Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Fuld opbakning til Veloxis fra hovedaktionærer

Linda

lørdag 19. marts 2016 kl. 17:41

Det europæiske salg af Envarsus er i 2015 steget med over 300 % til 13,9 mio. kr. Salget i 4. kvartal 2015 var dermed på blot 0,9 mio. kr. Det er dog værd at notere, at billedet snyder, idet Veloxis bogfører indtægter fra Envarsus, når man foretager et salg til Chiesi, og ikke når Chiesi foretager et faktisk salg på markedet. På den efterfølgende telefonkonference nævnte Veloxis-ledelsen, at Chiesi fortsat har salgsfremgang til slutbrugerne, når man ser på tallene kvartal over kvartal, dvs. fra 3. kvartal 2015 til 4. kvartal 2015. Chiesi har nu lanceret Envarsus i hovedparten af EU-landene herunder med fuld tilskudsberettigelse på vigtige markeder såsom Tyskland, Frankrig og Storbritannien.

Fokus skifter fra udvikling til salg I slutningen af 2015 er salget i USA også sparket i gang via Veloxis’ egen amerikanske salgsstyrke. Salget var på 0,2 mio. kr i 4. kvartal 2015. Veloxis oplyser endvidere, at der er etableret adgang til Envarsus-behandling i over 60 % af de forsikrede amerikanske borgere. Desuden har salgsstyrken været i kontakt med samtlige 200 amerikanske transplantationscentre, hvorfra de medicinske behandlingsbeslutninger foretages. Veloxis’ hidtidige sparsomme erfaring er, at der er en grundlæggende stærk interesse for Envarsus i USA. Kapitalberedskabet pr. 31. dec. 2015 var på 108 mio. kr mod 270 mio. kr ultimo 2014. I 2016 forventer Veloxis Pharmaceuticals både et driftsunderskud (EBIT) og et nettounderskud efter skat på 120-160 mio. kr. Selskabet har i 1. kvartal 2016 sikret sig en lånefacilitet på 20 mio. dollar (ca. 135 mio. kr) stillet til rådighed af hovedaktionærerne Lundbeck Fond Invest A/S og Novo A/S. Vi hæfter os ved at lånemuligheden fra hovedaktionærerne er udformet alene som et rentebærende lån, og dermed er Veloxis ikke havnet i en situation, hvor man skal til at dele indtægterne fra det amerikanske salg af Envarsus med tredjepart. Dette er positivt.

Rentetilskrivningen på 9,25 % er i tråd med vores estimat om en rente lige under 10 %. Til gengæld er det skuffende, at lånet kun er på ca. 135 mio. kr, hvilket betyder at Veloxis’ kapitalberedskab ultimo 2016 (inkl. lånefaciliteten) vil være på ca. 100 mio. kr. Dette betyder så også, at man formentlig ikke kommer uden om at skulle trække på lånemuligheden i løbet af 2. halvår 2016. Veloxis nye ledelse vurderer dog, at man allerede i 2017 vil kunne være cash flow positive, så umiddelbart er der ikke grund til at tro, at der vil blive behov for yderligere kapitaltilførsel. Og hvis det skulle ske, er det sandsynligt at hovedaktionærerne igen vil træde til.

Det afgørende for Veloxis-aktiens udvikling i de kommende kvartaler bliver, hvordan salget i USA udvikler sig. Der er ingen grund til at tro på de helt store salgstal, før den fulde godkendelse af Envarsus er i hus, således at indlægssedlen også omfatter nyligt transplanterede nyrepatienter. P.t. dækker godkendelsen blot stabile nyretransplanterede patienter, og da det er uhyre vanskeligt at få stabile patienter væk fra deres eksisterende behandling, er salgsmuligheden her begrænset.

Fuld godkendelse af Envarsus til sommer Den fulde godkendelse i nyligt transplanterede patienter ventes at komme i hus i løbet af juli måned, når Astellas eksklusivitetsperiode for det konkurrerende tacrolimus baserede lægemiddel Advagraf udløber i USA.

Chiesi har endvidere iværksat to europæiske fase IV studier der har til hensigt at styrke Envarsus’ position på markedet i forhold til de primære konkurrenter Prograf og Advagraf ved at påvise at der kan anvendes lavere doser af Envarsus og med mere stabile niveauer af det aktive stof tacrolimus. Data ventes i henholdsvis 2016 og i 2017.

Det er interessant, at Veloxis nye ledelse har klar forbindelse til Chiesi. Dette taler for at Chiesi på et tidspunkt vil være interesseret i at foretage et opkøb af Veloxis. Dog ligger dette formentlig nogle år ude i fremtiden, og er afhængig af at Envarsus bliver en salgsmæssig succes. Grundlæggende vurderer vi fortsat, at Envarsus er et bedre lægemiddel end de direkte konkurrenter Advagraf og Prograf, så vi tror på at Veloxis og Chiesi over tid vil kunne tage pæne bidder af markedet fra Astellas, som markedsfører begge konkurrerende produkter. Vi ser fortsat en klar upside i Veloxis-aktien, som netop nu er prissat til moderate ca. 2,2 mia. kr. Der ligger blandt andet en kurstrigger til sommer i form af den fulde godkendelse af Envarsus i USA. Begynder salget i Europa og USA desuden at vise tænder i 2. halvår vurderer vi, at der kan komme nogle ganske markante stigninger i aktien.

læs hele udgivelsen her

Peter Aabo, NordicBioInvestor.com

 

AktieUgebrevets kursmål (12 mdr): 2,90-3,10

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Business Analyst
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
ØKONOMICHEF TIL GLOSTRUP BOLIGSELSKAB
Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Erhvervskonsulent til Erhverv og Iværksætteri i Svendborg Kommune
Region Syd
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
International Sales Manager til Salg & Marketing
Region Syddanmark.
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Medarbejder til vurdering af investeringsejendomme
Region Syd
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Strategikonsulent søges til Dansk Erhverv
Region Hovedstaden
Direktør – Destination Kystlandet
Region Midt
Vil du være med til at uddanne Finansøkonomer, Au i finansiel rådgivning og P.ba. i Finans?
Region Sjælland.

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank