb-niveauet.

I valutakursen var US-dollar-indekset lidt stærkere i går, selvom et svagere end forventet Richmond-fremstillingsindeks, et mere end 5 % fald i eksisterende boligsalg og en solid 2-årig obligationsauktion antydede et gunstigt miljø for Fed-duerne . Den amerikanske 2-årige rente sank til 4,45 %, og den 10-årige ydelse stabiliserede sig nær 4,25 %. EURUSD faldt til under 1,0850, da kabel faldt til under 1,29. Den hurtige stigning i spekulative nettopositioner advarer om, at den bullish positionering i pund ser ud til at være strakt, men store navne som Amundi blev bullish i pund, da dets FX-hoved sagde, at han forventer, at gevinsterne vil strække sig til $1,35. Goldman Sachs forudser også yderligere gevinster på lysere økonomiske udsigter og politisk stabilitet. Og forventningen om, at Bank of England (BoE) kunne sænke renten mindre end store peers, støtter også. En mindre støtte ses i nærheden af ​​1,2870, og en større støtte til det seneste rebound ligger på 1,2760, den store 38,2% Fibonacci-retracement, der skulle skelne mellem den faktiske positive trend og en bearish vending på mellemlang sigt.

På bagsiden af ​​ordet faldt USDJPY under 155-mærket på stigende væddemål om, at Bank of Japan (BoJ) kunne gå videre og hæve sin styringsrente i næste uge. Et uventet fald i fremstillings-PMI for juli til kontraktionszonen kunne helt sikkert have udløst et vist salg, men det gjorde det ikke, hvilket betyder, at tendensen vejer tungere end dataene i næste uges BoJ-beslutning. I Canada lider Loonie under et kraftigt fald i oliepriserne og duvelige Bank of Canada (BoC) forventninger. BoC forventes at annoncere en nedskæring på 25bp, når den mødes i dag. En tilstrækkelig uges beslutning kan sende USDCAD over 1,38-niveauet, da Federal Reserve (Fed) sænkningsforventninger for det meste er prissat ind nu.

Når man zoomer ud, kommer man tættere på tidspunktet for de andre centralbankduer at indhente Fed-duerne, og den proces kan bremse deprecieringen af ​​den amerikanske dollar i forhold til de fleste store. Det er måske derfor, gårsdagens svage data fra USA ikke tilskyndede til en yderligere svaghed i det amerikanske dollarindeks og holdt parret over 200-DMA. Men på mellemlangt sigt kan du forvente, at den amerikanske dollar vil vende den positive trend i sidste ende og give den globale pengepolitiske lempelse æra et sundere udsigter.

 

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank